mina små hjärtan


nellie lär novalie att lägga pussel, mina älsklingar!


lördag

sitter här i min ensamhet, barnen sover sen ett tag tillbaka och rickard är och badar tunna och dricker öl. igår var jag borta med mina kollegor och åt god mat & drack så ikväll var det rickards tur. och det känns faktiskt ganska skönt att vara "själv" hemma en stund. hade ingen ork egentligen för att laga nån kvällsmat, men jag slängde nyss ihop lite rotfrukter som jag har i ugnen nu. det blir nog gott att doppa i bearnaisesås!

jag är så sugen på att renovera/möblera om och så hemma, men jag får nog lugna mig ett tag nu när vi köpt ny bil. vi var i mellerud i onsdags och köpte en vw tiguan -09, så nu har vi inte så mycket sparpengar kvar. för eftersom det var jag som ville ha just en sån bil så fick jag lägga till lite sparpengar också. men det var det värt! för den är så fin och skön att köra.

har hittat så fina möbler som jag vill köpa till vardagsrummet också. men det får nog vänta tills i höst då jag hunnit spara ihop lite pengar. på måndag kommer jag få riktig lön. ska bli så skönt nu när man levt på mammapenning i 2 år.

den här skänken funderar jag på att ha som tv-bänk



och det här vitrinskåpet är ju bara såå fint



Novalie - 5 månader

glömde ju lägga in henns sovtider i schemat förrut! - så nu uppdaterar jag med det!



nu är lilltjejen snart 5 hela månader, ni ser ju vad stor hon har blivit. hon kommer ju snart växa ikapp storasyster! skulle inte förvåna mig om hon gör det om ett par år. för novalie ligger över kurvan och nellie har alltid legat under. nu är inte novalie någon bebis längre, hon rullar runt och kan sitta och leka med stöd. allt åker till munnen och hon är också duktig på att äta. så här ser hennes dagar ut nu:

06-07.00 - vaknar, sitter med oss när vi äter frukost

08.00 - 180 ml ersättning

09.00 - sover ca 30 min

11.00 - lunch, ca 1/2 barnmatsburk

12.00 sover middag 1-2 timmar

13.30 - mellis, fruktpuré

15.00 - 150 ml ersättning

ibland slumrar hon till ca 30 min här nån gång, men det kan även hända att hon är vaken hela eftermiddagen

17.30 - 1 portion gröt med fruktpuré

18.00 - ombyte till pyjamas, läggdags

sen så äter hon fortfarande ersättning en gång på natten, vilket jag hoppas att hon snart kan hoppa över ;)

nu har hon i alla fall fått flytta in till sitt rum, då nellie har börjat sova inne i sitt nya rum.


söndag

oj oj så längesen det var jag skrev något här. det har varit mycket annat som fyllt upp min tid. jag ska berätta att jag bland annat börjat jobba igen. men den här gången är jag inte tillbaka till trascom.. jag fick en tjänst på KGA Logistik som administratör, där jag än så länge trivs :) jag sökte tjänsten då jag hörde att de skulle anställa en, troligtvis till hösten. Men jag började jobba redan några dagar efter intervjun. Så det vart en riktig omställning här hemma. Nu jobbar jag på heltid och Rickard är pappaledig på heltid, vilket fungerar jätte bra hittils! Visst är det lite tråkigt att jag inte hinner träffa barnen så mycket som jag vill på vardagarna, men då blir det mer kvalitetstid på helgerna. Och det är ju så det blir sen när båda jobbar i alla fall.

tiden går lika fort som vanligt. novalie blir fem månader redan nästa vecka. tänkte jag skulle göra en uppdatering om henne i ett enskilt inlägg sen. och nellie fyller 2 år om en månad. jisses!

just nu är det inge bra här hemma, vi är genomförkylda med feber, snuva, halsont och hosta alla fyra! usch säger ja! vi får helt enkelt ta hand om varandra allihopa. känns som den här dagen mest kommer att spenderas i soffan.

midsommar spenderades hos emma&adam med god mat och trevligt sällskap

sis var även hemma på besök :)

 

fick fint väder veckan innan jag började jobba i alla fall, så då fick nellan bada

 

och en studsmatta har hon tjatat till sig ;)




Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11