onsdag

nu vänder veckan och går mot helg igen :) vill börja med att tacka min dotter för att ha fått sovit hela natten, första gången hon gjorde det. men det är nog bara en engångsföreteelse också. inte för att vi har några jobbiga nätter annars, hon brukar vakna en gång runt 2-3 och äta och sen somna om igen. så jag vart förvånad imorse när jag hörde att hon bökade runt i sängen och kollade på klockan, då var hon 5. eftersom novalie fick mat 20.45 igår kväll så trodde jag att hon skulle vakna redan vid tolv och vilja ha mat. var tvungen att väcka rickard och fråga om han hade gett novalie mat inatt, men det hade han såklart inte ;) men det var ju bara bra, jag gick iaf upp då och gjorde mat till henne och så somnade vi om igen. klockan kvart i sju var jag tvungen att gå upp iaf, klä på barnen och traska iväg till dagis.

kom hit en tjej igår eftermiddag och köpte sängen också, skönt att det går fort att sälja saker när man vill köpa nya :) hittade en ny säng som jag tror blir bättre som vi beställde igår. det går att ha långsidorna i två olika lägen så hon kanske känner sig lite tryggare i den eftersom det blir lite som en låg spjälsäng, ja vi får väl prova och se. vi köpte den från babykul.se. igår var även en kompis till rickard här som är snickare och fixade klart det sista med dörren in till nellies nya rum, så ikväll ska rullgardinen upp sen är det bara att vänta på att sängen ska komma innan hon äntligen kan flytta in där. sen om nån månad så flyttar nog novalie in till sitt rum också om det fungerar bra, men äter hon fortfarande på natten då så får hon bo kvar inne hos oss ett tag till :)

såhär ser sängen ut som vi beställde

 

nu ska jag nog ta mig en dusch, blev varm av promenaden förut! sen ska jag klura ut vad vi ska göra för mat i eftermiddag. har blivit ganska kräsen med mat på senaste tiden. tycker inte att frysta köttbullar eller färdig pytt i panna är riktig mat längre. visst äter jag allting, men vissa saker är ju godare än andra :)



vitmålad växasäng till salu


som det syns på bilden så är madrassen vikt längs med ena långsidan som skydd för kanten, madrassen är 80cm bred

sängen:
bredd: 70cm
längd: från 115-170cm

madrassen är tredelad så man kan lägga i fler delar när barnet växer och sängen måste dras ut

pris inklusive madrass: 900:- SÅLD


en liten uppdatering

nu var det ett tag sen igen så det kanske är dags att uppdatera. dagarna har rullat på som vanligt och det finns att göra. jag gillar att ha rutiner så dagarna ser ganska så lika ut. men idag hade jag faktiskt ingen lust att ge mig ut när jag såg vad det var för väder - snöstorm!? men det var bara att klä på barnen, sätta dom i vagnen och slänga på regnskydden. för den stora busungen skulle ju till dagis. det är så skönt att det fungerar så bra på dagis och hon trivs superbra där vad det verkar :) kul för henne att få leka med andra barn också och hon utvecklas nog en hel del av det också, hon har blivit en mer självständig tjej.

när jag ändå var ute och novalie sov så skönt i vagnen så gick jag en liten extra sväng. tycker det är skönt att ha varit ute på en tur på morgonen och fått frisk luft. när jag kom hem åt jag frukost i lugn och ro och läste tidningen, det är inte ofta det händer nu för tiden ;)

var det någon mer än jag som såg på premiären av "mamma byter bo" igår kväll klockan åtta på fyran? programmet får en faktiskt att tänka till lite. jag kan säga att jag är ganska pedantisk av mig och kände igen mig i deras situation. men jag har släppt väldigt mycket på det nu på sista tiden för jag har insett att det finns annat som betyder så mycket mer - barnen! mina barn betyder allt och jag vill att de ska ha det så bra det går, samtidigt som jag vill ha ett rent och städat hem, det tror jag också är viktigt för barnen att få uppleva. jag tror det bästa är att vara ett mellanting mellan de båda familjerna som var med i programmet igår. att varken vara för strikt eller för "curlande"




i söndags var vi på barnmässan i karlstad. egentligen skulle vi ha åkt till örebro och köpt en resesäng på babyproffsen och rickard skulle ha nått på biltema, men vi tog karlstad istället så vi kunde kika in på barnmässan också. var väl inte sådär jätte bra som jag trodde det skulle vara. men leverantören som vi skulle beställa våra armband av var där så då passade vi på att beställa. jag fick ju mitt i julklapp av rickard och han ska få sitt i 25 års present. perfekt med en present som man kommer komma ihåg. vi fick även en massa varuprover och så köpte vi en bärsele. babyproffsen var stängt så det blev ingen resesäng. någon som har en till salu så hojta gärna till! vi hann också med en liten tur på bergvik innan vi åkte hem på kalas. jag köpte en vit stickad overall till novalie och en mössa, det var också en anledning att jag ville åka. tydligen så är dom där overallerna väldigt populära så jag ville inte att de skulle ta slut. jag fick med mig den hem i storlek 62, och den passar redan nu. de finns upp till storlek 68 så jag funderar på att kanske köpa den med redan nu :) perfekt i vår och sommar ute!

 



tisdag

tänkte bara berätta att vi lever här hemma. jag har inte haft något sug att blogga, har hellre velat spendera min tid med barnen. nu känns det i alla fall som att jag har kommit in i min roll som tvåbarnsmamma. saker och ting rullar på, men visst är det en hel del att göra. novalie har fått kolik på kvällarna. så henne kan man inte lägga ifrån sig då. och det har ju även varit den tiden som varit min egna tid eftersom nellie sover då, så det är en till anledning att bloggandet uteblivit. men nu är nellie på dagis och novalie ligger och sover här bredvid mig, så då passar jag på att slänga in ett inlägg.

nellie har fått nya dagistider. nu har jag valt att hon ska gå tisdagar, onsdagar och fredagar 7.30-12.30. det passar bättre för oss. eftersom de små liven vaknar runt sex halv sju så är det då bara att ge novalie mat och sen göra oss klara för att gå till dagis. novalie vill gärna komma ut på en promenad direkt på morgonen efter maten, då hon kan få lite magknip då också. sen går novalie och jag hem och äter frukost. så har vi några timmar på oss att mysa och fixa lite hemma innan det är dags att hämta nellie. eftersom jag hämtar henne direkt efter maten så får hon sova middag direkt när hon kommer hem istället för på dagis. är första dagen idag med de nya tiderna, men jag tror att det kommer fungera bra :)





gott med äpple - älskar mina underbara barn!


4 år

idag har älskling och jag haft 4 års middag. det blev oxfilé med råstekt potatis och champinjonsås. och gud så gott det var. till efterrätt åt vi marängsviss och nu har vi också mosat en massa godis! så nu får det räcka med gottigt för idag. känns som man inte kommer vilja äta godis på flera veckor, men jag vet att vi kommer sitta med resterna här imorn kväll redan ;)



känns som det var igår jag träffade rickard, samtidigt som det känns som vi har känt varandra hela livet. men ändå så har vi hunnit med en hel del på de 4 åren vi haft tillsammans. vi har bott i lägenhet, köpt två hundar, varit på två utlandssemestrar, köpt hus och fått två barn. plus en massa massa mer :) jag älskar honom och tror på våran framtid tillsammans!



vi kunde inte gjort det bättre <3
(fråg mig inte vad nellie har för tröja på sig, en ful iron maiden tröja som rickard köpt på marknad)


novalie - 2 veckor

hade funderingar på att ha en liten bloggpaus ett tag då jag inte känner så stort sug för att blogga just nu. men jag vill ändå uppdatera lite ibland om barnen så man sen kan gå tillbaka och se deras utveckling och så.

än så länge så sköter sig nova utmärkt. hon följer sina mat och sovtider ganska lika varje dag. just nu ser det ut ungefär så här. vaknar mellan 5-6 och ammas, somnar om, ammas sen klockan 9, 12, 15, 18, mellan dessa mål så sover hon väldigt mycket. men en stund på kvällen brukar hon vara vaken, sen äter hon vid 21 ungefär och lägger sig för natten. sen nattammas hon vid två tiden och sover sen till 5-6. ända fram tills igår så har hon bajsat ca 10 ggr per dag och även på natten. men inatt så var det bara kiss i blöjan, skönt att inte behöva störa henne för mycket när hon ska somna om igen på natten.

i lördags så hade novalie väldigt ont i magen. det lät en massa ur magen och hon skrek väldigt mycket, spelade ingen roll vad vi gjorde. vi köpte minifom droppar för att se om det skulle lugna magen. hon fick det i lördags men sen så har jag inte gett henne det mer då hon inte klagat över magen något mer. så det kanske bara var för att jag ätit stark på mat kina buffén. nu finns det i alla fall i kylen om hon skulle få ont i magen igen, men det hoppas jag inte.

igår var vi på BVC också. så nu är hon hela 54,5cm lång och väger 4500g. våran stora tjej :) amningen fungerar bra, det är igår och idag bara som hon har ätit lite mindre vid varje mål och slutat suga när det inte rinner av sig själv längre. men det kanske beror på att hon har blivit förkyld. men huvudsaken är att hon får i sig något i alla fall.

idag har vi fixat sparkonto och en fond till novalie också, så nu är det fixat!

imorn börjar rickard jobba igen, så då får jag klara mig själv med mina prinsessor. men det ska nog gå bra :)



söndag

igår blev det ingen bloggning. vi spenderade dagen i örebro. först åkte vi till lager 157 och stadium outlet och till sist blev det en runda på marieberg också. båda barnen skötte sig hyffsat bra. nellie har ju blivit lite av ett monster här hemma, hon vill inte göra det eller det och bara skakar på huvudet och slår med händer och ben. nejdå, hon är inte så hela tiden, men så fort det inte blir som hon har tänkt sig eller vill så gör hon så. och det är inte alltid så lätt att veta vad hon vill heller. vi åt kina buffé på marieberg som vanligt :) fick med mig lite kläder hem också, några toppar och ett par tights. ska inte köpa så mycket kläder nu precis efter förlossningen för det är svårt att veta hur jag kommer se ut om några veckor i kroppen. jag får leva i tights och toppar så länge, jeans får vänta ett tag till. men det är ju mycket skönare med tights i alla fall :)

på vägen hem sov barnen så då passade vi på att åka förbi McDonald´s och köpte oss varsin McFlurry ;) sen stannade vi förbi rickards föräldrar en stund innan vi åkte hem. vi var så mätta efter buffén och glassen så det fick bli chips och godis till kvällsmat lite senare! sen kollade vi på melodifestivalen, men jag somnade efter en stund..

nellie och novalie vaknade båda två strax efter klockan sex imorse, så då var det bara att stiga upp och göra iordning frukosten. efter frukosten så slängde jag i en tvätt och sen tog jag med mig nellie och båtsman på en promenad i solen så pappan och novalie fick en liten stund för sig själva och mysa hemma. novalie sov fortfarande på rickard när jag kom hem så jag hann ta en dusch också innan det var dags att mata nova.

i eftermiddag ska vi till mamma på kalas då hon fyllde år i torsdags. sen har jag betällt pannkakor till kvällsmat. när jag var yngre tyckte jag inte ens om pannkakor, men nu vill jag ha det minst en gång i veckan! är väl för att det är sött och gott :)

kameran är på laddning, så bilder får vänta tills imorgon.


fredag

fredag idag :) lika härligt även fast vi inte jobbar!

idag har vi varit på öppna förskolan hela familjen. vi var där för nellies skull så hon kunde få leka lite. de firade även att de hade haft öppet i 9 år. så vi åt fruktsallad och glass :) vi var där i 1,5 timme, det var lagom för nellie idag. novalie låg och sov hela tiden, men det var skönt att jag inte behövde sätta mig där och amma. inte för att jag har så mycket emot att amma offentligt, men det är skönare och lite smidigare att göra det hemma. novalie har blivit lite snorig, men vi ger henne koksaltlösning i näsan innan hon får mat så det släpper lite. hon har i alla fall ingen feber, så det är nog ingen fara.

nu sover nellie middag. sen ska vi åka och handla lite och köpa present till rickards syster. sen ska vi hem till henne och hälsa på innan vi åker till pappa och åsa.

har inte så mycket mer att dela med mig av idag, så vi hörs väl imorn igen :) hoppas ni får en bra fredagskväll!



nellie tror att babysittern var till för henne och dockan


torsdag

idag har varit en lång dag, men vi har fått massa gjort också. novalie vaknade och ville ha mat strax efter fem, när hon hade ätit klart och blöjan var bytt så vaknade nellie. och idag ville hon inte ligga och titta på tv som vi brukar, så det var bara att gå upp och göra iordning frukosten. idag kokade vi havregrynsgröt och ägg. och nellie åt lika mycket som hon brukar, vilket tyder på att hon blivit frisk :) och hon sov i sin säng hela natten och novalie i sin vagga. så jag fick sova i min egna säng också :)

efter frukosten passade vi på att storstäda medans novalie sov. nellie och jag skurade badrummet och dammtorka medans pappan dammsög. riktigt bra städteam ;)

sen tog vi en promenad ner till kronhallen och köpte blöjor och tvättservetter. det går åt en hel del blöjor nu när novalie gör nummer två tio gånger om dagen ungefär.

redan klockan tio var vi hemma igen. vi åt en tidig lunch och sen så vilade vi lite i soffan och tittade på skidor.

nu ikväll så har fia varit här och hälsat på också. längtar så nu tills dess att hennes lilla plutt ska titta ut!


mina godingar

imorn har vi tänkt att gå till öppna förskolan på förmiddagen, så nellie får leka lite med sina kompisar. sen efter lunch ska vi till rickards syster som fyller år idag. och sen på kvällen så ska vi hem till pappa och åsa och ha lite fredagsmys. så imorn har vi nått att göra i alla fall :)



bild från igår (novalie & linus)


god morgon


sitter just nu i soffan framför vakna med the voice och känner mig oerhört pigg. novalie ligger här med mig och sover och pappan och nellie sover i sovrummet, de verkar ha tagit sovmorgon idag. men jag är ju morgonpigg så jag kunde inte sova längre. har precis ätit lite fil och flingor och tänkte strax gå upp och fixa lite här hemma. ska baka bröd, för till lunch blir det kycklingsoppa. och när novalie har vaknat och ätit så tar vi nog en promenad också, perfekt sätt att starta dagen på! är skönt att gå ut och gå nu när man är 10kg lättare igen.

i söndags provade vi att köra syskonvagnen med båda barnen i, men då kändes det lite tungt för mig att köra. berodde nog både på att jag inte hade så mycket krafter och att det var lös snö som man slira i. men det blir nog bättre när jag fått lite inre magmuskler tillbaka, för det känns verkligen i magen när jag tar i. eller rättare sagt, jag har inget att ta i med ;)

efter lunch ska novalie och jag troligen åka till magdalena och hennes familj och hälsa på. för 3 månader sen fick hon sitt andra barn, men vi har bara hunnit träffats en gång sen dess. så linus kommer ju kännas jätte stor till skillnad mot novalie. eftersom nellie fortfarande är sjuk så får hon stanna hemma med rickard. jag vet att hon gärna skulle vilja följa med och leka med hannes, men det får vänta till nästa gång.

nej, nu är det dags att ta tag i dagen :) hoppas ni får en bra dag alla!


tisdag

idag känner jag mig lite piggare. novalie och jag sov på soffan idag också om nellan skulle vakna och vilja sova i våran säng. så novalie och jag har sovit bra, somnade klockan tio, sen vaknade hon klockan fyra och ville ha mat och så somnade hon om och sov till åtta. så jag hann äta frukost och ge mina andra älsklingar frukost på sängen innan hon vaknade. när hon vaknat tog vi en promenad medans nellan och pappan låg kvar i sängen och myste. det var skönt att få lite frisk luft och det behövde nog novalie också :)

nellie är lite piggare idag och har fått i sig lite vätska och mat. vi gjorde pannkakor nu till lunch eftersom vi vet att hon älskar det, med en massa grädde och lite glass. och hon fick i sig en hel pannkaka :) nu ligger hon och sover middag och jag hoppas att hon inte blir lika dålig i eftermiddag som hon blev igår.

klockan halv elva kom sköterskan från BVC hit också. de pratade lite och vägde novalie. hon hade gått upp och väger nu 4370g, min stora tjej! men då vet vi ju att hon får i sig mat i alla fall, och det är skönt att hon äter lite oftare på dagen och inte allt för ofta på natten. men det kan ju såklart ändra sig, hon är ju bara en vecka knappt.

vill också tacka rickards föräldrar som alltid ställer upp. igår när nellie var som dåligast var de här och hjälpte oss att tvinga i henne vatten. de följde även med rickard till vårdcentralen eftersom jag stannade hemma med novalie. sen kom rickards pappa hit på kvällen med mat, kebabrulle. då hade vi varken ork eller lust att ställa oss att laga mat!



en sjuk nellie som äter grädde och novalie som ligger och sover medans vi lagar mat



Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11