morgonbad


idag vaknade vi klockan fem hela familjen. beror nog på att vi somnade runt halv åtta igår. det är illa, fast jag hade ju faktiskt feber. blev lite frukost och sen fick nellie ta ett bad. och troligen sista badet nere i källaren. för idag och imorn tänkte vi få upp duschen. nu sitter nellie i rickards knä och tittar på barnprogram. hon försöker prata med dom på tv :) jag ska nog försöka vila lite nu..


fredag

har varit en jätte lugn dag idag. jag har mest legat i sängen och kollat på tv och sovit. har nog feber idag också, men jag tog alvedon för ett par timmar sen så nu känner jag mig lite bättre. nu har vi precis ätit tacolasagne. älskling var iväg och köpte en påse tutti frutti godis och en påse cheese balls nyss som jag ska mumsa på ikväll. inget som jag brukar köpa annars, men vart så sugen på det just idag :)

svar på elins kommentar: gardinen har jag sytt själv. men tyget har jag köpt i mammas butik (grönfeltsgården-mitt emot strandkanten). så var du intresserad av en sån gardin så är det bara du går dit och köper det tyget så syr mamma upp en åt dig.


provbad

ingen rörmockare kom det idag. typiskt. men vi har varit iväg och hämtat duschen i alla fall. nu är det bara monteringen kvar. men det kan vi inte göra förrens rörmockaren har varit här. vi ställde i alla fall in karet till duschen för att se så det fick plats.

lite trångt att bada hela familjen kanske, men två går nog bra :)

har varken tid eller ork att bli sjuk just nu. mår mycket sämre nu än imorse. har nog feber för jag är varm och har sovit en hel del idag. nellies ögonfluss har inte blivit värre, men hon är väldigt seg hon också. hon har redan somnat för natten!


torsdag morgon

har precis ätit frukost. både rickard och jag vaknade med ont i halsen imorse. så jag gick upp och kokade oboy och gjorde iordning frukosten. och nellie har ögonfluss så vi är sjuka familjen här hemma. hon har haft det i två dagar nu och jag har fått rekomendationen att tvätta rent med ljummet vatten ofta. men är det inte bättre imorn så ringer jag bvc och ser om man kan få någon salva utskriven. ögonflussen hänger nog ihop med hennes tidigare förkylning.

om någon undrar vad det är för gegg på mackan så är det en jätte god dressing som jag har gjort. jag fick receptet av en kompis mamma. vi åt den här dressingen mycket när vi var yngre och en dag vart jag helt plötsligt jättte sugen på den. så jag sms:ade och fick receptet. såhär ser det ut om någon annan vill prova på det:

hacka 1 gul lök och häll den sen i en mixer. mixa en liten stund. häll sedan i 2,5dl olja, 1dl rödvinsvinäger, 1dl chilisås, 0,5dl socker och 1tsk salt och mixa allt tillsammans.

jag vet inte vad det är för hållbarhet på dressingen så jag gjorde hälften bara. men jag har haft den i en vecka i kylen nu och den smakar lika bra fortfarande.

idag ska vi åka och hämta våran dusch. skulle ha gjort det igår, men när vi kom dit så var det stängt. även fast det var enligt deras öppettider!

och så hoppas jag på att rörmockaren ringer idag och säger att han kan komma och koppla in blandaren, handdukstorken och toaletten. (bild kommer när allt är klart) har som mål senast söndag!


förresten ..

skriv gärna vem du är som kommenterar, lite svårt att svara tillbaka om jag inte vet vem du är ;)

du som skrivit en anonym kommentar borde veta vem du är :)


tisdag

idag har jag hunnit med en hel del. klockan sex vaknade jag och var pigg, men då passade nellie på att ta sovmorgon till klockan sju istället. men rickard och jag gick upp och åt frukost i alla fall. runt halv nio åkte jag in till fia. vi gick och handlade, lagade rotmos och bacon och sen bakade vi bullar. och allt blev jätte gott såklart, det blir det alltid även fast vi försöker oss på nått nytt :) klockan två åkte jag hem. jag valde mellan att ta en promenad eller storstäda. det fick bli att storstäda, har varit så skitigt här hemma nu medans vi hållt på med badrummet. två timmar tog det, sen var det rent igen! när städningen var klar lagade jag potatismos, köttbullar och gräddsås. och rickard kom hem lagom till maten var klar. så det var bara att sätta oss och äta och nu har han åkt iväg igen. han skulle hjälpa sina föräldrar att sätta upp en handdukstork. men det har han lovat nu i flera månader så det kanske var dags nu! han kommer väl hem om en stund, då tänkte vi flytta in badrumsmöblerna i badrummet och så ska rickard montera spottarna i taket. kan ju iof ta en promenad då, får se om jag orkar för jag är helt slut och mätt just nu!


nellie hade inte ro att sova, men trött var hon


men efter lite rotmos så somnade hon tillslut


och vi passade på att äta bullar och mjölk medans nellie sov

nu är badrummet nästan klart. bara några lister som ska på plats och sen koppla in dusch och toa.


kärlek




lördag

nellie har varit morgonpigg nu de senaste dagarna, hon har vaknat strax efter fem. men som tur var så gick jag och la mig igår kväll klockan nio så det var inte så farligt att gå upp idag. nu har vi precis ätit frukost och pappan och nellie ligger i sovrummet och kollar på barnprogram. själv så har jag inte ro att ligga kvar i sängen och sega så jag gick upp. jag vill börja med badrummet, men får vänta tills grannarna vaknat. kan ju inte stå på utsidan och såga med sticksågen såhär tidigt kanske. i torsdags kom mattläggaren hit och flytspacklade golvet. och igår var han här hela dagen och la mattan på golvet och våtrumsmatta på väggarna. så nu är det bara för oss att limma upp panelen på väggarna. vi började lite igår kväll när nellie hade lagt sig, kommer bli så himla fint! vi beställde även den där duschen som vi har kollat på. som tur var hade dom den i lager så vi ska dit och hämta den nästa vecka.


såhär blev golvet

ikväll ska vi till mamma och sara på grillning, har inte sett dom på över två veckor så nu var det dags.


BVC 11 månader

idag har vi varit på BVC. nellie är nu 70cm lång och väger 8,4kg.





onsdag

då var man hemma igen då. har haft det jätte mysigt tillsammans med min goa släkt. tyvärr så har det inte varit kanonväder, men vi har ändå kunnat vara ute hela tiden. vi har grillat, spelat plump och bara haft det gött. det räcker att vara borta några dagar för det är alltid lika skönt att komma hem igen. och det har hänt en del med badrummet här hemma också. rickard har slitit hårt när jag och nellie har varit borta, men det är ju lättare att få saker gjort då. hoppas på att badrummet kan vara så gott som klart nästa vecka kanske :)

imorn ska jag till BVC med nellie. jag har inte varit där sen nellie var 6 månader eftersom jag var sjuk på hennes 8-månaders kontroll. blev en lite sen 10-månaders kontroll nu, men det berodde på att hon hade semester tills nu. nellie blir ju faktiskt 11 månader på måndag.

några bilder från stugan. är ett väldigt gammalt hus, men det är det som gör det charmigt. en sommarstuga ska inte vara ett lyxboende. ingen toa eller dusch finns det heller, så det blev till att gå på dass och bada i sjön. men det funkar bra det också!











söndag

oj oj oj, idag har det inte varit någon rolig dag! dagen igår ägnade vi till att sätta upp gips i taket i badrummet, vi spacklade det och imorse slipade jag det. efter att ha målat taket såg vi att det inte alls blev bra i skarvarna. så det var det bara att komma på en lösning. jag ville absolut inte riva ner allt och göra om. så det blev så att vi åkte iväg till cheapy och köpte nytt tak. blev ett tak som vi bara kunde spika upp med spikpistolen. det vart till slut bra i alla fall. men allt jobb med det tidigare taket i onödan och 2000:- för ett nytt. men ibland blir det fel och då måste man göra om och göra rätt :) nu är rickards bror här och hjälper rickard med att sätta upp de tunga våtrumsgipsen på väggarna. han är så snäll rickards bror, och de jobbar mycket bättre ihop än mig och rickard. det här badrummet har gjort så vi rykt ihop en hel del gånger. men man kanske inte ska göra sånna saker ihop. men nu lär vi inte behöva göra om ett till badrum på väldigt länge i alla fall. om vi nu inte flyttar, men det ska väl mycket till för att rickard ska flytta på sig. men vi trivs ju bra här så vi blir nog kvar!


såhär såg det ut för ett tag sen


såhär ser det ut än så länge

imorgon åker jag och nellie med pappa till stugan i avesta. ska bli skönt att komma hemifrån ett tag och inte behöva tänka på det där badrummet. det kanske märks att jag är trött på´t ;) vi blir borta några dagar så jag hoppas på fint väder också. rickard stannar hemma och vilar upp sig. vad skönt han ska få det utan nellie och mig. han har i alla fall fått två matlådor som står i kylen, så han ska nog klara sig. grilla korv kan han ju också iof!

jag har ju några roliga saker att blicka fram emot
2 augusti - hemligt
17 augusti - åker till mallorca en vecka
25-26 augusti - jag och nellie fyller år


fredag

vilken mardrömsnatt vi har haft. det bröjade med att nellie blev snorig igår när vi kom hem från örebro. sen hade hon inte sovit middag heller och hade svårt att somna för kvällen. men till slut somnade hon, fast efter några timmar vaknade hon och var jätte varm. hon hade lite feber och nös hela tiden. så hon fick sova inne hos oss. men hon kunde inte sova så vi har varit vakna från och till hela natten. när vi hade ätit frukost gick nellie och rickard och sov en stund till. nu under dagen har hon sovit ganska mycket pga febern och jag hoppas verkligen att hon sover bra inatt. eftersom hon hade 39 graders feber så gav jag henne en alvedon och la henne redan halv fem. hon vaknar till lite när hon hostar och så men somnar oftast om direkt igen.



sjuk nellie


när nellie hade lagt sig gjorde vi egen capricciosa som blev hur god som helst. vi hade såklart bearnaisesås till också :)





torsdag

idag tog vi en tur in till örebro. vi var på babyproffsen, toys´r´us, ikea och marieberg. vi köpte en bobby scooter till nellie på toys´r´us och möbler till badrummet på ikea. vi åt även lunch inne på ikea. vi tog en varsin köttbulle tallrik alla tre, sen så åt jag och rickard upp nellies rester. inne på marieberg blev det nästan bara handlat till nellie, en t-shirt, två blöjbyxor och en fleece tröja på polarn&pyret och en t-shirt från h&m. köpte även två lådor som jag ska sätta upp i hallen som man kan ha vantar och mössor i.

igår hände det en hel del i badrummet. nu ska vi dra klart den sista elen i taket och sen är det bara att skruva upp taket.


första steget

idag har nellie tagit sitt första steg utan att hålla i nått. men hon ramlade lika snabbt igen ;) hon är jätte stadig att stå själv men hon sätter sig hellre ner och kryper istället. fast med lära-gå-vagnen så springer hon fram.


livet på BB

ikväll klockan nio på kanal 5 är det livet på BB för er som är intresserade :)



onsdag

idag har fia och emil varit här på grill-lunch och blåbärspaj. vi har haft en jätte trevlig dag med lagom varmt väder. skönt att det inte var 35 grader idag i alla fall.



tisdag

idag har vi gjort lite allt möjligt.. först imorse åkte vi in till beijer och köpte betong som vi ska gjuta i badrummet. sen så stekte vi köttbullar till nellie. sen var vi och käkade lunchbuffé på spicy wok. sen blev det så varmt så jag och nellie åkte ner till degernäs för ett dopp. men när vi kom ner så kom ovädret så det var bara att åka hem igen. ingen nyckel hade jag med mig heller för rickard sa att han skulle va hemma. så där satt man med nellie i knät under taket utanför dörren och lyssnade och tittade på ovädret. men efter tio minuter kom grannen ut och frågade om jag ville komma in till dom en stund. äsch, det går bra att sitta här tänkte jag. men sen helt plötsligt brakade det till så både nellie och jag vart rädda. då knallade vi över till grannen i alla fall :) nu har vi precis ätit köttbullar, hemlagat mos med gräddsås och lingon. det är gott det! och i frysen liggen en ben&jerry´s half baked och väntar. men nu är jag så mätt så det blir lite senare. ska nog gå in i badrummet och hjälpa rickard lite snart.

när nellie började sova i sitt eget rum runt 3 månader så somnade hon helt och hållet själv. men de senaste månaderna så har hon velat att antingen jag eller rickard ska sitta bredvid hennes säng och hålla henne i handen tills hon somnar. och man har absolut inte fått gått ut innan hon har somnat. men vi tänkte att det kommer ju inte fungera sen när hon ska börja på dagis och måste somna själv utan oss. så nu har vi tagit tag i det problemet. trodde inte att det skulle vara så lätt som det var faktiskt. vi började för tre dagar sedan. då bestämde vi oss för att köra på fem-minuters metoden. vi lägger ner nellie i sängen, stoppar om henne och säger godnatt och skjuter igen dörren lite. första dagen så tog det tre fem-minuters perioder tror ja. hon skrek och skrek, jag gick in efter fem minuter och la rätt henne och sa godnatt igen och gick ut. hon skrek igen och jag gjorde samma sak efter fem minuter. men efter tredje gången så vart det tyst efter en stund och nellie hade då själv lagt sig till rätta och somnat. både idag och igår har jag bara behövt lägga ner henne, hon har skrikit/gnällt en kort stund bara och sen somnat helt själv. när jag gick in idag efter att det varit tyst ett tag så hade hon krypit ihop som en ostbåge och låg längst ner i sängen. visst är det jätte jobbigt att höra sitt barn skrika/gråta, men gud så mycket lättare allt blir när de kan komma till ro själva. hoppas att det håller i sig nu bara, men det kommer säkert vara perioder som det är svårare eller lättare.

våran lilla nellie-bus


måndag



ännu en dag på stranden med nellie, rickard och svärmor.

imorn blir det att ta tag i badrummet igen för då ska det troligtvis regna!


tips för varma dagar



sitter i soffan med min kalla filt. förra sommaren när jag var höggravid fick jag tips om denna filt. den är egentligen till djur men vad spelar det för roll. den är i material som en disktrasa ungefär. man håller den under kran och sköljer en massa vatten på den, sen stoppar man den i kylen och låter ligga där. sen när man känner att man behöver kyla ner sig så tar man fram den och lägger sig på den eller lägger den på kroppen. jag brukar lägga den över benen, då känns det som hela kroppstemperaturen sjunker några grader. ska nog även ha med mig den i sängen inatt. finns att köpa på de flesta djuraffärer och kostar runt 100:-

såhär ser förpackningen ut. man förvarar filten i den i kylskåpet när den inte används



söndag

vill bara tala om att min karl är väldigt snäll ibland! för inatt var det så himla varmt här hemma och dessutom så hade grannen fest så det gick knappast att sova. de flesta nätter sover nellie 12-13 timmar utan ett ljud, men inatt kunde hon inte heller sova. klockan tre vaknade hon och ville inte sova mer. rickard gick då upp och försökte natta henne igen. men det gick inte, så han tog upp henne till våran säng. men där ville hon inte heller sova, hon bara ställde sig upp och skulle klänga på mig hela tiden. efter att rickard försökt få henne att somna i en timme så gick han till soffan med nellie och satt sig och kollade på film. då somnade nellie efter tio minuter. men rickard kunde såklart inte somna igen så han satt uppe och kollade på film med nellie i knät. och jag fick vakna i lugn och ro, jag är ju ganska så morgonpigg av mig, men till klockan sju sov jag iaf :) det är precis som att nellie inte kan sova med rickard om jag är med, för då sover hon hellre med mig. men när de gick ut till soffan så gick det ju hur bra som helst. så det kommer säkert gå jätte bra när jag är i mallorca. gud så mycket tid dom kommer få med varan då!

idag har vi varit nere på degernäs och badat och solat. tre gånger badade jag faktiskt, var jätte skönt i vattnet. och badar jag inte så står jag inte ut i den här värmen. vi åkte ner klockan elva när nellie hade ätit lunch, sen badade vi och runt halv ett somnade hon i sin vagn. perfket att passa på att sola själv när hon sover middag. när vi kom hem fick hon bada i sin pool på gården också, och medans vi grillade så badade hon i sin balja på altanen. blir så jobbigt i denna värme för de små! så blir det lika varmt imorn så åker vi nog ner då också. nu är nellie nyss nattad och vi har grillat hamburgare. vi hann precis innan ovädret kom. ikväll ska jag dra på AC innan jag går och lägger mig så att det går att sova.

och vet ni, sista fotbollsmatchen för VM idag! vad skönt det ska bli att slippa skiten.




lördag

rickard har somnat för länge sen i soffan, så då sätter jag mig framför datorn ett tag då. idag har det varit så där jobbigt varmt igen, måste bada när det är så här varmt. så kommer det bli så här varmt imorgon så tar vi nog cyklarna ner till degernäs och badar lite. idag har rickard mest grejat i badrummet och jag och nellie har varit och hälsat på pappa och åsa. de lekte en massa med nellie och sen bjöd de på hamburgare. nu ikväll har vi grillat och suttit ute på altanen och haft det mysigt. men jag förstår att rickard är trött efter att ha hållt på med badrummet i värmen! fast jag har också hjälp till lite, idag har jag lärt mig att sätta upp kopplingsdosor och dra rör. så imorn blir det nog att dra elen också.

nej nu klarar jag inte av att ha den här varma datorn i knät längre..

lite bilder från förra helgen i vänersborg



mallorca

 

17 augusti åker jag och mamma till Mallorca. nu är resan bokad och betald!



resa

i augusti ska jag och mamma ta en resa utomlands. ska bli så skönt att åka bort en vecka och bara vara. äta god mat och bara ta det lungt. jag vet att jag kommer sakna nellie hur mycket som helst, men det är nog både nyttigt för oss båda att inte träffas varenda sekund. men då kommer en vecka vara låång tid. men det ska nog gå bra!


torsdag

trött trött trött ... det är vad jag har varit idag.

imorse efter frukost åkte vi till nords för att handla våtrumsgipsskivor till badrummet. som tur var så fick vi hjälp att lasta in i släpkärran när vi var där. men när vi kom hem blev jag tvungen att bära in dem i garaget, och de var inte direkt lätta om man jämför med vanliga gipsskivor. efter det gjorde vi en lasagne. när vi tagit ur den ur ugnen tog vi en liten promenad så den fick svalna lite innan det var dags för lunch. när nellie sov middag så grejade vi lite i badrummet, det är då man får passa på.

nu sover nellie. och rickard och hans pappa håller på med vattenrören i badrummet. jag vill bara få klart det där badrummet. det var så mycket mer jobb än vad jag hade trott, men nu får man stå sitt kast.



lösenord

jag läste precis på Alex Schulmans blogg att han ska stänga ner sin blogg "att vara Charlie Schulmans pappa". det gör han för att hon har gått från en bebis till att ha blivit en flicka, han vill respektera hennes personlighet och hennes integritet. detta fick mig att fundera om att göra samma sak. kanske inte stänga ner bloggen helt och hållet. men vad kommer nellie egentligen tycka att jag skriver om henne och lägger ut bilder på henne. kanske man ska ta och lösenords skydda bloggen i alla fall. ni som fortfarande vill läsa denna blogg kan väl skicka ett mail till [email protected] så skickar jag användarnamn och lösenord till er som har rätt att läsa.


tisdag

imorse kom magdalena och busungen hannes hit. efter att de hade ätit mellis tog vi en promenad runt degerfors medans rickard grejade lite i badrummet. när vi kom tillbaka gjorde vi stuvade makaroner och falukorv, stuvade makaroner har blivit min favorit! på eftermiddan när magda och hannes hade åkt hem tog rickard och jag en promenad till brattings och köpte tapeter till nellies rum. vi gick även förbi pekås och köpte jordgubbar som vi ska äta sen, med grädde såklart och kanske lite glass. på sommaren får man unna sig allt sånt där gott. jag ska väl inte säga nått iof eftersom jag väldigt ofta unnar mig det jag är sugen på :)



nu ska jag ta och lägga nellie. sen ska jag och rickard fortsätta måla nellies tak. imorn kommer kalle hit så då ska det bilas golv, nu går det framåt med badrummet i alla fall.




måndag

nu har vi äntligen semester tillsammans!

imorse tog vi en promenad i det fina vädret och strax ska vi åka och handla lite mat som behövs i veckan. helgen har spenderats i vänersborg. i lördags hade vi kanon väder och både nellie och jag badade i vänern. på söndagen regnade det tyvärr nästan hela dagen så då satt vi mest i husvagnen, och på eftermiddan gick vi ner till restaurangen på campingen och åt jätte god mat. i fredags stannade vi ju i trollhättan på ett stort köpcentrum. fick med oss mest saker till nellie hem, lite kläder och en ny vagn. var inte tänkt att vi skulle köpa en vagn, men när vi provkörde den så kändes den så lätt till skillnad mot våran och sen tar den liten plats i bilen. mycket smidigare när man ska iväg och handla och mycket lättare att gå med ute, iaf på sommaren. sen så var vissa färger nedsatta 500:- så då kunde vi inte låta bli :) blev en emmaljunga scooter, mörkgrön.



nu ska jag sätta mig ute en stund med nellie och rickard innan vi ska iväg och handla. synd bara att det blåser så mycket idag ..


torsdag

klockan åtta imorse kom fia hit. skönt att ha vänner som är morgonpigg, när man själv går upp så tidigt varje dag. vi gick först en promenad, det kändes som vi aldrig skulle komma hem igen. även fast det var samma runda på 7,5km som vi gick förra gången, och då kändes det inte lika långt! när vi väl kom hem så satt vi igång och gjorde kålpudding, färsk potatis och champinjonsås. och det vart super gott, så gott så vi åt tills vi nästan sprack. när vi hade smält maten satt vi oss på en filt på gräsmattan och lekte med nellie. och självklart sen när fia hade åkt hem och nellie hade somnat middag, då gick solen i moln. så jag låg och frös under en filt och somnade en stund jag också.

idag gick min älskling på semester. 7 veckor tillsammans väntar oss. undra om vi kommer älska eller hata varandra efter dessa veckor. men även fast vi är hemma båda två så behöver man ju inte vara med varann precis hela tiden, så det ska nog gå bra. imorn bitti åker vi till trollhättans köpcentrum för lite shopping. senare på eftermiddan åker vi vidare till vänersborg camping där vi ska bo tills på söndag kväll. det är cross vm i uddevalla som karlarna ska se på, så då får vi tjejer shoppa, sola, bada och ha det gött.



tänkte ge er en uppdatering om hur det går med renoveringen i badrummet. vi har i alla fall fått upp väggen mellan nellies rum och badrummet. så nu är det två rum. nästa steg blir att bila upp golvet och flytta på vattenledningar eftersom vi ska flytta på handfatet till andra sidan. så det blir det nog i början av nästa vecka.





Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11