blogg om nellie

känns som man delar med sig av ganska mycket på bloggen, mycket ointressant också. bloggen har nästan blivit ett sätt att "ha koll på" vad ens vänner och andra sysslar med istället för att kommunicera på andra sätt. alla har vi ju våra bloggar av olika anledningar. och min anledning var ju att den skulle handla om nellie. så från och med nu ska jag försöka att inte skriva så mycket om vad jag sysslar med för det är det ingen som egentigen bryr sig om, bara de nyfikna! detta kan ju innebära att det inte blir lika mycket bloggande, men så får det bli.



middagstips



koka spaghetti i en stor kastrull. koka även upp wokgrönsakerna och häll av vattnet så fort det börjat koka. koka kycklingfiléerna hela i ca 10 min. skär filéerna i mindre bitar och stek dom sedan så den blir helt genomstekt. när spaghettin kokat klart, häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan. häll i wokgrönsakerna, kycklingfiléerna, creme fraiche tomat och basilika (eller din egen favorit smak) och 1 dl grädde. rör om och se till så att allt blir varmt. vill man ha det ännu kladdigare kan man slänga i några skedar kesella och en skvätt mjölk efter att man tagit bort kastrullen från plattan.


motivation

har tappat min motivation till träning just nu. dels för att jag är förkyld från och till hela tiden samt att jag känner att jag inte riktigt hinner med. känner också att jag vill njuta av det jag har och hinna med det. jag vill inte att tiden bara ska springa ifrån mig. känns mycket bättre just nu i alla fall att det är sommartid, skönt att det är ljust så länge på kvällen. man hinner med så mycket mer då och man känner sig lite piggare. får ta tag i träningen sen igen när jag är frisk och har lust igen.

... och sen så har jag ju andra tankar i huvudet just nu också som kanske påverkar det hela ...  :)


tisdag

i förmiddags åkte vi till askersunds djurklinik och lämnade hundarna där för kastrering. under tiden åkte vi in till byn och åt lunch på en pizzeria. efter två timmar ungefär var hundarna vakna igen och redo att åka hem. som tur var så var rickards pappa med så vi kunde ha en varsin hund i knät när vi åkte hem. dom fick inte riktigt plats i sina burar med deras stora trattar kring halsen. tycker så synd om dom nu. dom måste ha så ont, och de måste gå med trattar i tio dagar. nellie tyckte i alla fall att tratten var jätte rolig att dra i.



när vi kom hem tog vi en promenad ner till samhället. köpte en tröja till nellie och ett par skor. så nu kan hon börja gå om hon vill :) hon såg nöjd ut i alla fall när hon fick dom på sig.



min dotter älskar mat



måndag



fortfarande sjuk.. blir en inne dag idag, så jag blir frisk snart. nellie har inte blivit sjuk än i alla fall som tur är. hon sitter och leker på golvet och är nöjd :) trist väder ute, men det gör ju inget eftersom jag ändå bara ska sitta inne. bra att det regnar så att snön försvinner snart. vad skönt det ska bli när det blir riktigt vår så man kan vara ute i trädgården och greja. vill bygga om altan också med en inglasad isolerad del och med soldäck och pool, men det får nog bli nästa sommar. i april har jag fått lite extra jobb, renoveringsjobb är det men mer kan jag inte säga. skönt med nått att göra och lite extra pengar.

imorn är det dags att åka till askersund med båtsman och melkki och kastrera dom. får hoppas att det blir bättre och att dom slutar märka revir överallt.

nu ska jag göra iordning lite lunch till nellan. hoppas alla får en trevlig måndag!


branäsresan

nu har vi kommit hem från branäs och packat upp allting. hade nog med oss halva hemmet dit. nu har vi precis fått i oss lite mat och tvättar för fullt. vi har haft en mysig helg. tyvärr lite tråkigt väder, jätte dimmigt och med lite regn i luften. men vi roade oss i stugan med lek med barnen, sen så spelade vi geni och yatzy. magdalena och jag försökte oss även ut på en sväng med barnen i pulkorna medans karlarna åkte skidor. men det gick inte så bra, för det var knappt någon snö på vägen. men de fick bli en liten tur på grusvägen i alla fall :) sen så har vi fått i oss massa god mat och en hel del godis! både magdalena och jag vaknade sjuka imorse, feber och halsont. så det blev att ställa in träningen idag och imorn. förstår inte, känns som jag varit sjuk från och till hela vintern! resten av dagen ska vi bara ta det lungt och kanske slå på nån film.

ett gäng bilder från helgen:


vi stannade på en pizzeria i hagfors på vägen upp


nellie fick sova i överslafen på våningssängen, men det var höga kanter så hon inte kunde ramla ner. hon har nog inte sovit så bra som hon gjorde där :)




hannes












stugan


våffellunch








nästan 3 kg godis gick åt i helgen


helt slut efter en dags snowboardåkning


hemresan


torsdag

hämtade upp sara imorse och åkte in till babyproffsen. det blev en britax hi-way, det var den som hon i butiken rekomenderade. de monterade in den i bilen direkt och nellie åkte så skönt i den hem. får hoppas att hon kan ha den några år framöver nu. stannade till på lager 157 också, hittade en rosa söt svea tröja till nellie.

nu har jag precis packat bilen. det var inte det lättaste att få plats med allt. barnvagn, bilbarnstol, tripptrappen, pulka och en massa väskor och massa mat. men nu är det mesta inne. som tur var fick rickard låna en takbox av en på hans jobb, så vi kan ha snowboarden där. i eftermiddag åker vi och då ska jag försöka koppla av och ha semester. så vi hörs på söndag igen!

(husvakt är ordnad, rickards bror bor här medans vi är borta)


nu ska gullungarna få leka ihop hela helgen :)


onsdag

sov inget vidare inatt. nellie vaknade och ville inte sova så då fick hon komma in till oss. hon låg och sprattlade och talade och nöp mig i armen. hon sover verkligen inge bra när hon ligger mellan oss men hon ville ju inte sova i sin säng heller så det fanns ju tyvärr inte så mycket annat att göra då. får hoppas att hon sover bra inatt i alla fall. för nu när vi är i branäs så kommer hon nog inte sova lika bra. de brukar ju inte göra det när dom sover borta.

tog en kort promenad imorse. sen åkte jag in till åsa och lämnade nellie. hon var där medans jag var iväg på easyline. provade det idag för första gången. tyckte maskinerna kändes lite konstiga först, men på andra varvet kändes det bättre. men kändes som tiden gick så fort och att jag inte riktigt fick ut det jag ville av passet. är nog lättare nästa gång och om man kör med någon man känner, så man kan puscha varann. åkte sen tillbaka till åsa, vi åt lite lunch och sen åkte vi hem igen. fick för mig att jag skulle baka bullar när jag kom hem. så nu har vi bullar till helgen också. har nog mat, godis och fika till en hel armé tror ja. men i helgen är det semester och då får man äta och njuta!

var och tittade på ett gammalt sideboard nu ikväll också som vi skulle få. ska hämta det nästa vecka, då får jag nått att göra igen. ska polera upp det och måla det vitt så det passar in här hemma :)

fick ett annonsblad från babyproffsen idag. var bra pris på några olika bilbarnstolar mellan 24-28 mars. så jag tänkte åka in dit imorn på dagen och köpa en, för på söndag när vi kommer hem från branäs så är de säkert slutsålda redan! så lika bra att köpa en direkt. får se om det blir en acta graco cosmic comfort eller en britax hi-way.



nellies senaste köp

klickade hem två par byxor från nelly.com igårkväll



tisdag

vet inte vad som har hänt med mig.. igår somnade jag innan klockan nio. jag kommer väl in i nellies rutiner, men det är skönt att vakna klockan sex och vara utvilad.

det blev pump igår. kändes jätte bra, kände inte alls av förkylningen nått i alla fall. skönt att pumpa ur musklerna ordentligt. det skulle tydligen komma nytt program till nästa vecka så då är det bara att börja om, men roligt med ny musik också. även fast jag tycker om det programet som är just nu. på torsdag blir det ingen combat för då är ju vi i branäs, men det blir indoor imorn istället :) det är så skönt att komma iväg och träna, men ändå jobbigt att man ska behöva sitta och tokringa till gymmet direkt när dom öppnar för att få en plats. men magdalena sa igår att dom skulle ändra det där så man kunde boka plats över internet istället.

nu ligger nellie och sover, men hon vaknar nog snart. idag tänkte jag åka in till karlskoga och tanka och handla mat som vi ska ha med till branäs. annars har jag inga planer. tråkigt väder också, så jag väntar med promenaden ett tag! man kan ju hoppas på lite bättre väder till helgen i alla fall.



måndag

somnade redan klockan sju igår kväll. kände mig lite febrig så det var nog därför. men imorse när jag vaknade kände jag mig bättre. är bara lite snorig, men känner mig piggare. nu väntar jag på att magdalena och hannes ska komma hit. då ska vi ut på en lugn promenad, är ju så fint väder idag också! sen ska vi göra lunch ihop och leka med barnen :) sen får vi se hur vi känner oss om vi orkar med pump ikväll eller inte. men det gör vi säkert. avbokade indooren igår i alla fall, för jag vet att går jag dit och ska träna då tränar jag inte lungt utan då tar jag i allt jag har. men pumpen idag är ju bara styrketräning så det går nog lite bättre. nu är det inte många dagar kvar tills vi ska till branäs heller. ska bli så roligt, en lång helg med underbara familjen pettersson/tyllander :)

nu hoppar nellie för fullt i hoppgungan, hon verkar gilla den :) och precis när jag skrev detta gjorde hon världens spya rakt ut! kanske blir lite åksjuk av allt hoppande.



svea

jag har världens bästa farmor och farfar / Nellie


titta vad jag fick idag :)


söndag

blev en dag i örebro igår med rickard, nellie, sara och mathilda. vi kollade på nästa bilbarnstol till nellie. vi tog även med den vi har nu in till butiken och så fick dom visa oss hur nellie skulle sitta i den och om den var för liten. men hon berättade att benen sticker ut på dom, och att det är hur huvudet sitter som man kollar på. och då kunde hon ha den ett bra tag till. men vi kollade på lite nya i alla fall. måste ju så småning om ändå köpa en ny. men vi kunde inte bestämma oss igår så vi tog med oss lite kataloger så får vi kolla hemma först. finns ju hur mycket som helst att välja mellan. men en hoppgunga fick vi med oss hem i alla fall. men när vi kom hem och satt upp den så var den lite för stor för henne, så hon får hoppa i pappas gamla hoppgunga så länge, den passade perfekt :) vi var på ikea och marieberg också. köpte inte så mycket, men det blev en gardinstång, en wookpanna, en hundkorg, en tunika från gina tricot, ett siden hårband till nellie. hittade en hel del fina kläder till nellie, men inget i hennes storlek tyvärr. jag får väl nätshoppa till henne istället. självklart åt vi på kinabuffén inne på marieberg!


roligt var det också

för dagen har vi inga direkta planer. jag har ju lyckats bli förkyld igen, så får se om det blir indoor ikväll. jag vill verkligen och skulle verkligen behöva efter den här helgen. har inge ont i halsen men är snorig, så vi får se hur det blir. får väl gå till OK och köpa lite nässpray!


fredag



en morgonpigg nellie, vaknade strax efter klockan sex idag. men när jag väl gick upp och hämtade henne och la henne i våran säng så blev hon trött igen. hon ville väl bara komma och gosa med mamma och pappa.

imorse ringde vi och kollade om helena i degerfors hade någon ledig klipptid. och hon hade en tid till både mig och rickard. så vi har vart iväg och klippt oss idag. det blev lugg. vet inte riktigt om jag är nöjd! men så är det väl alltid.



nu är rickard iväg och tränar. sen när han kommer hem ska vi åka in till karlskoga och storhandla. och ikväll blir det såklart tacos och en massa godis :) blev inte örebro idag. vi åker till karlstad imorn istället. tänkte åka till sommarlagret där också. letar efter ett sideboard i lite äldre stil till vardagsrummet. sen blir ikea och säkert massa andra affärer också ;)



Lycka

jag är nöjd! men varför tvingar jag mig själv att känna att jag inte duger? det ska jag ändra på! nu är det gjort! nu ska jag börja njuta av det jag har och inte tänka på vad jag inte har eller vad som skulle kunna va bättre. jag HAR världens underbaraste sambo och dotter. jag är nöjd med tillvaron, jag är ju faktiskt lycklig!



pannkakstårta

såhär fin blev min pannkakstårta. nu har jag precis tagit en bit till mellanmål ;)



rent hus

nu på morgonen har vi haft full rulle här hemma! vi har dammsugit, dammtorkat, torkat golv och vikit tvätt. så nu är det äntligen rent här hemma. känns alltid lika skönt när det är nystädat. men imorn kommer det kännas smutsigt igen. men men, man får ju njuta av ett rent hus ett tag i alla fall :)

nellie hjälpte till med tvätten såklart





lugg eller inte .. ?

har bokat klipptid tills på tisdag nästa vecka. men jag funderar på om jag kanske ska klippa lugg och ta en bit på längden på resten av håret också. hmm.. inte lätt.

en gammal bild från 2007 :)



onsdag

nu är jag helt slut.. tog promenaden idag innan frukost, tänkte ta en kort runda men det var så skönt ute så det blev 7,5 km. och aldrig har frukosten varit så god som den var imorse. gick och tänkte på den dom sista kilometrarna :) efter det blev det mys och lek med nellie och så tittade vi på desperate och cougar town som jag hade spelat in igår. jag orkar ju inte va uppe så länge, så det är perfekt att kunna spela in och se på det på dagen! gick till affären efter lunch för att handla lite. först gick jag till pekås och där hade dom inte det jag skulle ha, så då fortsatte jag till coop och inte heller där hade dom någon kesella vanilj. orkade inte gå till kronhallen också, så jag gick hem istället. rickard får stanna till på kronhallen när han åker från jobbet. jag känner mig helt trött i kroppen. imorn är det ju combat men på fredag ska kroppen få ledigt och vila. då ska jag, rickard och nellie in till örebro. vi ska bland annat kolla på bilbarnstol till nellie, den vi har nu har hon snart vuxit ur. så den får vi lägga undan till nästa lillskit :)

nu håller jag på att göra en pannkakstårta. hoppas den blir lika god som jag tror :)



tisdag

vaknade utvilad imorse. inte så konstigt eftersom jag somna klockan nio igår kväll. vi åt frukost och sen tog vi en promenad i det fina vädret. får passa på nu, för såg i tidningen att det troligen ska regna senare i veckan!

nu har vi precis kommit hem från BVC, nellie fick vaccin mot svininfluensan. det gick bra, hon vart bara lite arg när de stack henne. men nu sitter hon här och leker och är nöjd igen. men vi får väl se hur det blir framåt kvällen. får hoppas hon klarar sig från feber.




idag har jag sånt där sötsug igen. jag är verkligen socker beroende, och det kan inte vara bra! får se vad jag gör åt det. om jag klarar mig utan nått sött eller inte. det bästa vore väl säkert att vara utan socker helt och hållet i några veckor. men jag klarar det inte, får jag inte nått sött när jag vill ha det så blir jag på sånt dåligt humör, vilket alla påverkas av, tyvärr! socker för mig är som nikotin för andra!


måndag

idag har jag haft besök av magdalena och hannes. vi tog en härlig promenad direkt på morgonen. så skönt att kunna träffa någon på dagen och hitta på nått så man inte bara blir sittandes inne. hennes hund var med hit också så hon och båtsman fick följa med på promenaden, sen var det full rulle här hemma men de vart trötta efter en stund gick och la sig. vi bakade en hurtbulle också som vi åt istället för fika. minst lika gott :)

nu ikväll har vi varit på pump. var jätte längesen jag var på det senast, men det var riktigt skönt. alltid svårt första gången när man inte kört på länge att veta hur mycket vikt man ska lasta på. men blir bättre nästa gång. då kör jag tyngre! kommer nog ha träningsvärk imorn i alla fall. rickard har blivit förkyld så det dröjer väl inte länge innan en själv och nellie blir sjuka. känns som den här vinter så har alla varit förkylda från och till hela tiden! men nu ska det väl snart bli vår och mindre sjukdomar :)

för imorn har vi inga större planer. förutom att nellie ska vaccineras mot svininfluensan klockan två. får hoppas hon inte mår dåligt av vaccinet bara..

nej nu ska jag se på familjen annorlunda. så härligt program!




söndag

dags för en uppdatering.. som ni kanske vet så har ju fia bott hos mig i helgen när rickard har varit borta. igår var en riktigt härlig dag. nellie väckte oss runt halv sju, då gjorde vi frukost och sen gick vi ut på en promenad. när vi kom hem gjorde vi oss iordning och åkte in till karlskoga. där lunchade vi på som hemma och kikade lite i dom få affärerna som finns. när vi kom hem tog vi det bara lungt en stund och sen började vi med kvällsmaten. klockan sex kom anneli, då åt vi massa god mat och sen tittade vi på melodifestivalen. en jätte trevlig kväll :)


inne på som hemma

imorse åkte fia hem vid niotiden. då tog jag och nellie en promenad till affären. nu ska jag göra fetaostbiffar tills rickard kommer hem. har saknat han såklart, så då ska han få sin favorit mat :) klockan fem är det dags för indoor walking, ska bli härligt att svettas riktigt ordentligt!


fredag

imorse väckte nellie fia och mig tjugo över sex. då fick hon lite frukost och sen gav vi oss ut på en promenad. när vi kom hem njöt vi av en grötfrukost och ägg. sen gick tiden så fort och det var dags för att äta igen. efter lunch åkte fia till jobbet och nellie och jag blev ensamma igen. men klockan ett kom sofie hit på lite fika, så vi fick sällskap igen.

idag har nellie varit med på gymmet också, hon satt så snällt i sin bilbarnstol och tittade på. anneli visade mig lite övningar i gymmet som jag kunde göra. måste ju lägga upp styrkan lite annorlunda nu när jag kanske bara kommer köra där två gånger i veckan. igår var jag och magdalena på combaten. var jätte roligt, så det kommer jag nog köra på torsdagar. för det är ju meningen att träningen ska vara rolig så man måste ju hitta det man tycker är kul :)

snart kommer fia hem från jobbet. då ska vi göra tacos och slå oss ner framföt tv:n. och jag hade köpt godis som vi skulle mumsa på ikväll. men fia skulle inte äta nått godis, så då får jag allt för mig själv! undra om jag kommer bli mätt ikväll i alla fall :)

igår var ju morfar barnvakt åt nellie helt själv. och det hade gått jätte bra, de låg och sov när jag kom för att hämta henne. så hon vart inte så glad när vi skulle klä på henne. men hon hade ju somnat för natten lilla stumpan.


morfar & nellie

tror att morfar ville att nellie skulle bli musiker. först la han fram en kastrull och en pasta slev på golvet och satt nellie där så hon skulle trumma. sen gick dom och kollade på adams gitarrer. men nellie verkade inte så intresserad!


torsdag

ingen uppdatering av bloggen igår, hade jag bloggat igår hade det bara blivit ett depp-inlägg. men det kanske man måste ha ibland. känns lite bättre idag i alla fall!

idag vaknade vi kvart över sex. så jag har hunnit med att städa lite nu på morgonen. och om några timmar kommer mikaela hit och umgås med oss. var jätte längesen vi sågs nu!

igår bestämde jag mig för att jag ska börja träna på gym i alla fall. för jag är så rastlös så jag måste göra nånting några kvällar i veckan. så ikväll ska jag vara med på combat. då ska nellies morfar vara barnvakt, och det tror jag bara att han tycker är kul. hoppas jag i alla fall :)

halv sju slutar fia jobbet så då kommer hon hit och bosätter sig tills på söndag. imorn kväll ska vi fredagsmys, med tacos och let´s dance. och på lördag kväll kommer anneli hit också, då ska vi laga lite mat och ha det trevligt. tror det blir en toppen helg!





tisdag

idag har jag haft en väldigt rastlös dag. tog en promenad vid nio, sen låg nellie och jag och myste i soffan resten av dagen tills rickard kom hem. när han kom hem så tog vi en promenad igen. blir så jobbigt att bara ligga och slöa. önskar att jag kunde koppla av lite bättre. jag ringde även till jobbet idag. och jag fick komma tillbaka till min avdelning winback sen när jag ska börja igen. vilket betyder att det bara är jobb dagtid och inga helger. så det kändes jätte bra att de ville ha tillbaka mig! pratade även lite om att jag kanske skulle börja jobba två dagar i veckan snart och så kunde rickard vara pappaledig då. men det var inte så populärt från hans sida. så vi får se hur det blir. jag skulle tycka det va jätte skönt att ha det så. då kommer man iväg två dagar och jobbar och kan tänka på lite annat, samtidigt som man sen har fem hela dagar hemma med nellie som man kan längta till :)

tror minsann att jag har tappat min mättnadskänsla någonstans! för nu den senaste veckan så har jag inte kunnat bli mätt, även fast jag ätit massor. och sen är jag sugen att äta nått hela tiden. jätte jobbigt! så snart ska vi krypa ner framför tv:n och äta ben &jerry´s.


köttfärssoppa med bulgur

måste bara dela med mig av en väldigt god soppa som jag gjorde idag

2 dl bulgur
2 l grönsaksbuljong (för fia som inte förstår menas det 2 liter vatten och 4 grönsaksbuljongtärningar) ;)
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 paprika
1 purjolök
2 morötter
2 msk tomatpuré
400 g köttfärs
1 msk paprikapulver
salt och peppar

skala och hacka alla grönsaker. fräs dom lite lätt i olja i en stor kastrull. häll i buljongen och bulguren och koka upp. stek upp köttfärsen i en stekpanna, när köttfärsen nästan är genomstekt häll i den i soppkastrullen. häll även i tomatpuré och kryddor. koka på svag värme under lock i 30 minuter.

till soppan gjorde jag en hurtbulle. finns recept på det i kategorin recept.





nellie & hannes

var tydligen inget babysim idag. det var sista gången förra måndagen. men vad bra att de talar om att det är sista gången då när man är där. nej, det var det ingen som gjorde. som tur var berättade nathalie det en timme innan vi hade tänkt att åka. så det blev ändrade planer. men vi hade ju ändå tänkt ta oss ut idag, så nellie och jag åkte till magdalena och hannes istället. vi gav oss ut på ytterigare en promenad, men vädret var ju så bra så det var bara skönt. sen följde jag med dom in en sväng så barnen fick leka och vi prata och umgås :) nellie var fortfarande lika nyfiken på hannes, man vet inte om hon gillar han eller bara vill retas med han. bilderna talar.



stackars hannes, han kommer vara rädd för tjejer hela livet ! ;)


måndag

var ute på en promenad tidigare idag, vilket härligt väder vi har. hoppas våren är på ingång! nu ligger nellie och sover middag. jag la ner henne i sin spjälsäng medans jag åt lunch och när jag var klar och gick tillbaka och titta till henne så hade hon somnat. så nu har jag lite egen tid. och vad gör man då, jo sätter sig vid datorn. finns ju annat man kan göra, men kände för att också vila lite nu innan babysimmet.

jag köpte aldrig något träningskort. blir till att springa ute istället. kommer kosta så mycket och ta sån tid om jag ska åka ända till träningslagret varje gång jag ska träna. och så tränar rickard på måndagar, onsdagar och fredagar. så då har jag nellie. men det fungerar lika bra att springa och promenera :) snart blir det ju varmare ute också så då lockar det lite mer att ta sig ut!

på torsdag åker rickard till sälen med sina jobbarkompisar och är borta tills på söndag. men nellie och jag blir inte själva, för då ska fia bo här med oss. då får vi verkligen tid att umgås och äta gott i några dagar :)


kastrering




igår bestämde vi oss för att vi skulle kastrera både båtsman och melkki. vi ringde uppfödaren och hon tyckte också att det var ett klokt beslut. nu får vi bara hoppas att de slutar markera inomhus och att de slutar bråka med varandra. nu bor ju melkki hos rickards föräldrar, men förhopningen är att han ska kunna flytta hem igen om det fungerar med kastreringen. så de ska kastreras den 30 mars. men sen förklarade hon att "kissandet" inte kommer försvinna direkt utan att det kommer avta allt eftersom när dom inte känner av det behovet längre. får hoppas att dom blir lite lugnare också, för nu när man är ute och går så ska båtsman skälla på nästan alla!


pepparrotssås

blev ingen löptur idag, blev en promenad med nellie, rickard och båtsman istället. vi gick en ny runda idag, skönt med lite variation. resten av dagen har vi bara legat i soffan och kollat på film, olikt mig :) ja, vi har ju även hunnit med att laga mat två gånger. nu ikväll gjorde vi potatis, falukorv och pepparrotssås. det rekomenderar jag, för det var jätte gott. riktig husmanskost!

imorn är det sista gången på babysimmet. ska inte vara med i fortsättningsgruppen nu direkt efter, vi väntar tills nästa fortsättningsgrupp börjar sen istället efter renoveringen av badhuset. känns som det var viktigast att vara med i första gruppen i alla fall, för nu är hon ju van vid vatten och så. och snart är det sommar och då blir det lite bad ute också :) om det blir en bra sommar, och det hoppas vi!

pepparrotssås

smält 2 msk smör, rör i 3 msk mjöl. häll i 3 dl vatten, 1 dl mjölk, 1 köttbuljong tärning. koka upp under omrörning 3-4 minuter. häll i cirka 2 msk pepparrot och 3 msk grädde. smaka av med salt och vitpeppar.



söndag

sitter och tittar på Dora utforskaren på tv men nellie. lite roligt barnprogram faktiskt, de lärde barnen att säga lite engelska ord och så, men lite tidigt för nellie än!

igår innan alla kalas började åkte vi in till stan i karlskoga en sväng. lyckades hitta min älskade helena rubinstein magic consealer inne på parfym affärn i stan. frågade på kicks men där hade de den inte. fick även med mig en vårjacka, en blus och ett par baggy jeans hem. skönt att inte alltid ha tighta jeans på sig!

klockan tre var vi på det första kalaset, det var hos rickards syster. hon bjöd på en jätte god fläskfilégryta och sen massa fika. jag smakade på hennes chokladmuffins som det var 300 g choklad i, och jisses vad goda och masstiga dom var! efter några timmar åkte vi vidare hem till mamma på kalas. när vi kom satt dom andra och åt tacos, men det hoppade vi över. men vi högg in på fikat sen igen. på vägen hem stannade vi och köpte godis, skulle ha en lugn kväll framför melodifestivalen. och när vi sett dom tre första bidragen så hade både jag och rickard somnat, så det vart en riktigt lugn kväll.

under tiden jag har bloggat nu har pappan och nellie somnat om i sängen. men nellie har ju inte hunnit få frukost än, hon vaknade strax efter klockan sex imorse. men då hämtade jag hennes bara och så kröp vi ner i sängen igen. jag får väl gå upp och koka gröt och ägg så länge tills dom vaknar :)

idag har vi inte så mycket planer faktiskt, men det kan va skönt. blev lite mycket igår. hoppas på att det blir fint väder, för då blir det en promenad i alla fall. igår hade jag vila helt och hållet, och det behövde nog kroppen efter att den chockas av mina löprundor nu i veckan. får se i eftermiddag om det blir en kortare löptur, i så fall bara 6 km. annars idag ska jag bara plocka lite här hemma och mysa med nellie.




fredag

imorse kom sotaren och ringde på dörren klockan sju. vi vill gärna ha en kamin i huset så vi diskuterade den möjligheten lite också. men om det skulle gå så skulle vi få möblera om vardagsrummet, så vi satte igång och provade om det skulle gå. men vi får se om det får plats, men möblerna får stå kvar som de gör nu i alla fall. sen tog vi en promenad ihop, benen var sega idag efter gårdagens löptur. lyckades ta mig runt en tur på 1,5 mil. men det var bara att tänka hela tiden att jag orkar, jag klarar det här :) löpningen kommer nog kännas lättare längre fram när jag har hållt på ett tag, får vi hoppas i alla fall! 1 timme och 15 min tog det igår. ska inte springa så långt varje gång bara, för då kommer nog kroppen säga ifrån..

nu är huset städat också, skönt! ikväll ska vi till magdalena och pelle och äta massa gott och spela geni. kommer garanterat vara lika trevligt som alltid :)






torsdag

redan torsdag.. men för oss är det fredag eftersom rickard kommer vara ledig varje fredag fram tills semestern nu. ska bli skönt att kunna göra nått ihop dom dagarna.

igår var magdalena och hannes här, det blev en promenad i det fina vädret och sen lite fika. nellie tyckte hannes var jätte intressant, men tyvärr så vart hannes mest rädd för henne. kanske var för att nellie drog han i örat.



imorse blev det ingen promenad. jag laddar för min springtur i eftermiddag istället. tänkte ge mig på en runda på 1,5 mil om jag orkar. så jag har ingen aning om vad nellie och jag ska hitta på idag, blir väl det vanliga.

nu vakna lill tjejen så nu ska hon få lite mellanmål..


onsdag

sitter och kollar tillbaka på massa gamla bilder. kommer inte ihåg att nellie såg ut såhär under en period. tyckte så synd om henne att hon behövde ha så mycket utslag.. bilden är från oktober - 09.



nu har vi precis ätit lunch, nellie och jag. imorse tog vi oss ut i kylan och gick till BVC på läkarkontroll. de kollade hur hon greppade saker och flyttade dom mellan händerna och klämde och kände lite på henne. mer än så var det inte. allt stod fint till med henne i alla fall. sen var det ju vägning och mätning som vanligt. hon har nu blivit 66 cm lång och väger 6910 gram. nu är det inte kontroll förrens hon är åtta månader. dom frågade idag också om vi ville ge nellie vaccin mot svininfluensan, och det rekommenderade dom, så hon ska få det inom några veckor.

snart kommer magdalena och hannes hit. då tar vi säkert en promenad och sen fikar och leker med barnen :)  underbart!

idag fyller mamma och rickards syster år. så till helgen bli det två kalas. och på fredag ska vi på middag hos magdalena och per, så det känns som den här helgen också kommer bli en riktig ätar helg :)


tisdag

klev upp tidigt imorse och bakade en kladdkaka gjord av bla. kesella och dinkelmjöl, och den vart faktiskt god. vid lunch kom therese och lilla tyr på besök. vi åt tacos och hade det trevligt. nu har jag precis gjort klart kvällsmaten och ska mysa med nellie en stund nu innan jag lägger henne. sen ska jag åka in till mammas butik på tjejkväll. ni som vill är välkomna! öppet mellan 18.00-20.30

det märks att nellie börjar bli större nu, hon är livligare och vill ha mer uppmärksamhet. så nu har jag inte ens hunnit städa här hemma. längtar tills på fredag när rickard är pappaledig så jag kan få storstäda! men det är roligt med nellie nu också eftersom man kan leka på ett annat sätt. imorn klockan åtta ska vi till bvc på sex månaders kontrollen hos läkaren, ska bli roligt och se vad man får göra då.

nej nu måste jag sätta igång om jag ska hinna iväg!


måndag


såhär såg det ut efter att nellie ätit lunch idag. lax och potatis. så efter maten var det bara att slänga henne i duschen för hela hon luktade lax.. men hon tyckte det var kul att kladda i alla fall :)

efter det åkte vi på babysim, näst sista gången idag. rickard var med idag också, tycker det blir mysigare när hela familjen är med. direkt efter simmet drog jag på mig springkläderna och tog mig en tur. hade tänkt springa min runda på 6 km, men det slutade med drygt en mil istället. var så skönt ute. men det var ganska jobbigt att det inte var plogat, förstår inte att de inte har haft tid att ploga på hela dagen! men det gick ju bra i alla fall, inga brutna ben! nu är rickard och tränar, sen när han kommer hem blir det gulaschsoppa med köttfärs och nybakat bröd.



Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11