tisdag

idag har det vart alldeles för varmt tycker jag, och det tycker nog nellie också. blev en promenad imorse direkt efter frukost. när vi kom hem somnade nellie så då passade jag på att sola en stund och fylla upp vatten i nellies pool. så när nellie vaknade fick hon svalka av sig i poolen, hade poolen vart större hade jag nog också badat idag! när nellie hade tröttnat på att bada gick vi in och gjorde lunch och lekte inne en stund innan det var dags att sova middag. nellie fick sova i vagnen ute och jag somnade på en filt i gräset, även fast det var mulet just då så var jag jätte svett när jag vaknade. tröttnade sen på solen så då gick vi in och bakade kladdkaka. ringde hit rickards föräldrar och bror på fika, så att vi inte skulle behöva äta upp allt själva! nu ikväll har rickard trimmat runt staketet och jag har klippt gräset, så lite har vi fått gjort idag trots värmen. det ska ju inte vara lika varmt imorgon, vilket jag nu tycker är skönt. för i helgen ska det ju bli 30 grader, då måste man nog ligga i vattnet om man ska överleva.



söndag

idag har vi haft en heldag hos mathilda och kalle. vi tyckte att nellie skulle få bada i deras spabad, eller så var det mest rickard som ville det. men jag tror att dom tyckte det var lika kul båda två för de bada i över en timme. nellies fötter och händer såg ut som russin sen, för det var 37 grader i vattnet. själv så badade jag inte för det var så varmt i luften så det kändes inte så lockande att bada i så varmt vatten. istället så låg jag och solade och hade det skönt. efter några timmar blev vi hungriga, så då fick rickard och kalle åka och köpa nått att grilla.



lördag

har inte blivit något bloggande på länge nu, har inte riktigt haft tid till det. ja.. vad har hänt sen sist ..? i onsdags tog jag och nellie en cykeltur in till karlskoga till magdalena och hannes. nellie tyckte inte att det var lika roligt då hon bara satt och gnällde/tjöt där bak. men tror nog att det var för att hon var trött för annars brukar hon ju tycka om att cykla. väl hos magda och hannes så solade vi, nellie och hannes badade och så åt vi färskpotatis och kyckling. sen var jag så trött så jag orkade inte cykla hem igen, är ju ändå 1,5 mil, så rickard kom och hämtade oss med crossbussen :)




i torsdags var vi och åt buffé på spicy wook, var riktigt god mat där och billigt! efter det var vi till nords och köpte reglar till badrummet som vi igår morse försökte oss på att spika upp. tyvärr så har jag och rickard ganska svårt att göra sånna saker ihop då vi ganska lätt ryker ihop. beror nog mest på att rickard ganska lätt blir arg när nånting inte riktigt går som han vill och så blir jag arg på han för att han blir arg. och så blir han arg på mig för att jag blir arg på han. ja, ni ser, det fungerar liksom inte. men ikväll när nellie har lagt sig så ska vi göra ett nytt försök. fungerar det inte så får vi väl anmäla oss till arga snickaren!

vi hade inga planer alls för midsommarafton. men pappa och åsa bjöd hem oss på middag, och det var trevligt. de snapsade och drack öl, men jag höll mig till colan. någon måste ju köra hem och ta hand om nellie, och eftersom jag inte tycker om alkohol så spelar det ingen roll. vi var även ute och gick och plockade blommor som vi gjorde en krans av till nellie.



tisdag

vilken härlig dag det har varit ..

imorse blev det först en promenad. trodde inte det var så varmt ute klockan åtta på morgonen, men det var det. så det fick bli en dusch när vi kom hem. det är svårt att duscha nu när man är själv hemma och har nellie. det är inte direkt så att man kan sätta ner henne på golvet och så sitter hon och väntar där tills man har duschat klart. idag fick det bli att jag spände fast henne i sin gamla bilbarnstol och så fick hon sitta där i och äta rån tills jag var klar, och det fungerade bra :) kände mig lite taskig, men hon hade säkert inget emot det. det är så svårt när vi måste duscha i källaren nu, för där är det bara ett draperi så sätter jag ner henne på golvet med leksaker så dröjer det inte länge innan hon har krypit in i duschen! men snart så ska badrummet här uppe vara klart, och då blir det ju duschkabin, så då kan hon inte smita in.



sen tog vi bilen in till karlskoga för att fixa lite ärenden. åkte först till bad&värme och köpte en blandare till badrummet som det var kampanj på. inte tyckte jag att det var billigt med 2500:-, men egentligen skulle den ha kostat 3500:-. det blev en blandare som man bara behöver stoppa händerna under så kommer vattnet av sig själv. undra hur det kommer gå med nellie, när hon ska tvätta händerna någon annanstans än hemma så kommer hon stå där med händerna under kranen och undra varför det inte kommer någe vatten ;)



vi åkte även till jysk där jag skulle köpa en byrå till hallen. men de hade ingen hemma, så då struntade jag i det. är så trött på jysk, dom skickar ut ett annonsblad och sen så har dom aldrig nånting hemma när man åker dit. då måste man beställa och vänta flera veckor, men vem orkar göra det!



tog barnvagnen från jysk och gick till cheapy också. köpte takfärg till nellans rum. ska fixa lite ikväll där inne och dra ut alla spikar från taket, sen så kanske det blir målning till helgen.

köpte jordgubbar och mjölk på vägen hem. 45:-/liter är inte dåligt. men nellie tjatade så!





när rickard kom hem blev det gräsklippning, snygg hållning! men jag tycker faktiskt att gräsklipparen är tung att putta på!



blev snabb badning i diskhon ikväll innan det var läggdags för nellie. det funkade det också.







nu sover snuttan och rickard är och fixar lite saker med crossbussen som ska besiktigas imorn. nej, nu blir det att dra igång med taket då .. hej så länge!




måndag

nellie gav mig sovmorron till klockan sju imorse, det behövdes! då gick vi upp och åt lite frukost, tyvärr så var kylskåpet tomt så det fick bli kokt ägg till frukost. första gången nellie åt det idag, och det gick ner. med smör på såklart :) sen lekte vi lite innan hon vart trött och sov sin förmiddagslur. efter det tog vi en promenad ner till samhället. vi gick in på lekerstugan och köpte en hel baddräkt och en till solhatt, det kan man inte få för många av! sen gick vi vidare till coop för att fylla på kylskåpet igen, så nu har vi mat för resten av veckan.




nellie i sin snygga surfing-baddräkt :)

när rickard kom hem från jobbet körde vi iväg allt ris som låg på baksidan från pilbuskarna, fem vändor till tippen vart det! så skönt att det är borta, då kan jag klippa gräset imorn. har även rivit ner taket och taklisterna i nellies nya rum idag, det var spänd papp som var målad. under det är det råspont som jag ska måla vit, kommer bli mycket bättre.



midsommarafton på fredag då. blir troligen att vi stannar hemma i helgen och har det mysigt, och kanske vi renoverar i badrummet också ;) om vi inte följer med rickards föräldrar med husvagnen. men vi var ju iväg nu i helgen och nästa helg ska vi till uddevalla så det kanske är skönt att vara hemma en helg.


söndag

nu är jag tillbaka. alltid lika skönt att komma hem även fast det är skönt att åka bort ibland. jag har haft en bra helg, men tröttheten har tagit över. när vi kom ner till skara i fredags kväll klockan elva vaknade nellie och sen ville hon inte riktigt somna igen när vi skulle sova. nellie sov mellan rickard och mig i husvagnen så det blev inte mycket sömn den natten. men inatt sov hon mycket bättre, vi fick till och med sovmorgon till halv åtta! det har gått både bra och dåligt för rickard i helgen. igår fick vi höra att han skulle sluta åka cross och idag i sista heatet så gick det riktigt bra istället. vi får väl se om han fortsätter att tävla på den här nivån nästa år, det beror nog på hur det går resten av säsongen! men man kan ju å andra sidan inte kräva att det ska gå hur lätt som helst när man knappt tränar nånting.

nu har jag precis duschat och slagit på tvättmaskinen. rickard är och köper mat för vi var så trött så vi inte orkade göra nått. för veckan som kommer har jag inga planer alls, så det är bara att hoppas på fint väder! men enligt yr. så ska de ju bli kanon väder till veckan. kanske en midsommar utan regn :)


fredag

nu ska vi snart ta bilen till labbsand för att fira mormor och morfars guldbröllop. gifta i 50 år, det är inte dåligt det!



sen bär det av till skara för crosstävling hela helgen. det är rickard, rickards föräldrar, jag och nellie som åker, vi ska bo i husvagnen allihopa. men det ska nog gå bra hoppas ja :) så nu kommer ni inte höra nått av mig på några dagar. men jag lovar att jag är tillbaka på måndag. ha en bra helg så länge!


torsdag

imorse tog nellie och jag en liten promenad till brattings. på våran altan så har vi en bit som är tegel som är så fult. vi har haft en jobbig klätterväxt som förstört hela väggen. de små "klorna" på växten går inte att få bort från teglet, så då bestämde jag mig för att måla över det istället.


före


efter - och vitt blev det såklart!

nu vill jag måla om hela huset vitt, det skulle se mycket fräschare ut. ska bara försöka övertala rickard också, sen så får jag väl jobba lite också så jag får ihop lite pengar. men först ska badrummet göras klart och nellies nya rum. det får bli på semestern, eller ja, rickards semester. men det känns som det blir min semester också för då kan man hjälpas åt med nellie. nu på sista tiden har rickard haft så mycket så jag har haft nellie själv nästan hela tiden. det är klart att man vill va med sin dotter, men man behöver lite avlastning och egen tid ibland också för att vara en bra mamma. men om 2 veckor börjar rickards semseter och då ska han vara hemma i 7 hela veckor! då ska vi nog hinna klart med badrummet och nellans nya rum. och mest av allt njuta av tiden tillsammans, vi kommer också åka på husvagnssemester! :)

nu sitter jag och väntar på att älskling ska komma hem, han jobbar extra så det blir nog sent tyvärr..


onsdag

igår hann jag inte med nått bloggande. jag vart så trött på pilbuskarna som är på baksidan som bara växer och växer, så jag tog tag i det. när klockan var sju gick jag ut och började och var inte klar förrens klockan var fem. som tur var så var nellie på bra humör igår, hon lekte med sina leksaker i trädgården och kollade på när jag klippte ner buskarna. vi var ute hela dagen, gick bara in emellanåt och hämtade mat och bytte blöja :) nu känns det lite konstigt istället eftersom vi ser ut över hela parken på baksidan. men vi har tänkt att kanske plantera en tuijahäck till nästa år.

idag har jag och nellie varit hos pappa och åsa hela dagen. åsa fyller år idag. jag gjorde spenatsoppa och bakade bröd imorse som jag tog med mig och bjöd på till lunch. sen på eftermiddan blev det jordgubbstårta som åsa hade gjort. annars har vi varit ute hela dagen och lekt och solat, så stackars nellie har blivit lite brunbränd på kinderna. det ska tydligen bli fint väder imorn också, så då kommer vi säkert att vara ute en del då också. får försöka ha nellie mer i skuggan då, men inte så lätt när hon går och kryper runt överallt. dröjer nog inte länge innan hon springer runt här på baksidan, med tanke på vad fort tiden går ..


en trött nellie .. undra om hon kommer få lockigt hår som mamma..?


måndag

idag har jag haft besök av magdalena och hannes. de kom hit klockan tio och var här till klockan tre, dagen går så mycket fortare när man slipper vara själv. basse var också med idag, så båtsman och hon hade fullt upp dom också. roligt att dom fungerar bra ihop så att vi kan ha dom med varandra. vi satt på altanen hela dagen, barnen lekte, åt och sov. vi åt färskpotatis, fiskpinnar och hollandaisås. såå gott!



nu ikväll så har jag klippt gräset, så jag är helt slut. men nu är det fint några dagar innan det är dags igen..

inte så vettigt inlägg, men nu vet ni vad jag har haft för mig idag i alla fall :)


söndag

nu har det inte blivit något skrivet här på ett tag. men jag har heller inte haft så mycket att skriva om. i fredags var det ju rickards brors tur att ta studenten. vi var på bergslagsskolan när han gick ut och sen blev det studentmiddag hemma hos dom. de bjöd på hemmagjord potatissallad med fläskfilé, kyckling och kassler. det vart en hel del över så vi har ätit det både igår och idag också, men det gör inget för det är så gott! patrick var så full så han skrämde nellie så hon vart rädd för honom. men han hade nog roligt i alla fall :)

igår var jag och nellie själva eftersom rickard fixade bälten till baksätet i crossbussen. då åkte vi in till stan, tog en tur i affärerna vid skolgärdet och sen gick jag till mammas butik och hälsade på. åkte hem till sara efter det då hon var lite nere efter allt som har hänt.. och det kan jag förstå, för så gör man inte..

idag efter frukost fick jag med mig rickard ut på en promenad. vi gick en ny runda som vi inte har gått förrut, blir så tråkigt att gå samma runda jämt. nu har vi precis ätit lunch och vet inte vad vi ska göra. jag är rastlös som vanligt, men det finns tyvärr inget som jag kan göra i badrummet heller. för det måste köpas gipsskivor först men då måste vi ha ett släp och det har vi inte idag. får försöka komma på något annat som jag kan greja med.



igår kväll tittade vi på den här filmen. trodde att den skulle vara bättre än vad den var efter allt jag har läst om den. men visst var den bra och rörande.


torsdag

igår blev det en hel dag med magda, hannes och nellie i örebro. vi fick tillslut in allt vi skulle ha med oss i bilen, men vi kunde inte handla några större saker. jag köpte i alla fall två toppar och  en jacka till mig och shorts och tights till nellie. vi åt lunch på den goda buffén och blev proppmätta. när vi var klara på marieberg tog vi en promenad bort till bauhaus och sen till ikea. det var skönt att gå lite efter all mat vi stoppat i oss. men väl inne på ikea blev det en mjusglass också. en trevlig dag med trevligt sällskap =)

imorse kom fia hit, vi tog en promenad först och sen lagade vi lunch. det blev stuvad vitkål med kycklingfilé. sen satt vi ute i solen medans nellie gick runt på gräsmattan med lära gå vagnen. nu i eftermiddag har jag varit jätte trött och nästan somnat flera gånger. så nu ska jag lägga mig i soffan och vila en liten stund. imorn tar rickards bror studenten så då ska vi till bergslagsskolan och kolla och sen blir det studentmiddag hemma hos dom.


nellie hittade en kompis i trädgården ...


nellie 9 1/2 månad

tänkte göra en uppdatering hur nellies dagar ser ut numera, kul att kunna gå tillbaka och kolla sen och jämföra med sina andra barn (om man nu får några fler vill säga) =)

06.00 välling i våran säng

06.30 sitter med oss i köket när vi äter frukost

lek


kärlek


vart tog du vägen ?

08.00 frukost för nellie (smörgås/banan)



08.15 sover cirka 30 min



lek/mys eller promenad



11.00 lunch



lek



12.00 sover middag 1-2 timmar


när jag vaknar slår jag på tvättkorgen så mamma ska höra så kommer hon och hämtar mig

14.00 gröt



lek



17.00 middag

18.00 välling och läggdags






tisdag

idag hade inte jag och nellie några planer alls. så imorse efter frukost gick vi till svärmors jobb (dagis) och lekte med de andra barnen. de hade sångstund med frukt när vi kom. nellie fick smaka lite vattenmelon, sen satt hon bara och kollade när dom andra barnen sjöng. känns konstigt att man ganska snart ska lämna nellie själv på dagis. men det kommer nog att gå bra. har inte riktigt bestämt när jag ska börja jobba än. therese som jag jobbade med förrut är ju också mammaledig och hon ska börja jobba i augusti/september nån gång. så det är nog roligare om vi börjar samtidigt eftersom vi troligen ligger en hel del efter och har en del nytt att lära oss. isåfall så får rickard vara hemma sista tiden med nellie fram till 1 oktober. men jag får se hur jag känner i slutet av sommaren. det ska i alla fall bli jätte skönt att rickard ska vara hemma sju veckor i sommar, för nu är jag lite trött på att inte ha vuxet sällskap på dagarna.

igår hade vi inte heller så mycket för oss. vi lekte, åt och sov. när nellie sov så passade jag på att börja riva ner de gamla gipsskivorna i badrummet. det fortsatte vi med igår kväll när vi hade lagt nellie. nu är nästan allt gips borta, det blir nog några timmar ikväll också. vill få bort det där så vi kan åka till skroten och slänga det imorn och få lite rent här hemma igen.

imorn så ska jag, magda, nellie och hannes åka till örebro. vi ska försöka få med oss alla barn och vagnar i våran bil, men det ska nog gå hoppas jag. det blir lite shopping och så ska vi såklart äta på buffén i marieberg. blir nog en rolig dag om barnen är på humör :)

har längtat så efter färskpotatis, köttbullar och gräslöksfil, så det blir det till kvällsmat idag!



söndag

idag blir min man gammal, 24 år. han säger det själv i alla fall, men jag tycker inte han ser värst gammal ut :) eftersom vi var på crosstävling hela dagen igår så hade vi en hel del att göra idag. vi började imorse att baka hallongrottor, rabarberpaj, blåbärspaj och kladdkaka. när vi var klara med det så gick vi ut i solen en stund, nellie somnade direkt i sin vagn och sov i två timmar. då passade vi på att klippa gräsmattan, vi tog hälften var så fick den andra ligga och sola så länge. rickard tvättade bilen och jag rensade ogräs. när nellie vaknade fick hon bada i sin pool en stund, vilket är mycket uppskattande! sen bakade vi bullar precis innan gästerna kom klockan fyra så att dom skulle vara färska och goda. så nu efter lite fikamys i solen så ska vi strax tända grillen, det blir fläskfilé och potatis i ugnen. det vart en hel del fika kvar, så den som vill är välkommen imorn på en fika :)

bilder från idag



nellie fick hjälpa till att baka hallongrottor, hon fick en degklump som hon kladade en massa med (det syns på tröjan)


ser ni mina två små bissingar ?



bilder från crossen igår


grattis älskling på din dag! älskar dig


fredag


bild från igår när tyr och therese var här. nellie vart ivrig direkt och började klättra på tyrs vagn.

idag har vi till största del varit ute igen. blev promenad på morgonen och runt elva åkte jag och nellie till faster thilda. där provade vi hennes nya solsäng. det är en jätte stor solsäng med ställning som gungar och man får plats två-tre stycken på den, en sån ska jag också köpa! så när nellie sov middag i vagnen passade jag på att låna solsängen och lyckades bränna mig.. när jag kom hem var putte hos oss och kollade på tennis. jag var hungrig och han var hungrig så det blev räkrulle idag igen. har fastnat för det, men gud så gott det är!

imorn är det crosstävling uppe på lillängen här i degerfors. rickard ska vara med och köra så det blir väl en heldag där imorn. men då ska jag smörja in mig med solskyddsfaktor 20. har använt SPF 6 hela veckan, men det hjälpte inte idag tydligen. nu sitter jag och väntar på att rickard ska komma hem. den här veckan har vi verkligen inte setts många minuter, så nu saknar jag honom. vi får ta igen våran tid tillsammans på söndag, då fyller rickard även år. så då blir det att baka en massa och på eftermiddan kommer familjen på fika. hoppas på en toppen helg och att vädret håller i sig :)


onsdag

vad varmt det har varit idag, men skönt! vi har varit ute på två promenader för att få njuta lite av värmen. nellie fick bada ute på altanen idag istället för att duscha, det tyckte hon om. hon satt och skvätte vatten överallt och skrattade.

rickard och snickaren har rivit badrummsväggen nu ikväll, och nellie bor ju i rummet precis intill så hon har vaknat till några gånger. men nu verkar hon ha vant sig för nu sover hon som en stock även fast de sågar och bankar en massa.

imorn ska jag äntligen få besök av therese och tyr. det var tre månader sen vi sågs sist så tyr har nog växt en hel del.

nu är jag sådär kvällssugen på nått, har inte så mycket gott hemma. men det ska man väl kanske inte ha heller. jag ska ta mig en tur till kylskåpet och skafferiet och se om jag kan hitta nått gott :)



tisdag

idag var det meningen att mikaela skulle ha kommit hit, men hon kunde inte så vi skulle ta det nån dag nästa vecka istället. så jag packade ihop lite saker och åkte upp till mormor & morfars sommarstuga. där hade vi det jätte skönt i värmen och dom var så glada att vi kom och hälsade på. passade även på att stanna hos pappa & åsa en stund på vägen hem. det ska tydligen vara fint väder resten av veckan också, så härligt. när vi kom hem strax efter fem var nellie så trött så jag gjorde iordning välling till henne och sen somnade hon direkt. får se om hon får för sig att vakna tidigare imorgon bara för det :)

idag har rickard varit till nord´s och köpt reglar till badrummet, för imorn kommer snickaren och ska flytta väggen i badrummet. skönt att det händer nånting, för det börjar bli jobbigt att springa ner i källaren på toa hela tiden. men antagligen så tar badrummet ganska många veckor till eftersom allt ska göras om från grunden, men då blir det bra i alla fall.

som jag skrev igår så känns det mesta bra just nu. men det är en sak som jag oroar mig över, och jag hoppas att det verkligen inte är som jag tror. jag vet inte om jag gjort något fel, och har jag det så skulle jag jätte gärna vilja veta det .. för det är ingenting som jag vill förlora!






Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11