bb-väskan

nu är nästan allt ner packat i en väska. här är i alla fall de saker som ska finnas med innan vi åker:

- tandborste
- tandkräm
- shampo och balsam
- oparfymerad tvål
- ansiktskräm
- hårborste och kam
- deo
- amningsbehå
- amningslinne 2st
- mjukisbyxor till mig
- bindor (tyckte att det bara fanns enorma bindor på bb sist)
- amningsinlägg
- amningskopp (behövdes sist då jag hade så mycket mjölk)
- trosor
- strumpor
- inneskor
- kamera
- plånbok
- nån chokladbit
- snutte till bebis
- pyjamas till bebis
- 2 st bodies till bebis
- byxor till bebis
- overall till bebis
- mössa till bebis
- strumpor till bebis
- filt
- tutte

har säkert glömt något som jag måste lägga till


måndag

konstigt det känns. lämnade nellie på dagis klockan nio, och nu sitter jag här hemma själv. men samtidigt är det skönt, för idag känner jag mig lite konstig. yr och mår illa. ska försöka vila så mycket jag kan idag i alla fall. direkt efter att jag lämnat nellie så åkte jag till barnmorskan för vanlig rutinkontroll och allt såg bra ut. nu hoppas jag att nästa gång hos barnmorskan blir sista gången. jag stannade även till och handlade lite innan jag åkte hem. idag ska jag prova en ny maträtt, kan slänga upp receptet ikväll om det nu blir gott :)


helgen

och så har ännu en helg rusat förbi. de går så himla fort men man får mycket gjort också. så härligt att vara tillsammans hela familjen några dagar!

i fredags när nellie hade lagt sig så köpte rickard och jag pizza som vi inte ätit på jätte länge enligt oss (en månad typ) och gott var det. men efter det så åt vi också lite godis, sen när vi la oss i sängen så kändes det som att jag skulle spy. maten satt verkligen långt upp i halsen och jag var inte långt ifrån att gå till badrummet och stoppa fingrarna i halsen, så illa mådde jag. men efter att suttit upp i sängen en stund och legat och pratat med älskling i mörkret, utan tv:n på i ungefär en timme så släppte det något. inte ofta vi lägger oss i sängen utan att tv:n är på och bara pratar om allt och ingenting, men det var mysigt!

i lördags direkt efter frukost så tog vi bilen och for till vingåker. ville köpa en vårjacka till nellie, men tyvärr hittade vi ingen i rätt storlek. men hon fick i alla fall några tröjor, och den lilla fick en mössa. till mig själv så köpte jag ett par craft springtights, som jag tror kommer användas flitigt i vår/sommar. på vägen hem stannade vi även på ikea och marieberg. på ikea köpte vi en kökspall, rullgardin till nellies nya rum och lite småsaker. vi åt även lunch där, och det var verkligen kaos. långa köer och folk överallt. nellie mosade i alla fall nästan i sig en vuxen portion med pasta och köttfärssås. men klockan var så mycket så hon var väl jätte hungrig stackarn. inne på marieberg köpte vi en tröja till lillbebis, en hårborste till nellie och så köpte jag två toppar till mig själv.



vi var inte hemma förrens strax efter fem. och då var det bara till att byta om och gå bort till kvarteret bredvid där vi var bjudna på middag. vi fick tacotårta och till efterrätt fruktsallad med smält vit choklad. så gott och så trevligt! :) barnen lekte tills klockan var halv tio då vi gick hem.

fick som tur var sovmorgon till klockan åtta imorse. då åt vi frukost tillsammans och sen skruvade vi ihop kökspallen. nellie var såklart med och hjälpte till. i sin nya baddräkt som tyvärr inte kommer passa i sommar. tyckte den såg lite stor ut så att hon skulle kunna ha den i sommar, men det var det inte när vi provade den. hon såg ut som en liten brottare när hon sprang runt i den här hemma.







och det fanns tydligen fler saker att använda pallen till, än att tvätta händerna

idag har jag varit ute på långpromenad med svärmor. var inte meningen att det skulle bli så långt, men 1,5 timme var vi ute. det var ju så himla härligt väder. när vi kom hem gjorde vi lite lunch och sen på eftermiddan kom mamma, mormor och morfar hit. de ville träffa nellie och så fikade vi också. hade gjort blåbärsmuffins som bara hade flytit ihop, men goda var dom i alla fall :)

när de hade åkt så var det bara att sätta igång att göra matlådor, men jag fick hjälp av rickard också :) det blev blomkålsgratäng och stora hemmalagade köttbullar.

det vart en långt och kanske tråkigt inlägg om vad vi har gjort i helgen, men nu vet ni i alla fall :) nu ska jag ta och läsa lite bloggar innan jag ska koka mig lite gröt som jag är så sugen på!

barnmorskan imorgon också!



vecka 37

igår gick vi ju in i vecka 37, så dags för en uppdatering.


vecka 36+0 (med 2:a barnet)



vecka 35+0 (när jag väntade nellie)

det är faktiskt skillnad på hur magen ser ut. den här gången är magen rundare och den syns mer. markeringen för magen (strecket under stjärnorna) syns betydligt mycket mer den här gången. när jag väntade nellie så hade jag knappt någon markering för magen.

tecken på förlossningen som jag hade när jag väntade nellie: var väldigt dålig i magen cirka 2 veckor innan nellie föddes. sen natten innan hon föddes så kallsvettades jag jätte mycket. det var ju först när värkarna kom sen på morgonen som jag förstod varför jag hade gjort det. inatt kallsvettades jag en hel del, så då slog det mig att det faktiskt gjorde det förra gången. men magen är fortfarande i trim. så det kanske är ett tag kvar ändå. det sägs ju att magen brukar sköta sig själv och tömma sig innan förlossningen, så det ska gå lättare då. bara att hoppas på att bli dålig i magen snart ;)

håller på att skriva en lista på saker som jag ska packa ner i bb-väskan. så det kommer upp en lista på bloggen sen också. i helgen ska det mesta vara färdigpackat ifall den lilla får för sig att komma tidigt.

vi längtar efter det som väntar där inne!


onsdag

höll på att skriva tisdag, men det är ju faktiskt onsdag idag. en sak som är positivt :) fler saker som är positiva är ju också att nellie fortsätter sova länge på mornarna, idag vaknade hon klockan åtta! för när jag är mammaledig med den lilla sen så kommer ju inte nellie börja dagis förrens klockan nio, så det blir ju perfekt att vakna klockan åtta, äta frukost, göra oss klara och ta en promenad till dagis :)

nått som är mindre roligt är att bebisen lagt sig med benen/fötterna rakt upp under mitt högra revben. så det gör oerhört ont nät jag sitter. blir bättre om jag ligger på sidan eller halvligger ner. så jag kan sträcka ut magen. den var igår kväll den fick för sig att lägga om sig. men tänk om fötterna har fastnat där under :P nejdå, det hoppas och tror jag inte. men jag hoppas att den drar tillbaka benen snart. eller så kom den på hur skönt det var att kunna sträcka lite på benen och ligger kvar så.



jag fick ingen spenatsoppa när jag kom hem från jobbet i måndags. så nellie och jag fick ta saken i egna händer igår. och gud så smarrigt det var. det tyckte även nellie som slevade i sig soppan på mindre än 2 minuter.



idag har vi gjort spagetti och köttfärssås så vi får i oss lite kolhydrater också. har försökt gjort mat på veckorna med lite mindre kolhydrater. men nellie måste ju förstås äta normalt med kolhydrater. sen så känner vi oss inte riktigt mätta utan kolhydrater så lite måste vi få i oss, och bebis i magen också. men nu är det snart helg igen och då får vi gotta oss. tyvärr så får jag så ont i magen när jag väl äter godis på helgerna, men jag kan ändå inte låta bli, för det är ju så himla gott!


nu är det dags att ta en dusch innan nellie vaknar. måste kolla om hon fått några mer prickar (vattkoppor), om hon kan gå till dagis eller inte. men de prickarna hon hade runt munnen igår trodde de inte var vattkoppor. så vi får se.


bb-väskan

kanske är dags att börja packa bb-väskan nu. har tänkt på det flera dagar, men jag har inte haft någe ork för att göra det. men senast i helgen tänkte jag ta tag i det i alla fall :) eftersom min förra fölossning gick ganska fort, så trodde barnmorskorna att denna förlossning skulle gå ännu fortare. så då känner jag att jag vill vara redo såfort värkarna drar igång. visst vill jag försöka vara hemma så länge som möjligt med värkar. men jag vågar inte riskera att föda hemma eller i bilen. så det blir säkert ett besök på förlossningen så fort jag får värkar, för att kolla hur det står till i alla fall. känns så härligt att det snart kan ske när som helst.

imorse vaknade jag av kramp i vaden. faktiskt bara tredje gången under den här graviditeten. förra gången hade jag ju det flera gånger varje natt. men när jag får kramp sådär, så brukar jag ligga kvar i sängen och andas på samma sätt som jag gjorde när jag hade värkar inför förra förlossningen. det hjälper verkligen att andas på rätt sätt. men när jag hade sådär ont i vaden så slog mig tanken hur ont det kommer göra med värkar sen när det väl drar igång. när jag låg i badkaret under förra förlossningen så sa jag till rickard att jag aldrig nånsin mer ville uppleva det här. men direkt efter förlossningen så hade jag redan ändrat åsikt. allt är såå värt det. nu längtar jag bara till den dagen jag ligger där med smärtan och snart ska få min dotter/son i famnen!

känns jätte konstigt att skriva son, känns inte som jag är en mamma som kommer att få en son. men vi får väl se :) jag blir super glad vilket det än blir.


måndag

idag har jag väl inte så mycket vettigt att skriva om, men tänkte ändå skriva några rader så ni vet att jag lever.

för det första vill jag berätta att jag fick sovmorgon till halv nio idag av min lilla prinsessa. vaknade av att jag hörde att hon låg och pratade lite för sig själv i sitt rum, kollade på klockan och vart helt förvånad när jag såg att den var halv nio. jag förstår inte heller hur jag kunde sova så länge, jag somnade ju ändå innan nio igår kväll. nu har nellie sovit länge i tre nätter så det går åt rätt håll, men vi har ändå inte ändrat tid då hon lägger sig. det brukar bli runt sex-halv sju. men hon kanske växer en del just nu och är trött av sig. nu sover hon middag också, det har hon gjort drygt en timme. när hon vaknar ska vi göra oss redo för att ta vagnen till dagis. det blir en kort dag för nellie idag, halv tre till halv fem. jag börjar jobba klockan fyra och slutar åtta ikväll. så ni kommer inte höra nått mer från mig idag. för när jag kommer hem så ska jag se på familjen annorlunda, tycker att det är ett så mysigt tv-program.

har skrivit en lapp till rickard, som jag brukar göra när jag jobbar kväll. för då får ju han hämta nellie från dagis och sköta kvällsrutinerna här hemma. jag brukar iof ha gjort iordning kvällsmaten till dom, men idag får han allt försöka själv. han fick 2 alternativ, laxfilé eller spenatsoppa (vill ju inte riskera att få färdiglagade köttbullar och makaroner). men vi får se vad det blir för gott när jag kommer hem :) jag hoppas på spenatsoppa!


söndag

idag har vi haft lite saker att göra. det började bra med sovmorgon till halv åtta, kan ju alltid hoppas att nellie fått för sig att hon ska sova lite längre om mornarna. blir sån skillnad att gå upp åtta mot sex. när man är själv hela dagarna så blir dagarna så långa när man vaknar klockan sex. vi klev upp och åt frukost och packade iordning lite. för halv elva kom fia och emil hit, då tog vi bilen ner till degernäs. sen gick vi ut till udden där vi tände upp en eld och grillade korv, fikade och drack varm choklad! det vart en mysig liten utflykt. vi åkte hemåt runt ett då nellie skulle sova middag.

sen så har mamma varit här och hälsat på och färgat mitt hår. hade dukat fram fika, men hon ville inte ha något då hon skulle börja en diet till veckan. jag tycker alla går på olika dieter såhär efter nyår och alla försöker gå ner i vikt. men det är väl så det är, och det är ju bra! vi försöker ju också att dra ner på socker och kolhydrater på veckorna, och ha det någorlunda fritt på helgerna. sen när bebis är ute så vet jag ju att jag också kommer vilja gå ner till min ursprungsvikt. fast jag vet faktiskt inte riktigt vad min målvikt är. för jag har ju vägt allt från 57-70 kilo (ogravid) under de senaste 2,5 åren. men jag tror att 63-64 kilo är lagom till mina 168cm. jag vill ju ha en vikt som jag kommer kunna hålla också, går man ner för mycket så är det så lätt att gå upp dom där kilona igen.

medans jag duschade så stekte rickard och nellie pannkakor som det fick bli till kvällsmat idag. med mixade jordgubbar och grädde! efter maten gick nellie och la sig och då gjorde jag matlådor till imorn och tisdag. det fick bli blomkålsgratäng med kassler och haricots vert. det blir nog gott. nu väntar jag bara på att solsidan ska börja, sen blir det sängen.



lördag

första morgonen som jag vaknade av att bebis väckte mig. den sparkade och härjade så att jag vakna, fast på nätterna sover jag som en stock. idag var klockan sex när den började härja. och såklart så tog ju nellie sovmorgon till kvart över sju idag bara för att inte jag kunde sova. fast iof så somnade jag innan nio igår kväll så jag var ganska pigg i alla fall. nellie somnade kvart i sex så hon sov i hela 13,5 timme.

rickard och jag låg i sängen och pratade om lite allt möjligt medans vi väntade på att nellie skulle vakna, inte ofta det händer på helgerna. när nellie väl vaknade så gick vi upp och gjorde frukost. nellie ville också läsa tidningen som pappa, sen skulle hon visa pappa vad hon ville ha för bil också, så goo unge!

 

efter frukosten gjorde vi oss iordning och åkte in till karlskoga till pappa och åsa. rickard hjälpte dom med att sätta upp nytt tak i tvättstugan. vi fick tacogratäng till lunch och sen gick nellie, åsa och jag ut på en mini promenad så att nellie skulle somna. sen fick hon sova ute idag. på vägen hem stannade vi på kronhallen och köpte ben&jerry´s. har varit sugen på det så länge nu så ikväll ska jag njuta av en burk :)

 

nellie tror att hon kan klä på sig själv nu för tiden

 

nu har vi precis lagt den lilla och det börjar kurra i min mage. frågan är ju vad vi ska äta idag, är inge bra när man inte har planerat det, för då slutar det oftast med pizza. men vet inte riktigt vad jag är sugen på. helst skulle jag vilja ha risgrynsgröt med massa hallonsylt. men tyvärr har vi inte det hemma. så det står mellan havregrynsgröt, pannkakor eller om det nu blir pizza. får diskutera med rickard så får vi se :)

 



fredag

åhh så härligt med fredag! idag är jag i alla fall på bättre humör. stackars rickard igår .. men det är inte alltid lätt, har haft ganska jämnt humör under graviditeten, men det är nog inte så ovanligt med humörsvängningar på slutet. sen så får jag väl vara glad att det inte har varit så under hela tiden :)

idag tog nellie och jag tag i städningen. nellie var lite morgontrött så jag la henne i vagnen inne, sen så låg hon där och myste med sin snuttekanin medans jag städade. tog nästan tre timmar att städa, ändå så är det kvar att torka golven och skura badrummet. skönt att det mesta är gjort i alla fall. har även lagat mat till nellie och lagt kycklingen i marinad tills ikväll. det blir kyckling i lergryta med fetaostsallad idag med. har gjort en efterrätt också, men vi får väl se hur den smakar :) nellie sover middag nu och om en liten stund kommer fia hit en snabbis. idag är nellie bättre i magen, så det var nog ingen magsjuka. hon är hård eller lös i magen fram och tillbaka hela tiden. så på måndag blir det dagis igen om hon inte fått vattkoppor än. för det är ju ändå två veckor sen på söndag som hon blev smittad, om hon nu blev det. hoppas hon kommer undan med en lindrig sjukdom isåfall och att det går över fort!

morgonmys



humör

gud vilket dåligt humör jag är på. kanske beror på att jag bara börjar bli tung och osmidig. det är inte alls lika lätt att göra det som jag tidigare kunnat göra. och allt blir bara jobbigt. nellie har varit på bra humör imorse i alla fall, men i eftermiddags så var hon lite tjurig, gnällig och envis. vi försökte ju på oss en promenad till affären förrut och jag gick så sakta som jag kunde. men nellie skulle bara kasta av sig skorna hela tiden. och det testade verkligen mitt temperament.. vi klarade av promenaden i alla fall, fast det tog ungefär en timme. annars kanske det brukar ta 30 minuter, så vi gick väldigt sakta. kände oss tvugna att komma ut lite i friska luften när det var så fint väder. blir tokig av att bara sitta inne en hel dag. får hoppas att mitt humör är bättre imorn. men det borde det vara, det är ju fredag. sen så är det så stökigt och dammigt här hemma just nu också, och det gör mig på dåligt humör! men min kropp har inte orkat med att städa den här veckan. men imorn så måste vi verkligen ta tag i det. sen så blir det ju god fredagsmiddag och nått gott att tugga på. det är vi värda efter den här veckan.


torsdag

går in i en ny vecka idag igen, vecka 36. hade vi räknat med det första datumet vi fick så skulle vi nu vara i vecka 38. så det återstår att se vad som sker. bara för det så går jag väl över 2 veckor! längtar så efter dig där inne nu!

sammandragningarna forstatte under hela kvällen igår, såfort jag reser mig upp så drar det igång. och samma sak är det idag. är ju så fint väder ute så helst skulle jag ju vilja ge mig ut på en promenad. men det går absolut inte. är hemma med nellie idag eftersom hon var dålig i magen igår. idag har hon inte bajsat en enda gång än och hon verkar pigg, så känns ju lite dumt att vara hemma. fast var det så att det var magsjukabakterier så ska det ju gå 2 dygn innan hon får komma tillbaka till dagis. nu har vi precis ätit lunch och nellie sover middag. på förmiddan idag har vi mest legat och myst, tittat på film och lekt med duplo.

nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra till kvällsmat, tacopaj eller laxfilé blir det nog.


vecka 36

Bebisen
Nu väger barnet mellan 2,2 - 2,5kg och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


Mamman
Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen. Det kan nu bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens.
Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start.



magsjuka ..

idag när jag hämtade nellie från dagis så hade hon precis vaknat. och när florence (dagisfröken) lyfte ur henne ur vagnen där hon hade sovit så kände hon att nellie hade bajsat och det luktade inte särskilt gott. hon berättade även att nellie redan hade bajsat tre gånger till idag och att det hade luktat surt och fränt. så hon tyckte inte att nellie skulle komma till dagis imorn ifall hon hade blivit smittad av magsjukabakterier som går på dagis. så det blir jag som får stanna hemma och vabba imorn, för rickard har bokningar med kunder imorn på jobbet. hon är i alla fall pigg i övrigt och äter som hon ska, men nellie har ju varit dålig i magen nu fram och tillbaka. så hon kanske har en sån mage bara. hoppas hon blir bättre fort i alla fall!



blir tokig av att sitta och titta på alla matprogram på tv:n. blir ju sugen på allt sött dom gör. beror nog på att jag inte ätit en enda sötsak sen i lördags. och målet är att inte göra det förrens på fredag. då vill jag ha ben&jerry´s till efterrätt. jag kan sitta och klaga på hur sötsugen jag är medans rickard inte säger ett ljud om det. undra om han är lika sugen eller om han bara inte pratar om det. nu är han iväg och hämtar pellets, men han sa i alla fall att han ville ha en smoothie när han kommer hem. så det blir väl till att göra det, det smakar ju sött iaf :)



sammandragningar

sitter här i soffan nu med massor av sammandragningar. idag när jag skulle gå hem från jobbet så kom jag knappt från stolen till bilen för att jag hade så mycket sammandragningar. när jag kom hem satt jag mig och åt lunch och sen flyttade jag över maten från gamla kylen till den nya. och nu kan jag knappt röra mig utan att få sammandragningar. så jag tänker ligga här ett tag till. sen blir det nog till att ta bilen till dagis och hämta nellie idag, går nog inte att gå även om det inte är långt. sen blir det ett bad med den lilla så kanske det känns lite bättre!


tavla

såhär blev tavlan som jag gjorde till min syster

 

"If I just lay here would you lie with me and just forget the world?"



tisdag

kylskåpet hade kommit idag, så det blir till att byta till det imorgon när rickard slutar jobbet.

när jag kom hem från jobbet idag passade jag på att vila lite innan det var dags att hämta nellan på dagis. idag lekte och härja hon när jag kom. men vi klädde på oss och gick en liten omväg hem, jag tyckte att jag kände att jag orkade det. men efter att ha gått en liten bit så fick jag bara gå saktare och saktare. fick sammandragningar hela tiden, trodde tillslut att jag aldrig skulle komma hem. nellie fick gå en bit själv, för då gick det ju väldigt sakta i alla fall. när vi kom hem åt vi mellis och byggde med duplo en stund innan vi började med maten. idag gjorde vi wok med fläksfilé, färska champinjoner, paprika, lök, purjolök och nudlar. till det hade vi sötsursås och nybakat bröd.

just nu känns det som bebis försöker ta sig ut ur min mage, den är helt tokig. nu när det är så nära så är det så spännande att inte veta om det är en flicka eller pojke. men det får vi snart reda på. längtar tills jag ligger där och ska trycka ut den där bebisen :) bara jag går 36 fulla veckor så jag får föda i karlskoga så kan den komma när den vill!

satt och tittade på reprisen på halv åtta hos mig nyss. blev så sugen på chokladmousse. men nu har ju älskling börjat träna och ska äta lite nyttigare. så då försöker vi hålla oss ifrån onyttigheter på veckan. men på helgerna så festar vi till det med något gott. skulle inte kunna leva ett liv utan god mat och gottigheter. man lever ju bara en gång och jag tycker verkligen om att laga mat och och äta :) det får bli en hallonsmoothie när älsklingen kommer hem från gymmet sen.



ny kyl/frys

idag hoppas jag på att få hem vårat nya kylskåp som vi har beställt. just nu så har vi bara kylskåp i köket och frysen i källaren. men vi har beställt en högre kyl med en frysdel i också. skönt att kunna ha lite fryssaker här uppe så jag slipper springa ner i källaren varje gång man ska ha nått. kommer nog bli så att vi äter lite mer frysgrönsaker och andra nyttigheter som ligger i frysen när vi har det här uppe. sen vill jag ju inte lämna båda barnen själva uppe heller när jag måste springa ner i frysen. så den här kylen/frysen har jag längtat efter länge :)


måndag

skön arbetsdag idag från åtta till tolv, jobbar så hela veckan. efter jobbet hämtade jag upp min syster på busstationen. vi åkte hem, åt mat och läste lite om studier innan vi gick till dagis för att hämta nellan. hon låg fortfarande och sov när vi kom, men vaknade allt till när vi öppnade dörren till rummet där hon låg. när vi kom hem tog jag en snabbdusch innan vi åkte vidare till barnmorskan. känns som jag är där jämnt nu för tiden. allt såg bra ut idag också. sf-måttet var 31 och viktuppgången 11kg. men idag har jag haft sammandragningar mest hela tiden, vet inte om de gör ont eller om de bara är obehagliga. jag tappar även känseln i ena benet från och till när jag står upp, vilket känns väldigt obehagligt! jag kan ju inte sitta still hela tiden heller eftersom jag har nellie att ta hand om, sen måste hemmet skötas också och lagas mat. idag har det faktiskt varit jobbigt att göra allt detta. men det är väl så ibland nu på slutet. nu har jag i alla fall äntligen fått sätta mig ner och vila. älsklingen är iväg och kollar på en bil med sin pappa i västerås, men han borde nog komma hem snart.



godingen visar pappa hur man tvättar håret :)


söndag

idag var det meningen att vi skulle till pappa och åsa på förmiddagen. rickard skulle hjälpa pappa med att sätta upp ett tak i deras tvättstuga. men de kom hem sent från stockholm igår så det blev inget av det. men vi fick en del att göra i alla fall. efter frukosten så gick vi ut i regnet allihopa och skottade bort snön som hade kommit inatt.

 

när det var klart bestämde sig jag och rickard för att åka till gymmet i bruket och få lite egen tid med varandra. nellie fick vara hos farmor som hon absolut inte klagade över, de bakade bröd och lekte. fick nästan inga sammandragningar alls när jag tränade idag. körde lite lätt styrka och det kändes bra. är lite tråkigt bara när man inte kan ta i allt som man egentligen vill. men det får bli sen! vi fick i alla fall en stund för oss själva. sen åkte vi hem och duschade och åkte ner till rickards föräldrar. hans pappa fyller år imorn så det var kalas idag. fick ungsbakad lax, potatis och dillsås. såå gott.

nu har vi kommit hem för ett tag sen. har hunnit vika in kläder i nellans nya garderob och kokat havregrynsgröt till henne innan det var dags för natten. nu ligger hon och sover så skönt.



namn

vi har diskuterat barnnamn fram och tillbaka väldigt länge. men nu tror jag nog att vi båda är överens om ett tjejnamn och ett pojknamn. Novalie eller en Noell blir det nog. om vi inte hinner ändra oss innan det är dags :)


lördag

idag hade vi en morgonpigg nellie igen. klockan var nog bara strax efter fem när rickard hämtade in henne till vårat rum. men när hon kommer in till oss så lägger hon sig mellan oss och ser på tv en stund. så man kan halvsova lite till. vid halv sju gick vi upp och åt frukost. vi är inte direkt några frukost människor, vi brukar bara äta en varsin tallrik med fil och flingor. egentligen så älskar jag frukost, är ju så gott med färskt bröd med en massa gott pålägg på. men idag åt vi mackor i alla fall. hela den här veckan har jag varit så sugen på leverpastej smörgås, så det fick det bli för min del. de andra två åt rostbröd med rödbetssallad och gurka. på helgerna brukar nellie inte få någon välling heller, ger henne bara det när hon ska till dagis så hon är lite mätt i magen och orkar med. vi har några paket kvar, men när dom är slut så behöver hon nog inte någe mer välling.

ser ut som nellie sitter med en tablettask vid frukostbordet, men det är faktiskt russin. hon ville ha lite russin när hon hade ätit upp mackan :) och båtsman är väldigt sugen på nellies gurkbitar som ligger kvar på bordet!

 

såå nöjd!

 

när frukosten hade hamnat i magen så tog vi och gick ut på en promenad. för kommer inte vi ut på förmiddan så kommer vi aldrig ut på helgerna. när vi kom hem så åkte vi till loppisen i strå. hittade inga möbler, men jag hittade två dunkuddar, två vita lakan med brodyr och virkning på. så jag ska sy mysiga kuddar till soffan.

nu har nellie nyss fått lunch och nu ligger hon och sover middag. rickard och jag ska också ta och äta snart. blir rester kvar sen igår. älskling hade lyckats bra med middagen.

 



kärlek till vitt

nu är tripp trapp stolen färdigmålad och står med vid köksbordet. nu ska det bara göras iordning en till köksstol, men det tar jag och gör till veckan. nellies tripp trapp stol som hon har nu är ju svart så den fick inte vara med på bilden ;) tänkt vad fint det hade varit med ett vitt trägolv också! golvet i köket är nog det fulaste golvet i hela huset, men det får duga ett tag till. blir mycket kladd och repor när barnen är små, men sen så :)



fredag

äntligen fredag! idag vaknade nellie tidigt så hon fick sova nu istället för efter lunchen. imorse var vi ute på en promenad, klarade av att gå en runda på 3,5km idag. det var längesen som jag gick så långt. men det kändes bra idag, även om jag har lite ont i bäckenet nu. men det är väl inte så konstigt. nu längtar jag tills jag kommer hem från jobbet, för idag ska vi äta marinerad kycklingfilé i lergryta med potatisgratäng och fetaost-sallad! så det ska rickard faktiskt få göra så det är klart när jag kommer hem vid halv åtta :)

idag har jag ingen matlåda till lunch så jag ska nog strax slänga ihop en omelett med champinjoner och tonfisk, så sparar jag lite så nellie får det när hon vaknar också.

min kittliga lilla busunge



vecka 35

Bebisen
Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.
Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.


Mamman
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.
Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Egna noteringar
Nu är sista delmålet nått. Nu är det bara dom sista veckorna kvar, men går jag över tiden så kommer det att kännas som en evighet eftersom jag bara jobbar två veckor till. I mitten av graviditeten hade jag huvudvärk nästa varje dag, men den har gått över. Vet inte när jag behövde ta en alvedon senast. I slutet nu så har jag ju istället känt av ryggen. Men det är mest efter att jag suttit still länge och sen ska upp och röra på mig. Eller på natten när jag ska vända mig i sängen, då känns det i ryggen men även i bäckenet. Annars så har jag nog haft en bra graviditet. Har nog bara hänt nån gång också att jag behövt gå upp och kissa på natten, så jag får verkligen sova på nätterna. När jag väntade Nellie så var jag säkert uppe 2-3 ggr per natt. Men den här bebisen skämmer bort mig, hur ska jag orka gå upp på natten och amma sen när jag är van att få sova hela nätterna ;)





Jag är på dag 239 av 280. (85,4%).


kärlek


älskar dig!



torsdag

nu är det snart helg :) är så skönt att kunna längta till helgerna när jag jobbar på veckorna. i helgen ska jag nog åka på loppis och se om jag hittar något att renovera. jag måste ju ha något att sysselsätta mig med när jag är ledig innan nästa bebis tittar ut. även om jag också ska försöka att vila så vet jag att jag inte klarar av att göra det hela tiden!

idag kände jag för att hitta på något med nellie. så vi tog nya barnvagnen och gick upp till öppna förskolan. de öppnade i tisdags nu igen efter jul, så det var en massa barn där idag. det var även sångstund som det alltid är på torsdagar. nellie tyckte det var roligt att vara där idag också även om vi inte varit där på länge. strax innan elva gick vi hem och lagade mat. gjorde mat tills ikväll också så att rickard slipper, för jag vill absolut inte ha korv och makaroner eller nått som det nog hade blivit i så fall :) istället gjorde jag fiskgratäng och potatis, mycket godare! nu har jag nått att längta till när jag sitter på jobbet i eftermiddag.

nellie sover middag nu (som hon brukar göra när jag bloggar) och jag har målat tripp trapp stolen med lackfärg en gång. nu ska jag läsa igenom min blogglista innan nellie vaknar. sen blir det dagis och jobb.



nu är vaggan upphängd bredvid sängen igen och väntar på bebis <3


läskigt

igår kväll när jag åkte hem från jobbet höll jag på att krocka. var faktiskt jätte otäckt. jag fick sladd på bilen när däcken åkte ur is spåren. samtidigt så mötte jag en bil så då styrde jag åt andra hållet. och då fick jag panik när jag höll på att åka i diket istället och då rattade jag tillbaka igen. men jag var nog lite ivrig med rattandet för bilen slirade sen åt alla håll. tillslut så kom jag tillbaka i spåren, men då var jag nog lite i chock. åkte jätte sakta hem resten av biten. det är den där jävla isen som ställer till det, det har ju blivit sånna spår som man måste hålla sig i för att inte få sladd. nu vill jag knappt sätta mig i bilen igen, för det var så läskigt. men imorse var nellie och jag tvugna att åka och handla mat så jag tänkte att nu tar jag det jätte försiktigt. men hur sakta jag än körde så hade jag svårt att hålla mig i spåren, var nog för att jag var så nervös. speciellt när jag är gravid och har nellie med i bilen. men sen måste jag ju ta bilen till jobbet också.. som tur är så är det bara små vägarna som är värst, stora vägen var helt okej igår i alla fall.

nu sover nellie och jag har hunnit med att grundmåla hennes tripp trapp en gång till. nu ska den bara målas med lackfärg en eller två gånger :)


42 dagar

idag är det 42 dagar kvar till BF, även om jag tror att det kommer bli tidigare. men om man ser det så att jag har varit gravid i 238 dagar och bara har 42 dagar kvar. då är det inte så lång tid ändå, 85% avklarat :)



BF är den 23 februari, gissa gärna datum när ni tror att bebis kommer att komma. och om det kommer bli en flicka eller pojke :)


åh så jag längtar

jag vill bara plugga i mp3:n i öronen och ge mig ut i joggingspåret. men det dröjer nog till april/maj. tycker det är det mest avkopplande som finns. och just nu känner jag mig bara som en stor klump! men det ska det snart bli ändring på, och det blir nog inga problem :) måste ju tänka positivt!

maj förra året



rickard var även med några gånger och gick med nellie



projekt på gång

ni som känner mig vet att jag gillar att ha saker att göra. så när jag inte har nått mer att göra så skapar jag mig saker att göra :)

här kommer en lista på vad som ska göras den närmaste tiden



här i hallen där väggen går in så ska vi ta bort korgarna på väggen och sätta vit panel. sen ska nya hatthyllan upp och så ska jag bestämma mig om jag vill ha nån slags skoförvaring under eller om det bara ska stå någon fin stol i hörnet.

bild på hatthyllan som vi har köpt



i helgen så köpte vi ju en tripp trapp som vi hittade på blocket. så den har älskling slipat ner så nu ska den målas vit också. kommer passa bra i vårat vita kök.



bordet i köket är ju klart och en stol, men jag har två stolar till att måla.



såhär ser stolen ut slipad och omålad.


och så här ser stolen ut som är färdig

hade tänkt att köpa en pall på ikea så nellie kan tvätta händerna i köket. den är ju egentligen omålad men nu hade de fått in den i vitt också för bara en 50-lapp mer, så då får det bli en färdigmålad istället ;)


det här blir vad jag kommer börja med, kanske inte hinner med så mycket mer innan bebis tittar ut heller!


tisdag

såhär har våran dag sett ut hittills idag. vi vaknade vid sex, klev upp och åt frukost och sen kröp vi ner i sängen och myste ett tag till. sen tog vi en mini promenad med båtsman på cirka 10 min, kom inte så långt idag heller. sen så tog vi ett bad innan det var dags att börja med maten. nellie låg i sin nya vagn idag också medans jag lagade mat. nellie och blivit så duktig på att äta själv och nu vill hon bara äta själv. när vi var hos annica och alexander i söndags så såg jag hur alex blåste på maten innan han stoppade det i munnen, så söt! och idag gjorde nellie samma sak, hon såg väl hur jag satt och blåste på maten. så roligt att se när de tar efter så fort :)


fil till frukost




till lunch blev det korvstroganoff och ris

nu sover nellie middag och jag har precis plattat håret. det blir inget dagis för nellie idag heller, hon har ingen feber idag med hon bajsade löst förrut också. har ingen aning vad det kan vara, men antar att det bara hänger ihop med förkylningen. för någe mer magsjuka orkar vi inte med! nellies farmor kommer hit om en liten stund när hon slutat för att ta hand om nellie så jag kan åka till jobbet. rickard kommer ju hem klockan fyra så det känns onödigt för mig att vabba en timme och sen åka och jobba ändå.


tisdag morgon

godmorgon!

nellie och jag har precis varit uppe och ätit lite frukost. nu ligger vi här i sängen och tar igen oss lite. har fått lite ideér om vad jag ska blogga om framöver. dels över mina planer efter nästa mammaledighet som jag har en hel del funderingar över, mina renoveringsprojekt här hemma, ska även försöka få in några magbilder från hela graviditeten (på torsdag går vi ju redan in i vecka 35), och självklart en hel del om nellie. och lite mer bilder på henne vore väl inte fel heller.

då hörs vi lite senare idag :)


måndag

idag har inte mycket blivit som det skulle. dagen började med att nellie och jag skulle ta oss en liten tur med båtsman så han blev rastad, men vi fick vända nästan direkt då jag upptäckte att det inte gick att gå ute. kunde ju inte ta ett steg utan att fötterna gled isär åt olika håll. ville inte riskera att ramla omkull så vi smög oss hemåt istället. när vi kom hem lagade vi mat, lekte lite och låg och myste tillsammans i soffan. är så mysigt när nellie är go och vill ligga och mysa i soffan. men oftast så går det bara bra en liten stund sen ska hon leka igen, men idag låg vi säkert en timme. vi är förkylda allihop här hemma så det var skönt att få vila lite, och det var väl troligen därför nellie låg stilla så länge. när nellie sov middag gjorde jag mig iordning då det var dags för jobb. men precis innan jag skulle åka med nellie till dagis så bajsade hon jätte löst, så det gick igenom kläderna och allt. var bara att byta allt och tvätta av henne. tog tempen också och då hade hon en grad mer än normalt. så det var bara att ringa rickard så fick han vabba sista två timmarna eftersom jag skulle till jobbet. det blev inte så långvarigt för mig på jobbet, jobbade tre timmar sen så kände jag att jag inte orkade sitta där längre med huvudvärk och snora. de stackars kunderna hörde ju knappt vad jag sa... nu ska jag lägga mig och vila framför tv:n så får vi väl se hur dagen ser ut imorgon.


nästa tatuering



nu har jag väntat länge på att få göra den här tatuering <3

och så ska vi självklart göra namnet på nästa barn också under nellies


söndag

idag på förmiddag gjorde vi ett ryck här hemma. rickard satt upp lite lister i nellies rum och jag skruvade ihop hatthyllan och målade elementet i nellies rum. vi flyttade in nellies säng i hennes nya rum också, så nu ska det bara upp en dörr där och foder så kan nellie börja sova där istället. gick mycket bättre när jag och rickard höll på med varsin sak idag, då kunde vi iaf inte skrika och skylla på varandra när det går fel ;) bilder på nellies rum kommer när det är helt färdigt.

sen så lagade vi pannkakor och spenatsoppa. nellie var trött så hon fick provligga sin nya vagn och somnade, så den borde vara skön att ligga i iaf. vi köpte en babyjogger city select som vi än så länge är hel nöjda med. en väldigt smidig vagn för att vara en syskonvagn. jätte lätt att ändra från sitt till liggläge, framhjulen går att låsa, sufletten går att dra långt över huvudet, jätte stor korg under vagnen, och det finns massa kombinationer hur man kan sätta sitt och liggdelen. men till en början tror jag att vi ska ha som på bilden. lilla bebisen kommer ju troligen mest sova, så då får den ligga i lugn och ro där nere.





nellie och jag har varit hos annica och alexander och lekt på eftermiddan också. han har fått vattkoppor så meningen är att nellie ska bli smittad och få det innan bebis kommer. tyvärr så är det ju så lång tid det tar innan symptomen bryter ut, 14-21 dagar. men det borde inte vara några problem, och sen så är den nyfödda imun mot det så länge jag ammar. så skulle nellie ha det när förlossningen sätter igång så får jag väl ligga kvar på bb några dagar. men det ordnar nog sig. huvudsaken är att hon får det som barn så slipper hon få det som vuxen sen, då kan man tydligen bli jätte sjuk..

när vi kom hem därifrån så lagade vi mat, nu sover nellan och jag och rickard ligger i varsitt hörn av soffan och snorar. hoppas det inte blir nån långvarig förkylning.


lördag

när jag kom till jobbet idag visste jag inte hur länge jag skulle orka jobba pga förkylningen. men efter nån timme så var jag inne i jobbet och det rullade på bra idag. nästan 300 extra i provision fick jag in också :) när klockan slog 15.15 var det bara att logga ur telefon och "springa" ut som alla andra. svängde förbi kronhallen på vägen hem och köpte lördagsgodis också, har fått en ny godisfavorit. är precis som ahlgrens bilar fast mycket större och så köper man dom i lösvikt. supergoda!

när jag kom hem så kom det en tjej från karlskoga och köpte den vita lilla hallmöbeln och kabeltrumman som jag haft ute på annons. sen tog nellie och jag oss ett bad innan det var dags för kvällsmat. idag fick det bli hamburgare i bröd bara. det gick bra för nellie i nån minut, sen ramlade allt i sär så hon fick äta en bit i taget.



fredag

gud så skönt att det bara är fredag, iof så jobbar jag imorn fast jag är ledig på söndag. idag fick vi sovmorgon till halv åtta igen. både rickard och jag vaknade upp med ont i halsen, nellie har tydligen också blivit lite små sjuk så det är väl inte så konstigt. hon har ingen feber, men hon är snorig och hostar på nätterna.

idag på förmiddan har rickard fått hjälp med att sätta upp taklisterna i nellies nya rum, så nu är det äntligen snart klart. lika bra att få det gjort innan den lilla kommer. ska göra iordning ett linneskåp som vi ärvde av rickards gammelfarmor som nellie ska ha i sitt rum. så nu har vi en vit malm byrå till övers, men den får väl hämna på blocket när den nya är klar.

nellie och jag har bakat mums mums idag, tur att vi har en matberedare så jag slapp stå och vispa i 40min. hoppas på att dom blir bra nu också, tar nog med mig hälften till rickards föräldrar sen så vi inte äter upp alla själv ;)


nu sover nellan middag. när hon vaknar ska vi åka in till karlskoga och handla lite mat. ska också kolla om jag hittar någon långärmad lite tjockare tröja till nästa lilla. ringde på en annons på en tripp trapp i karlskoga som vi ska kolla på idag. har tänkt att måla den vit om vi köper den, så får nellie ha den eftersom den "nya" behöver ha den vi har idag, så vi kan fästa newborn baby setet på.


till kvällen blir det tacogratäng och nått gott att mumsa på till let´s dance! längtar lite till dess att nellie kommer sitta uppe med oss på fredagskvällarna och ha fredagsmys.


till salu

Hallmöbel / Barnrumsmöbel - låg byrå med två lådor. vitmålad och sliten shabby chic stil (kuddarna ingår ej)

bredd: 90cm
höjd: 40cm
djup: 43cm

 

pris: 350:-



inget lösenord längre

nu struntar jag i lösenord och all avundsjuka och skitsnack. ni som vill läsa för att ni tycker det är roligt, forsätt med det :) och ni som bara läser för att ni är nyfikna, ni kan väl också få göra det då! men jag tycker att det var så mycket roligare att blogga när jag kunde kommentera bloggar och få kommentarer tillbaka :)


onsdag

fredag för oss idag. rickard är ledig resten av veckan men jag jobbar på lördag. så idag slår vi till med pizza framför tv:n eftersom vi inte har något köksbord ;) när jag kom hem från jobbet idag så målade jag bordsskivan en gång till, så nu ska det bara torka torka torka nångång. var förbi i mammas butik också och köpte söta dynor till stolarna. lite skönare att sitta på också istället för en hård trästol.

nu sover nellan och rickard står i duschen. sen ska han åka iväg och köpa mat. är jätte hungrig nu, men det är alltid lika svårt att bestämma sig vilken pizza man ska ha. blir nog det vanliga, kebabpizza med pommes.

idag känns det som att magen har sjunkit ner en hel del. hoppas på att bebis snart fixerar sig och vill ut. kan ju alltid hoppas att den kommer runt det datumet det var beräknat från början, 8 februari. men bara för det så går jag väl över maxtid och får ett mars barn. ja vi får väl se helt enkelt :)


koncentration



och nellie har slagit rekord i sitt klossbygge nu också, 11 klossar!


tisdag

blir lite dåligt med bilder just nu. har inte riktigt tid på samma sätt som när jag var mammaledig på heltid. nu hämtar/lämnar jag på dagis, jobbar och fixar här hemma så då hinns det inte med. men snart så är jag ju mammaledig på heltid igen, så då kanske det blir fler inlägg och fler bilder.

idag har jag jobbat från 8 till 12. känns alldeles lagom för kroppen att jobba 50% nu de sista veckorna. tog en promenad till dagis klockan två när nellie hade sovit middag. var tänkt att jag skulle gå förbi affären och handla lite också, men jag kom inte så långt med vagnen i det här snöovädret. nu kan det sluta snöa tycker jag och bli vår snart! ser fram emot de härliga vårpromenaderna med syskonvagnen :)

nu är bordet färdigmålat också, så nu ska det bara torka några dagar innan vi kan använda det. vill att färgen torkar ordentligt innan det ställs saker på bordet, så det inte blir fula märken direkt. men jag antar att nellie kommer vara duktig och göra märken ändå. funderar på att eventuellt häfta fast en fin vaxduk på bordsskivan nu när barnen är små och hackar i bordet, blir ju lite smidigare att torka av och inte lika djupa hack. får se om jag hittar någon fin. stolarna är inte klara än, men det känns inte lika bråttom, det tar jag när jag får lust och ork.

jobb imorn med 8-12, sen är jag ledig torsdag och fredag.


magen vecka 33




nu har jag fått mig en riktigt kula, är det en killmage kanske ;)

idag har jag varit hos barnmorskan på kontroll. allt såg bra ut som vanligt, bebisens huvud låg nedåt men det var inte riktigt fixerat ännu. sf-måttet låg på 29 så jag följer min egen kurva och viktuppgång sedan inskrivningen är 10,5kg.

jag har redan nu tagit upp bebisens kläder i storlek 50-56. men det fick bli i de neutrala färgerna, för blir det en tjej så har vi en hel påse till med rosa kläder som vi kan ta upp. har lagt ner lite bebis kläder i bb-väskan, men till mig har jag inte packat än. det får väl bli i farten sen :) förlossningen gick ju så fort förra gången och det sägs ju att andra förlossningen oftast går betydligt mycket fortare, så det blir att åka till bb i god tid.


söndag

idag har jag varit ledig. och vi fick dessutom sovmorgon till halv åtta, det var snällt! igår efter jobbet åkte vi till örebro och köpte ett bord och stolar som jag hittade på blocket. det ska självklart slipas och målas vitt. rickard får sköta slipningen nu när jag är höggravid, så han har slipat bordsskivan och en stol än så länge. medans han slipade så var jag och nellie och handlade och lagade mat. nu sover den lilla middag, rickard ligger i soffan och vilar och jag sitter här :) är för rastlös för att bara lägga mig ner och vila. när nellie vaknar blir det nog en tur till cheapy för att köpa färg till bordet.

vi la ut vårat bord och stolar på blocket igår kväll, och redan så har 5 stycken ringt. det kommer en kille och köper bordet imorn eftermiddag. så nu får vi väl sitta på golvet och äta så länge. rickard och jag kan ju iof sitta i vardagsrummet, men det blir svårare för nellie. men det nya bordet ska nog vara klart om några dagar. trodde inte att det skulle gå så snabbt att få vårat sålt :)

det blev inga nyårslöften för min del i år, för jag vet att jag inte kan hålla dom i alla fall! men jag hoppas att 2011 blir ett lika bra år som 2010. och nästa månad är det dags för våran nya familjemedlem att titta ut, är så spännande att se vad det är för nått som kommer att komma ut :) 4 veckor kvar på jobbet också, sen får jag nån/några veckor på mig att vila upp mig innan nästa bebis.





Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11