nyårsafton

nyårsafton idag som känns som en helt vanlig fredag. började dagen med att jobba några timmar. när jag kom hem sov nellan middag så jag och rickard passade på att städa här hemma. jag hann även med att sy kuddar till kökssoffan som jag har längtat efter. och jag vart jätte nöjd med resultatet faktiskt :) hade ingen aning om hur jag skulle sy, men jag hittade på lite bara. när nellie vaknat åkte vi till hennes farmor och farfar, de hade köpt ett par fin skor till henne som vi skulle prova. de passade så bra och nellie gick runt i dom och tyckte hon var så fin.

blev ingen vidare nyårsmiddag för oss heller. funderade på att köpa hem någon mat, men det slutade med att vi gjorde pommes och hamburgare istället, fungerade lika bra för oss som tre-rätters :) vi är inte så kräsna och vi hade ingen större ork eller lust att stå och laga mat i flera timmar. får väl bli nått seriösare nästa år istället :) nu sitter vi här och knappar på varsin dator. frågan är ju om vi kommer att vara vakna till tolvslaget eller inte, det tror jag faktiskt inte. men lite efterrätt ska vi allt få i oss i alla fall, ben & jerry´s. ska ta och lägga en beställning hos ellos också, har hittat massa fina inredningssaker som jag vill ha, bl.a. påslakan, örngott och en hatthylla. jobbar ju imorn också så lite utvilad ska jag se till att vara. men sen så är jag ledig på söndag i alla fall :)




söndag

har haft en jätte mysig jul helg. har ätit en massa gott och fått mycket fina paket. jag har bland annat fått, presentkort på saxin, ett newborn set till tripp trappen som lillen kan sitta i, en slipmaskin, påslakanset, strumpor och lite annat smått. nellie fick en hel del julklappar hon. men hon är ju minst så det är väl så det ska vara. hon har bland annat fått en massa kläder, en gunghäst i trä, tågbana i trä, barninstrument, leksaksbil, tofflor, mini kastrullset, kritor och dataspel.






idag har vi varit inne i örebro nästan hela dagen. det var meningen att vi bara skulle dit och kika en sväng, men det var så mycket folk så det tog lite längre tid än planerat. fast ändå så orkade vi knappt gå i så många affärer på grund av allt folk. vi åkte först till lager 157 där jag köpte mig ett par jätte mysiga mjukisbyxor. fast det var nog mest rickard som tyckte jag skulle köpa dom, han tycker nog inte att jag ser så bra ut i hans gamla mjukisbyxor. dom jag köpte var en tjejmodel från bondelid som var lite tajtare. har på mig dom nu, så de funkar nog både som gravid och ogravid! där köpte vi även en t-shirt och en zip-tröja från lundmyr till nellie och en bondelid tröja. efter vi hade varit där tog vi en sväng på media markt, där det var kaos på parkering. hittade mig en mp3 spelare som jag ska ha sen när jag är ute och går och springer. köpte en som jag kan knäppa fast i tröjan eller byxorna. inne på mariebrg köpte vi inte så mycket, ett par jeans till nellie tror jag var allt. gick även in på babyproffsen för att fråga om våran syskonvagn hade kommit, och det hade den. så vi tog med oss den också när vi ändå var där. har provkört den lite här hemma och än så länge är jag bara nöjd, får väl ta mig en provtur med nellie imorn kanske :)

på vägen hem stannade vi hos mamma då vi var bjudna på mat. rostbiff och potatisgratäng och till efterrätt fick vi glass, grädde och jordgubbar. var så gott att äta nått annat än julmat nu :) så nu har vi bara varit hemma en liten stund, har inte varit hemma många timmar den här helgen. men skönt att det är kort vecka igen. är ledig tisdag och onsdag då jag kommer att jobba en stund på nyårsafton och nyårsdagen. men nu ska jag nog bara lägga mig och titta på tv ett tag innan jag somnar. jobb imorn 11-19.15.


dan före julafton!

äntligen är dagen här som jag har längtat efter, dagen innan julafton. jobbar egentligen till kvart över åtta ikväll, men jag hoppas att jag kan få kompa så jag kommer hem några timmar tidigare. har lite saker som jag måste fixa, plus att jag vill ha uppesittarkväll med älskling ikväll! helst så skulle jag vilja göra en julskinka också. men vi får se vad som hinns med. nu på morgonen har jag i alla fall bäddat rent och dammsugit, och jag hoppas att rickard kan torka golven när han kommer hem. skönt att ha det rent och fint innan jul. även om vi inte ska vara hemma. imorn ska vi först till min morbror och fira jul på mammas sida och efter det ska vi till rickards föräldrar. på juldagen kommer vi att vara hemma hos farmor och fira jul med pappas sida.

nu har jag precis lagt det lilla så hon får sova lite innan det är dags för dagis, för där är det fullt ös. men det blir inte så lång dag för henne där idag, antar att det inte är så många barn där idag heller.

tittar precis på vädret och det ska vara mellan -15 och -20 imorgon, fast solen skulle skina också :) härligt julaftons väder!

god jul på er om vi inte hörs innan!


tisdag

bara två dagar kvar till julafton nu. längtar verkligen till julen i år :) kanske är för att man har barn också. ska bli så underbart att få vara med släkten, äta god mat och byta julklappar. har inte ätit någon julmat alls i år nu innan julafton. annars brukar jag alltid ha varit på nått julbord. men nu har jag fått vänta tills den "riktiga" dagen. och ingen julskinka har vi hunnit gjort än heller. men det tror jag vi hoppar över i år.

imorse kom eleonore och olivia och hälsade på en liten stund innan det var dags för mig att jobba och för nellie att åka till dagis. nellie var jätte gnällig idag på morgonen så jag vet inte vad det var med henne. men det verkade ha gått bra på dagis iaf. nellies farmor hämtade henne när hon slutade och tog med henne hem. för rickard var tvungen att åka och köpa pellets nu innan jul så att vi inte fryser ihjäl här hemma!

imorn förmiddag innan jobbet så får jag sällskap av magdalena och hannes. är så roligt att se när dom leker nu, ibland springer de och jagar varandra. nyss var de ju så små och nu kan de springa ..


nellie myser själv framför tv:n i sovrummet medans jag gör mig iordning

 

längtar efter min lilla buse nu, hon ligger ju och sover när jag slutar så här sent. men nu är det nog dags för mig att lägga mig också, så snart får jag pussa på henne igen.


fredag

sitter ensam och gör inte särskilt mycket. rickard är på hockey med jobbet, så han kommer inte hem förrens efter tio nån gång och nellie har jag precis nattat. är väl egentligen inte så konstigt att vara ensam, men jag har väldigt stort behov av att ha någon hos mig. tycker inte alls om att vara ensam hemma! gjorde iordning lite pytt i panna och ägg till kvällsmat. inte direkt någon fredagsmat, men det är så tråkigt att laga mat till sig själv och äta själv. så ikväll för min del blir det att titta på robinsson, sen somnar jag säkert.

det blev julgran för oss i alla fall, fast i plast!

busungen leker i soffan


onsdag

min dag har väl inte sett så annorlunda ut idag heller. lämnat på dagis, jobbat och sen hämtat på dagis igen. är så roligt att hämta lillan på dagis och se att hon blir glad. imorse när jag lämnade henne grät hon lite för första gången, men hela dagen hade gått jätte bra sen i alla fall. när vi kom hem lekte vi en stund innan vi började med maten. efter maten åkte pappan på lite jobb så då tog nellie och jag ett härligt bad. sen var det natten för henne. passade på att måla den sista delen i hallen. och sen så har jag bara suttit och tagit det lungt i soffan och ätit lite choklad. nu kom älskling precis hem så det blir väl att titta på tv en stund till innan vi tar natten.

imorn fyller pappa år så då ska vi dit och få oss lite smörgåstårta efter jobbet :)


sekretär

såhär fin blev sekretären som jag köpte och renoverade



måndag

då var det måndag igen. har en skön vecka på jobbet, jobbar 7.45-14.45 hela veckan. idag har rickard varit hemma från jobbet, han hade sån magknip. så nellie fick gå på dagis från 7 till efter lunch idag, sen hämtade rickard henne. det hade gått jätte bra. var lite orolig (eller egentligen inte) att hon inte skulle vilja vara där nu när hon bara hann med inskolningen och sen var sjuk hela förra veckan. men det var inga problem, det verkar som hon älskar dagis. än så länge iaf ;) sen kommer hon väl komma på att hon saknar mamma, lite i alla fall får man väl hoppas. så resten av veckan ska hon gå 7-15.15.

när jag kom hem från jobbet åkte jag och handlade lite, sen gjorde nellie och jag lussebullar och korvstroganoff. idag så försökte hon inte äta upp degen, utan hon klappade lite fint på sin lilla degbit som hon fick :)

på jobbet idag kände jag inte av graviditeten nånting, men nu när jag har varit hemma så har jag känt mig svimfärdig från och till flera gånger. känns lite olustigt, men antar att det kan vara så. jag har ju vanligtvis lite lågt blodtryck så det kanske är det. ska till barnmorskan på måndag så då får vi se vad det kan vara. eller så kanske det kan vara för att jag har slarvat med maten på sista tiden och ätit mycket sötsaker istället ...



glass

den här kom rickard hem med nyss, det får bli våran kvällsmat idag ;)



vecka 30

har tyvärr ingen ny bild att lägga in, men det kommer.

tänkte ändå uppdatera lite hur jag känner mig. känns som jag har blivit dubbelt så stor senaste veckan, trots magsjukan. jag får sammandragningar till och från så fort jag rör på mig. sparkarna har även blivit annorlunda. är inte så mycket buffar som det var förrut, nu känner jag mer att bebisen har det trångt och försöker vända på sig och den trycker mest. ibland kan det göra riktigt ont när den trycker upp fötterna under (?) revbenen.

idag tog vi en promenad till affären som ligger ca 15 min ifrån oss. jag fick gå väldigt sakta för att inte få sammandragningar och när vi nästan var framme så fick jag håll som gjorde jätte ont. väl inne i affären så släppte hållet som tur var, men sen gick vi sakta hem för att det inte skulle komma tillbaka. jag som bara för nån vecka sen kunde powerwalka en halvmil utan känningar. men men, jag ska ju inte glömma bort att jag är höggravid och måste lyssna på min kropp när den säger ifrån! (köpte även en liten påse fruxo på affären, som jag glömde att packa ner i påsen. så den ligger nog kvar i affären. stackars mig)

igår kväll tittade rickard på min mage och sa : "det där är en killmage, det ser ja" så vi får väl se om han får sin pojk tillslut eller inte ;) jag tror 70% på en tjej och 30% på en kille. men rickard hade ju rätt förra gången så ..


lördag

dags att göra en uppdatering här kanske. den här veckan blev inte riktigt som det var tänkt kan man ju säga. i söndags kväll blev nellie dålig i magen och var det även under natten. jag började ju första dagen på jobbet i måndags så då fick rickard vara hemma med nellie och vabba. sen när jag kom hem från jobbet så undvek jag verkligen att vara för nära nellie och rickard ifall att de skulle ha magsjuka. men ändå så vaknade jag mitt i natten och mådde illa, sen dröjde det inte länge innan jag var uppe och spydde en gång i timmen. usch, den värsta magsjukan jag varit med om. ryggen gjorde ju inte mindre ont efter att ha spytt hur mycket som helst! dagen efter låg jag som i koma och det enda jag fick i mig var proviva nypondryck. på morgonen hörde jag hur rickard fick kvällningar när han gick in i nellies rum. då hade hon spytt ner hela sängen på natten utan att ha sagt till oss. vi hade inte hört något gnäll eller skrik ifrån henne! men dom spyorna fick rickard ta hand om då jag låg helt utslagen i min egen säng.. på onsdagen kände jag mig som människa igen, men natten till torsdagen började illamåendet igen. men igår var jag och jobbade i alla fall. då kände jag mig frisk igen. och det kunde inte ha gått bättre första dagen på telefon. hade trevliga och snälla kunder (de flesta ialla fall) och sålde även ca 5 abonnemang och vände ett par kunder. så nu ser jag faktiskt fram emot nästa jobbvecka :) 8 veckor till ska jag jobba, sen hoppas jag att våran lilla plutt vill titta ut.

Vad tycker ni om våra namnförslag: NOVALIE (tjej) CHARLIE (kille)

tyvärr så är ju nellie fortfarande dålig i magen, så vi får se hur det blir med dagis för hennes del till veckan. nu har ju rickard vabbat hela den här veckan. så är hon fortfarande dålig imorn så måste vi skaffa sjukintyg till henne på måndag. men jag undrar ju hur man kan göra det på ett barn som har diarré. tycker ju kanske inte att man ska ta med henne till vårdcentralen och sen så kan ju inte de avgöra om hon har diarré eller inte om hon nu inte bajsar när vi är där. men men, får hoppas att hon blir bra i helgen. idag har hon varit lite bättre i alla fall.

var tänkt att vi skulle göra fläskfilégryta och potatis i ugn till kvällsmat idag. men nu känner vi oss inge hungriga längre, så det får bli nån macka och nått gott att tugga på tills sen när vi ska se på film. vi ska se på bröderna karlsson.




helgen

har haft en mysig helg tillsammans med mina nära och kära. i fredags kväll var sofia och emil här på middag och sen så såg vi på idol. fia hade med sig en så fin burk med jätte goda saffranskakor i, så gulligt :)


i lördags så var min syster här och hälsade på. vi tog en tur på stan i karlskoga och fixade lite julklappar och lunchade. på kvällen var jag och rickard bjudna på filébuffé på strandkanten med pappa och åsa. rickards föräldrar var snälla och satt hemma hos oss medans vi var där. nellie sov hela tiden, men hon behövde ju ändå barnvakt :)

 

imorse tände vi andra adventsljuset och åt frukost tillsammans. nellie posade framför kameran. när frukosten var uppäten klädde vi på oss och gick ut i snön. vi skottade bort en massa snö och sen tog vi pulkan till rickards föräldrar. han skulle fixa lite med crossen så då följde vi med. när vi sen kom hem lagade vi lasagne och sen kom pappa och åsa som hade saknat nellie så. vi har även tagit ett bad tillsammans alla tre (eller fyra kanske man ska säga), vart lite trångt, men vi fick allt plats. slog på bubblorna i badkaret idag också och idag tyckte nellie det var riktigt roligt :)

 

imorn börjar jag jobba och till veckan går jag in i vecka 30, känns lite lustigt att börja jobba så sent. men jag hoppas att jag klarar av att jobba till 4 februari som jag planerat. i helgen har jag faktiskt haft ont i magen en hel del. inte det att jag mår illa utan det spänner typ i hela magen, som att ha håll jämt ungefär. sen känns det som jag har svårt att andas när jag suttit på samma sätt för länge. nu är jag trött så jag ska nog snart gå och lägga mig så att jag orkar upp imorgon!

 

går ej att få bort den här bilden, så den visas igen :P

 



onsdag

tredje dagen på inskolningen idag och det går fortfarande bra. idag var vi där 5 timmar, och det blir det imorn också. på fredag ska hon vara där själv 5 timmar om det går bra. kommer kännas jätte konstigt att vara hemma själv i fem timmar. men jag ska försöka orka med att städa, tvätta och måla lite. så tiden kommer nog gå fort ändå. på måndag är det ju dags för mig att börja jobba, så då antar jag att jag inte kommer ha lika mycket tid över till annat. men det handlar ju bara om två månader, sen är man mammaledig igen :) ringde till jobbet idag för att se vart jag skulle få jobba, men hon skulle ringa upp mig imorn med besked. vill veta hur mina dagar kommer se ut ungefär så jag kan planera lite, för nu får ju rickard och jag dela på sysslorna hemma och hämtning och lämning på dagis.


Linus

idag har magdalena och per blivit föräldrar för andra gången. de fick en liten pojke som ska heta linus.
Stort grattis, och nu längtar jag bara ännu mer!




Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11