måndag





måndag igen och det var dags för babymassage som vanligt på måndagar. magdalena kom hit klockan nio, då gav vi de små lite mat och sen gick vi till massagen. efter det gick vi ner till stan och jag köpte lite kläder till nellie som hon ska få i julklapp. på vägen hem tog vi en jätte lång omväg för att få lite motion också. sen lagade vi lunch och tjatade lite :)

nu sover min lilla prinsessa



dopdagen



idag har isabelle tilda nellie döpts i degerfors kyrka. vi valde att ha dop samtidigt som gudstjänsten, var faktiskt riktigt fint. den höll på i drygt en timme, så nellie hann till och med somna i kyrkan. och så har hon har fått jätte fina presenter!


sara häller upp dopvattnet


nellie blev lite arg en stund


nellie får vatten på huvudet


rickard torkar av nellies huvud






vi tittar när prästen går runt med nellie i kyrkan


sara tänder dopljuset




pappa och nellie


till sist blev det lite fika och paketöppning








det här var några av alla fina presenter nellie fick. hon fick även, två smyckesskrin, två halsband, "min första tand och lock" burk, en lyckonalle, en lyckopeng, en liten söt resväska, en speldosa, två tallrikar och bestick, ett fotoalbum mm.

tack alla för en underbar dag .


lördag



nellie vaknade klockan åtta, då fick hon lite mat och sen lämnade jag henne i sängen med rickard medan jag tog mig ut på en promenad heeelt själv. kändes lite tomt, men det var ändå skönt, man måste ju få sin lilla egna tid nån halvtimme i veckan i alla fall, haha :) men nu känns det som nellie och rickard har fått en bättre relation än tidigare, då var hon en liten mamma gris. fast nu hör jag att hon ligger och piper där inne hos pappa.

idag är det fullt upp, ska åka och handla inför dopet, ska åka till rickards mamma där vi ska baka lussebullar och bröd. klockan fyra ska mamma ha invigning i butiken, sen ikväll ska vi åka till kyrkan och duka och så. sen blir det robinsson och god mat.

måste tillägga också att magdalena och pelle gjorde en riktig god dragon sås igår till maten, eller var det timjan, aja, god var den i alla fall :) det är så kul att umgås med er så ni vet!

"säg till när ni kör på så kör vi också på" / pelle



fredag



nellie och jag sitter och väntar på att sara ska vakna. då ska vi ut på en powerwalk. nellie har varit lite vrång inatt, hon vaknade några gånger och ville inte sova, jag gav henne nappen, la mig skönt i sängen och så spottade hon ut nappen igen, om och om igen. tror att det beror på att hon har börjat äta sämre, hon slutar äta när hon känner att hon måste ta i själv för att få mat. så nu blir det nog så att jag kommer amma ibland och ge henne ersättning i flaska ibland också, för hon måste ju få i sig mat.

ikväll kommer min älskling hem, då ska vi till magdalena och pelle på middag och se på idol :) kan garantera att rickard somnar i soffan!




torsdag





imorse klockan sju kom sara hit. lite senare tog vi en promenad ner till kyrkan, vi träffade prästen och gick igenom dopet som vi ska ha på söndag. får hoppas att nellie sköter sig eftersom vi ska ha dop samtidigt som gudstjänsten. när vi var klara åt vi bufé på kinarestaurangen. sen bar det iväg in till butiken, bara en dags jobbande kvar innan det öppnar, ska bli spännande!

nu sitter sara och jag framför tv:n och ska ta det lungt resten av kvällen. hon ska sova här också eftersom rickard är bortrest så slipper jag och nellie vara själva :)






kan själv



jag tror nellie kommer bli en liten envis tjej som alltid kommer säga "kan själv". hon började redan första gången hon fick mat i flaska, hehe :)

har kommit in från en blöt promenad, det fick bli regnkläder idag också. nu längtar jag faktiskt till våren!

var i butiken igår och hjälpte mamma halva dagen. ska dit senare idag också, just nu håller vi på att prismärka allting. runt tolv kommer det hit några som ska ta ut våran gamla oljetank, ska bli skönt att bli av med den för den tar sån plats.


min gullunge



det händer mycket nu. igår skrattade nellie på riktigt för första gången, annars har det varit mest leenden och skrattskrik :) nellie fick två sprutor igår på BVC, eftersom vi valde till Hepatit B också. de stack henne i båda låren, hon skreek och vart alldeles röd i ansiktet som hon aldrig blivit förrut. vi som hade en så trevlig stund innan med skratt och lek. men efter en stund var nellie sig själv igen, som tur va :) ingen feber och hon verkar inte ha ont heller där de har stuckit henne.

hon hade växt en del sen sist, hon väger nu 5180g och är 59,5cm lång.

nu ska jag ge nellie mat sen ska vi åka och hjälpa mamma i butiken!


måndag



magdalena och hannes har precis åkt hem nu. på babymassagen idag var det nellie som somnade när vi skulle börja massera magen, medans hannes låg och sprattlade :) vi gjorde fisk och äggsås idag också när vi kom hem, men det går alltid ner. nellie fick sin första smakportion idag, potatis blandat med bröstmjölk. hon såg lite septisk ut men det gick ner. hon kommer nog snart förstå hur mycket godare det är med "riktig" mat.

klockan fyra ska vi till BVC, uppdaterar imorgon hur mycket hon har växt!



söndag



drog upp rickard ur sängen imorse så fick han följa med på en promenad. det fick bli både regnbyxor och regnjacka, usch vilket november väder.

nu har vi precis kommit hem från kalas, rickards mamma fyller år idag. hon bjöd på stek och potatis, världens bästa söndags middag. några från örebro är här nu och köper våran gamla soffa också, så nu blir det mer plats i källaren så jag kan börja renovera nästa rum.

imorn kommer magdalena och hannes hit. babymassagen ska ju vara på måndagar fram till jul nu. så vi ska ta en promenad dit sen ska vi laga lite mat. imorn eftermiddag ska nellie till BVC och vägas, mätas och ta spruta, ska bli spännande att se hur hon har växt nu när det var så länge sen vi var där.


lördag



gick upp kvart över åtta idag när nellie vaknade. gick först hem till rickards föräldrar och hämtade båtsman, så han bor hemma nu igen. men det fungerar inte ändå. blir nog kastrering i alla fall. tog en lång promenad med nellie och hundarna. sen åkte vi till butiken där vi har vart hela dagen.

nu sitter vi och funderar på vad vi ska äta, om vi ska laga något eller köpa något. rickard vill i alla fall ha en cappricciosa med bearnaisås, det skulle ju faktiskt vara ganska gott :) eller om det kanske blir kinamat!


gårdagen i bilder

hann inte blogga igår, det var fullt upp!


först klev vi upp och åt lite frukost, havregrynsgröt med linfrö, äppelmos och mjölk som vanligt.


nellie fick roa sig med sin sked, men hon kom på att man kan stoppa den i halsen, så då fick vi ändra grepp


mycket bättre

vi åkte till magdalena och hannes där vi började med att ta en promenad. sen gav vi dem mat och tränade på massagen som vi lärt oss i tisdags. båda två hölls sig vakna denna gång :)


men några minuter efter massagen såg det ut såhär

magdalena och jag passade på att laga mos och fiskpinnar medan småttingarna sov.


sen åkte jag till mammas butik och hjälpte henne att skruva ihop lite möbler och packa upp varor. nellie somnade i våran gamla dockvagga som mamma hade i butiken. lite liten dock, men det såg ut att fungera ändå :)

nu sitter jag och tittar ut och funderar på om jag verkligen vill ta mig ut i det här vädret på en promenad. tror jag städar lite först nu medans nellie ändå sover så kanske det får bli en promenad lite senare. kan inte bara solen titta fram en liten stund!
ikväll kommer frida och niklas hit, vi ska laga lite mat och så blir det säkert idol.


butiken



vaknade klockan sex med världens huvudvärk och kände mig febrig. jag gav nellie lite mat och själv tog jag två alvedon och så gick vi och la oss igen. sen vanade vi klockan tio och allt kändes mycket bättre!

har varit och hjälpt mamma i butiken idag, plockat och grejat lite. till helgen blir det att plocka upp de mesta av varorna för första advent öppnar det. fanns jätte många fina inredningssaker som jag ville ha. nellie fick en present av mormor, kaninen som hon håller om på bilden :)

nu ska vi göra potatis, köttbullar och gräddsås!



babymassage



har varit på babymassage för första gången imorse. hannes och magdalena var också med. det var faktiskt jätte mysigt, man kunde släppa alla andra tankar och bara fokusera på nellie. hannes var nog väldigt trött för han sov hela tiden, får hoppas han är vaken nästa gång så han också kan få lite massage :)

direkt efter massagen kom rickard till vårdcentralen, då ställde vi oss i kö för att bli vaccinerade mot svininfluensan. kom dit 1,5 timme förre vaccinering skulle starta, men det var ändå kö. fast vi behvöde inte vänta så jätte länge. det konstiga var att de kom och delade ut kölappar och jag och rickard stod bredvid varandra och han fick nummer 31 och jag nummer 75 ... men men, vi fick ju vaccin i alla fall. får hoppas att man inte blir dålig av det bara!


måndag igen


lika fin som sin pappa :)

har varit på posten idag också, samma kille i kassan igen, han "suckar" varje gång jag kommer med massa paket. hans kommentar var "jag förstår inte hur man kan ha så mycket att sälja, jag blir så kär i mina saker". men det är klart, han är kille och tjejer köper mer kläder som kanske bara används max en gång.

har precis gjort ris och kassler med currysås så det är klart när jag kommer hem från frisören. skulle ha kört box med anna-maria idag också, men jag hoppar över det. ska vara borta från nellie 3 timmar när jag är hos frisören så då vill jag inte bara kasta i henne mat när jag kommer hem därifrån och sen åka iväg och träna. är hemma och gosar med henne istället och kanske tar en promenad.


söndag



dagen började med en springtur medan nellie och rickard låg kvar i sängen och gosade. så jobbigt som det var idag var det längesen det var. kan kanske bero på att jag sprang utan frukost i magen och att det var combat challenge igår som var 90 minuter, trodde det skulle va ett vanligt pass. men det gjorde inget för det var riktigt roligt :)

pappa och åsa har varit här på fika idag också, innan det fick vi mat hos rickards föräldrar, alltid lika gott.

imorn ska jag äntligen till frisören, ska göra lite mer slingor och klippa topparna.
nej, nu ska jag börja med kvällsmaten så den är klar när rickard kommer hem.


lördag



hade en jätte bra kväll igår, med trevligt sällskap. jag tror jag mest åt och åt hela tiden. men på fredagar får man äta hur mycket man vill :)

fick med mig rickard på en lång promenad imorse, det var skönt att få promenaden avklarad idag för det är ju inte direkt nått vidare väder ute! nu har vi fått i oss gröt och funderar på vad vi ska göra. kanske börja röja undan i pannrummet så jag kan måla det snart.

klockan fyra blir det gymmet med anna-maria och så ska vi köra combat också, kan bli spännande, var ett tag sen nu.


ibland känns det bara så bra





jag måste börja med att säga att jag känner mig såå himla lycklig. allt känns bara för bra! allt förutom situationen med hundarna såklart. men det ska nog också lösa sig på något sätt.

kom ganska nyss in från en promenad, sen vart det en tallrik gröt medans nellie fick roa sig med sin sked. jag tror att hon också längtar tills hon ska få smaka på riktig mat. det ska hon få göra när hon är tre månader, då blir det lite mosad potatis blandat med bröstmjölk. därför måste hon ju öva att hålla i skeden utan mat, då blir det inget kladd i alla fall :)

nu ska jag ta tag i min fredagsstädning. sen ikväll kommer magdalena med familj hit. det börjar bli en vana nu att vi ses varannan fredag och äter god mat och ser på idol. idag ska vi även spela ´geni´, ett frågespel, kan bli roligt :)


en hund mindre ..


båtsman

blev en promenad till posten imorse också. när vi kom hem åkte vi och hämta sarah. så hon har varit här hela dagen och myst med nellie och melkki.

båtsman har åkt nu! han ska vara hos mathilda (rickards syster) i några veckor. det funkar inte med två hanhundar hemma, de ska märka revir precis överallt. saknar honom såklart, men vi måste försöka hitta en lösning på det här. får se hur det här går och sen bestämma oss för hur vi ska göra. tror tyvärr inte att kastrering är en lösning heller, och det är synd att kastrere honom eftersom han är så fin och har stamtavla.





onsdag



imorse gick nellie och jag till posten och skickade iväg lite paket. rensade garderoben förra veckan och skulle slänga en hel del, men istället la ja ut kläderna på tradera, fick nästan 700kr, så det var positivt.

känns som det var jätte längesen jag var på BVC, den 20 oktober var det. å vi ska inte dit förrens 23 november, då nellie är tre månader. då blir det vaccinering, vägning och mätning. nyfiken på hur stor min lilla tjej har blivit.

nu ska vi se på desperate housewifes som jag spelade in igår och mysa lite innan det blir dags att laga mat. imorn kommer sashley hit också :)


bebismys



idag har vi varit hos magdalena och hannes hela dagen. vi var ute och gick på förmiddan, sen lagade magdalena lunch medan jag kollade på :) det är riktigt kul att ha fått en ny vän som dessutom har en bebis i samma ålder.

hann inte hämta dopklänningen igår, så var där imorse och hämtade den, kan lägga ut en bild sen. Den är uppsydd på berget i degerfors, man kan beställa dopklänning där så syr de en utefter hur man vill ha den. Vi ska ha dop den 29 november, första advent, det blir nog mysigt..

snart kommer rickard hem, då ska vi eventuellt sätta upp lister i matkällaren så vi kan ställa in möblerna igen. jag är riktigt nöjd med resultatet i alla fall, snart ser inte källaren ut som en tråkig källare längre :)


måndag

nu har nellie och jag precis varit ute på en lång promenad, nu blir det gröt och sen ska vi bara mysa tillsammans tills svärmor slutar jobbet klockan två, för då ska vi hämta nellies dopklänning :)

och ikväll blir det boxning, jag är taggad även fast jag är lite mör i kroppen efter gårdagens springtur.





söndag = vilodag -- inte direkt

nej det har ju inte direkt blivit någon vilodag idag. vi började dagen med en promenad, sen körde vi ut matjord på gräsmattan, sen var vi på middag, sen har vi sprungit, sen badade vi nellie och nu fogar rickard i källaren. han är så duktig så!

funderar på vad jag ska ta till kvällsmat, känner att jag vill äta nått efter jag har sprungit iaf. vi tog bilen till barkbanan och sprang idag, det blev två varv. kändes lite bättre att springa där istället för på hård asfalt, men det var väldigt mörkt..

imorn kväll blir det boxning med anna-maria på davids. då ska vi köra järnet :) men jag känner att jag snart måste ta mig en vilodag också och göra absolut ingenting, får se när jag "hinner" med den dagen...






nellie flyger


lördag

nellies rum



inatt fick nellie sova i sitt egna rum helt ensam för första gången. tänkte att det kanske är dags att börja vänja henne vid det nån natt då och då. nu är det ju så bekvämt att bara stoppa ner handen i vaggen bredvid våran säng när hon tappar nappen. men vet ni, hon sov hela natten till klockan åtta imorse. var tvungen att gå upp en gång inatt när jag vaknade för att se så hon levde.

hade en så otäck mardröm som gjorde att jag inte kunde sova. drömde att rickard försökte kväva mig med kudden i sömnen. det var inte något han ville, men han gjorde det i sömnen. så jag vågade inte somna ifall han skulle kväva mig! haha, ibland är man bra tokig.

nu har vi kommit in från en morgon promenad, ätit frukost och nu är rickard och putte och slänger skräp på återvinningen. sen ska vi åka och köpa pellets och så blir det cheapy och sen lägga klinkers i matkällaren, om vi hinner allt idag.



härligt

har sovit min bästa natt inatt sedan förlossningen. nellie fick mat halv tio igår kväll, sen la jag henne i sin vagga och så somnade hon direkt. sen vaknade hon klockan åtta imorse och var hungrig. hoppas hon fortsätter så här bara, men det kommer nog svänga fram och tillbaka. nu ligger hon och sprattlar här bredvid mig, vi har nyss kommit in från en promenad. får se om hon är på bra humör idag då nu när hon sovit så länge.

nu ska jag gosa lite med nellie och ge henne mat, sen när hon somnar blir det städning. det är ju det man gör på fredagar innan kvällen bjuder på god mat, idol och fredagsmys!




är det inte nappen så är det tummen ...


torsdag kväll

har äntligen satt mig framför tv:n. nu är tv:n på plats på nya tv-bänken och det blev så bra. var ute och sprang nyss också, sen när jag kom hem badade rickard nellie medan jag duschade. de såg ut att ha det mysigt :)

imorn är det fredag och städdag!






inredning



började skruva ihop den nya tv-bänken igår, och ska väl fortsätta med det nu. det är inte det lättaste sånt där. men det kommer bli mycket bättre än innan, jag slipper äntligen se alla sladdar :) nu fattas det bara ett nytt soffbord, har tittat på ett på EM som också är i högblankt vit. får önska mig det i julklapp eller presentkort där. det som är ett plus med bordet är ju att det inte har några vassa hörn heller som nellie kan skada sig på när hon börjar krypa och ska lära sig gå. men hon kommer ju säkert krypa under bordet och gömma sig för mamma och pappa :)


soffbordet jag vill ha!

tv-bänken jag köpte igår





aunt sash

då var man pigg och utvilad idag också. idag kommer aunt sash (för er som inte vet så är det moster sara) och hälsar på, då blir det fotografering med nellie, promenad och sen laga mat. när rickard kommer hem i eftermiddag ska vi nog åka och köpa en ny tv-bänk, en i högblankt vit och med lådor, så slipper man se alla träliga sladdar.

nellie ligger här bredvid mig och bara tittar, man undrar så vad som försigår i deras små huvuden. oftast så är hon ganska så nöjd, bara hon får närhet, men vem behöver inte det?




tråkigt

rickard jobbar och nellie sover, jag har sååå tråkigt. kan verkligen inte bara sitta framför tv:n och ta det lungt. funderar på om jag ska klä på nellie och lägga in lite nya låtar på mp3 och gå ut och gå.

sitter och funderar på hur jag ska göra min tatuering. har tänkt en tatuering på underarmen med

nellie
09 08 26


sen vill jag ha stora rosor runt hela underarmen, som dessa på bilden. jag får försöka klura ihop nått.






sovmorgon

idag sov vi ända till halv åtta, det var riktigt skönt. jag tror att nellie har lärt sig vad som är natt och dag nu. för man ska ju sova på natten :) vi gick upp och åt frukost, havregrynsgröt med mjölk och äppelmos, det är så gott!

igår var rickard, nellie och jag och hälsade på nikki, som har fått en liten son som ska heta tyr. han föddes 25 oktober, så han var så liten. det händer så mycket när de är små. och imorn blir nellie 10 veckor redan.

nu väntar vi på att magdalena och hannes ska komma hit. då ska vi gå ut och gå och kanske laga lite lunch ihop.


nellie nästan 10 veckor gammal






ögongodis

idag vaknade vi halv sju, då blev det frukost och sen somnade nellie om direkt och sover fortfarande. det känns så ensamt när hon ligger och sover, men det är ju då man hinner med att göra andra saker som måste göras. men nellie betyder så himla mycket, hon har förändrat allt. hon är bara så underbar.

fick med mig rickard ut och springa igår i alla fall, nellie fick vara hos mormor så länge. 40 min är den längsta stunden jag har varit utan henne, men man måste ju lära sig det också. sen när vi kom hem gjorde rickard pannkakor medan jag badade nellie.

tittade precis ut, och det blåser storm. vi som krattade upp alla löv från gräsmattan igår och nu är det löv överallt igen! men snart har ju alla löv blåst ner från träden så då ska det väl inte bli mer löv..

vad ska man göra idag då, blir nog det vanliga, måla i källaren, gå ut och gå, laga mat och städa lite. sen ikväll kanske det blir boxning. jag hoppas för jag är verkligen sugen på det.


sover så sött





söndag

dagen började med en promenad, fick med mig rickard också. sen blev det storhandling på willys. passade på att åka förbi huset där mamma ska ha sin affär också, blir nog riktigt bra :)

nu på eftermiddan har vi grejat lite i källaren, målat dörrar, satt upp lister och sånt där annat kul. nu försöker jag övertala rickard att följa med på en springtur innan vi tar kvällen framför tv:n, men han säger att han har ont i halsen, vet inte om det är sant eller om han är lat...


nellie bjuder på lite badbilder idag







Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11