första dagen på inskolningen

idag var första dagen på inskolningen av nellie. och det kunde inte ha gått bättre. vi kom dit strax före tio, vi klädde av oss alla ytterkläder som behövs i denna kyla och sen knallade nellie direkt iväg själv och undersökte stället. jag och fröken florence passade på att gå runt och kolla i de olika lokalerna. sen satt vi oss vid ett bord och pratade lite om nellie medans barnen lekte. hon vart direkt välkommen av de andra barnen och fick vara med och leka. var mest äldre pojkar och yngre flickor på nellies avdelning så hon kommer nog trivas :) vi fick även lunch där både nellie och jag, idag var det spagetti och köttfärssås som hon slevade i sig glatt. efter lunch när klockan var runt halv ett skulle en del barn sova middag, så jag la ner nellie i en vagn med hennes snuttefilt och tutte och gick ut ur rummet. och hon somnade så snällt och sov i en timme. sen hann hon bara leka en liten stund till innan det var dags för oss att gå hem. nu vet jag ju att det inte alltid kommer gå så lätt med allt, men det är ju skönt att det börjar så i alla fall :)


vecka 28


nu kommer äntligen en bild på magen från vecka 28, som jag är i nu. har börjat få lite halsbränna från och till nu också som inte alls är skönt! jag har svårt att se om jag har en typisk tjej eller kill mage. jämför jag bilder från förra graviditeten så är magen lite rundare nu, men den är ju ändå inte rund, utan mer avlång och spetsig tycker ja. men vi får väl helt enkelt se sen vad det blir, och det spelar ju absolut ingen roll. men för rickards skull så hoppas jag på en liten pojke :)


fredag

nu sitter jag här själv efter en dag med blandade känslor! rickard är med crosslaget och kör paintball och sen ska de ut och äta och ta några öl. får hoppas att rickard kommer hem hyffsat nykter i alla fall.

idag har vi varit på begravning till rickards gammelfarmor Clara. Usch, det är inte alls roligt med begravningar! efter det så åkte vi och köpte med oss mat på mcDonalds som vi sen åt i mammas butik. det var ju dags för städning i vandrarhemmet idag igen och rickard och nellie var så snälla och följde med och gjorde mig sällskap. och efter två timmars städning så känns det i ryggen nu. sitter i soffan med en kudde i svanken. ska nog börja ta det lite lugnare nu, för det känns i kroppen när jag gjort för mycket och så har jag börjat få lite sammandragningar då och då. hade inga sammandragningar alls när jag väntade nellie så därför känns det lite obehagligt. även fast det inte är farligt så länge de inte börjar göra ont.

blev ingen vidare kvällsmat för mig idag. en påse tutti frutti, men det smakade bra det också :) nellie sover nu och jag har verkligen ingen aning om vad jag ska göra. hade velat pyssla lite mer med hallen, men min kropp säger ifrån så jag ska nog bara ta det lungt. tycker inte om att vara själv, blir rastlös så lätt. och imorn efter lunch kommer rickards jobbarkompisar hit, då ska de förfesta och bada bastu innan de ska vidare på julbord. egentligen så har han slängt ut mig och nellie då, men eftersom vi inte har någonstans att ta vägen så kommer vi nog vara hemma i alla fall. så det blir ensamt imorn kväll också!

nu är våran bil lagad också, känns väldigt skönt efter att ha varit utan den i en månad nu. som tur var så behövdes inte hela motorn bytas ut som skulle gå på runt 30 tusen, istället så blir vi bara några tusenlappar fattigare då det bara var oljesilen som hade gått sönder. så på söndag ska vi åka och hämta hem bilen. om rickard nu inte dricker för mycket öl imorn kväll så han inte kommer ur sängen på söndag. då blir det ingen rolig söndag!



onsdag

nu känner jag att jag har varit sådär dålig med att blogga igen. men jag kan säga att ni inte behöver förvänta er mer än nått inlägg i veckan då jag varken har tid eller lust just nu. jag har en del annat att greja med.

dels så början ju min stora tjej på dagis på måndag, så då är det inskolning hela veckan. de hade börjat med en ny metod nu som var en vecka. så på mån-tis kommer vi vara där tillsammans 10-14 och ons-tors 9-14, och sen så lämnar jag henne själv på fredag och ser hur det går. för på måndagen efter börjar jag ju jobba igen, så vi får hoppas att det fungerar bra. annars får rickard vara med några dagar till.

sen så håller jag ju alltid på och renoverar någonstans också, och just nu målar jag om panelen i hallen direkt där man kommer in. och vitt och ljust blir det :) kökssofffan är färdigmålad och står nu i köket. sen så hittade jag en sekretär på loppis förra helgen som jag ska fixa till. troligtvis så ska jag sälja den när jag har gjort klart den, för jag har tyvärr ingen plats för den. ibland så önskar jag mig ett så stort hus som jag kan fylla med massa vita fina möbler! men vi har nog ändå ett ganska så mysigt litet hus :)

imorse började jag rensa i rummet i källaren. eftersom jag tycker om att renovera möbler så kommer det nog få bli mitt renoverar rum så länge. så nu måste jag kasta/sälja massa saker som ligger och skräpar där inne. så nu har jag anmält mig till loppis nästa helg så jag kan bli av med en hel del. motionscykeln och boxningssäcken står bara där nere så det får också följa med på loppisen så jag får lite mer plats.

nu sover nellie middag. idag var det extra skönt att bara sätta sig i soffan och vila en liten stund!

och den nya hyllan i köket har kommit upp



torsdag

idag går jag in i en ny vecka - vecka 27! Tiden bara springer iväg, men det gör inget för jag längtar efter det som finns där inne!

än så länge så sover jag jätte bra på nätterna. kan fortfarande sova på mage som jag tycker är skönast och inte ett enda toalettbesök på nätterna. och nellie stör inte våran sömn heller. hon somnar 17.30-18.00 och vaknar 06.30-07.00. och jag hoppas att hon fortsätter med det. för det var en period när hon fick tänder som rickard fick springa upp och ge henne nappen på natten och sen så ville hon inte somna om så hon har sovit hos oss halva nätterna. men nu verkar det gå jätte bra och 4 nya tänder är påväg :) men snart kommer jag ju själv in i sista delen av graviditeten där det inte går att ligga på ett bekvämt sätt och får springa och kissa tre gånger per natt! så jag njuter så länge jag kan!

idag har nellie och jag varit ute på promenad. vi var ute drygt en timme och gick förbi loppisarna här i degerfors och kollade deras öppettider. så det blir nog att kika förbi dem i eftermiddag och se om de har några fynd :) när rickard kommer hem ska vi åka och storhandla på willys. annars har vi inga planer för dagen. blir lek, mat och mys skulle jag tro. för jag städade hela huset i tisdags. men det skadar väl inte att städa igen :) har även köpt panelfärg till lilla hallen också som jag ska måla när jag får tid över. i helgen är det ju fullt upp så det får nog bli till veckan. skönt att ha så mycket som möjligt klart i huset innan nästa lilla kott kommer, vill inte att det ska lukta målarfärg då.

bild på magen kommer!


tisdag

nu har det varit dåligt med uppdatering i bloggen senaste veckan. har inte haft så mycket att skriva om samtidigt som jag haft annat för mig :) men jag slänger väl in ett inlägg medans nellie sover.

nu är det inte långt kvar tills jag börjar jobba. nellie börjar på dagis om två veckor och jag börjar jobba 6 dec om inskolningen fungerar bra. känns jätte skönt att få göra nått annat än att vara hemma nu när jag snart ska vara hemma ett år igen :) och nellie kommer nog tycka att det är jätte roligt på dagis. men för att hon inte ska behöva gå där hela dagarna så ringde jag jobbet igår och önskade att få börja i poolteam istället för winback. för då blir arbetstiderna lite mer varierande från vecka till vecka. och det handlar ju bara om två månader så det ska nog fungera.

idag har eleonore och jag varit ute på en promenad. men nellie skrek nästan halva vägen så det var ingen rolig promenad. har ingen aning om varför hon skrek heller. hon ville nog inte sitta i vagnen bara. hon har humör våran tjej! för när det bara var en liten bit kvar så fick hon gå, och då vart hon jätte nöjd :) har ingen aning vad vi ska göra resten av dagen, det kanske blir till att baka någor gott!

i lördags var jag och fia på ladies night och kolla på snyggingarna. jätte god mat och jätte bra show. och 1 meter från högtalaren satt vi. vi såg ju bra, men undra vad bebisarna i magen tyckte!



tisdag

just nu sitter jag bara här och vet inte vad jag ska göra. det är säkert jätte bra för kroppen att bara sitta still en stund och vila, men ni som känner mig vet ju att jag har lite svårt för det :) men eftersom det inte finns nått jag kan göra så får jag väl sitta här en stund till. nellie sover middag nu. jag har redan hunnit gjort fetaostbiffar och svampsås som vi ska äta till kvällsmat idag. i eftermiddag tänkte vi gå till öppna förskolan. ser ju inte ut att vara något roligt väder att gå ut i, men eftersom bilen är trasig så måste vi ju gå.

min älskade lilla apa ;)



måndag

idag har magen och jag varit på gymmet en sväng tillsammans med eleonore. vi köpte tio-kort på davids, då vi tänkte att måndagar blir våra lediga barnkvällar. skönt att komma iväg å göra något samtidigt som det gör nytta :) vi körde ca. 45 min i gymmet och 30 min på crosstrainern. både styrkan och konditionen kändes bra trots magen. jag kör ju givetvis betydligt lättare än när jag inte är gravid. när jag kom hem blev det potatis och fiskgratäng. och nu ska jag och älsk slänga oss i duschen innan paradise hotel! så hej så länge!

redo för gymmet - vecka 25


lördag

har varit en härlig lördag idag. igår kväll bestämde jag mig för att sälja köksbordet som jag renoverat och hade tänkt att ha själv. men tyvärr så blev det för litet i vårat kök. så jag la ut en annons på blocket och imorse fick jag det sålt, och 1000:- fick jag :)

 

hon som köpte bordet bodde i karlskoga, men hon hade ingen bil så vi körde in bordet åt henne. på vägen hem köpte vi med sibylla som vi gottade i oss när vi kom hem. nellie somnade i bilen så vi tog med bilstolen in så fick hon sova i den medans vi åt i lugn och ro :) sen så har rickards syster varit här och hälsat på. när hon åkte hem kom rickards mamma förbi så tog vi en promenad med hundarna och nellie. nellie har gått och lagt sig för ett tag sen och rickard har satt upp de sista panelskivorna i nellies nya rum. nu är det lite små lister och sånt kvar, men det fixar vi till veckan.

 

nu tar vi fram chipsskålen och slår på robinson som vi spelade in i torsdags. för eftersom robinson egentligen är ett lördagsprogram så ska det ses på lördagar. tur det finns inspelningsbara tv-boxar.

 

 

 

 

 





en bestämd dam

bild från husvagnen i september 2010. en bestämd dam är vad vi har ;)


fredag

just nu så känns allt sådär bra igen :) så härligt när man känner så, annars har man alltid något som man går och grubblar över tycker ja. men nu försöker jag se allt från den ljusa sidan! och så har jag ju världens bästa nellie och sambo <3

den här fredags morgonen har vi lekt med duplo, gått promenad med eleonore och olivia och duschat. nu ligger lillan och sover middag och jag passar på att bara vila en liten stund. när rickard kommer hem funderar vi på om vi ska ta en liten tur på stan eller om vi ska ta och göra det imorn istället. måste försöka hitta lite mer kläder till nellie och så behöver jag ett till par mamma-leggins, eftersom jag lever i dom jag har! ikväll blir det tacogratäng och kladdkakemuffins till efterrätt. underbart med fredag.





tisdag

idag känns det som en hel del funderingar och oro har släppt. imorse var vi och skrev på papper angående dagis, och nellie hade fått plats på den avdelningen som vi ville. sen så har jag även pratat med jobbet och försäkringskassan. jag skulle få börja på winback eller poolteam så det blir nog bra vilket som :) jag räknar med att inskolningen ska gå bra och att jag då börjar jobba 6 december.

idag har magdalena och hannes varit här. barnen har lekt och så har vi ätit spenatsoppa :) skönt när man får sällskap på dagarna! imorn ska jag först till barnmorskan sen ska nellie och jag till farmors jobb och leka med de andra barnen på dagis. vi skulle få vara med på samlingen imorn och sen följa med dom ut och leka. öppna förskolan har ju stängt den här veckan så då fick vi komma och hälsa på hos dagisbarnen istället.

nu är den lilla byrån klar som jag köpte på loppisen i lördags.

innan


efter

blev en liten myshörna med extra förvaring :)


magen vecka 24

såhär stor var jag typ i vecka 33 förra gången :S




Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11