torsdag

imorse var vi varit ute på promenad i dimman. när vi kom hem fick nellie sova en liten stund, då passade jag på att duscha och damma av alla möbler. blir ju dammigt redan efter nån dag igen. men alltid lika skönt när det är rent och fint :)

det är inte ovanligt att hitta nellie-bus inne hos båtsman! mina små godingar :)

 

fia kom hit i förmiddags. vi har mest legat i soffan och gäspat medans nellie läst bok emellan oss. vi har också ätit lunch, det godaste av allt, sås, potatis och fiskpinnar. och till efterrätt fick det bli en dumlekaka. det blev så att jag bakade det igår, kunde inte motså. men de vart faktiskt lika goda som jag hoppats på. så det slank visst ner tre stycken igår och en idag! än så länge :)



kan ju lika gärna slänga ut recpetet så alla andra kaksugna (gravida) också blir sugna på att baka ;)

200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
12 st dumlekolor
1 ask rosa Noblesse
24 formar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop margarin, socker, mjöl och bakpulver i en bunke och lägg i kylen 30 min.
Dela degen i 24 bitar och rulla till runda bollar. Tryck ner en halv dumlekola o varje boll. Grädda i mitten av ugnen i 10 min. Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg en bir Noblesse över varje kaka. Chokladen ska smälta. Ställ sedan in kakorna i kylen för att de ska stelna. Klart!


nya läsare och bakning

har märkt att jag fått lite nya läsare på senaste tiden och det skulle vara roligt att veta vilka ni är, så jag också kanske får lite nya bloggar att läsa? :)

sen så blir man ju super sugen på allting när man läser gravidbloggar. i alla fall jag, alla gravida och mammor bakar så mycket så jag får så mycket inspiration och sug efter nått. så nu ska jag klura på vad jag ska baka och sen åka till affären när nellie vaknat för att handa det som behövs :)



onsdag morgon

idag var det kallt på morgonpromenaden, skulle nog ha tagit mössa. men promenaden slutade svettigt som vanligt! brukar ta en runda på morgonen/förmiddan som tar ungefär en halvtimme. lagom för både mig och båtsman just nu :) börjar bli svårt att få igen fleecejackan nu bara. men det är ju ändå snart dags för en varmare jacka, har ingen aning vad det blir för nån, får väl ta det som går att få igen :) tur att jag inte ska jobba nu emellan i alla fall, för då hade det varit svårt med kläder. nu när jag är hemma kan jag ju se ut hur jag vill ;)



potträning

har suttit och läst lite nu om potträning. det står att de flesta börjar potträna mellan 18-24 månaders ålder medan andra inte är redo förrens framåt fyraårs åldern. så sent trodde jag faktiskt inte att det var. har börjat med nellie lite smått, men vi tar det bara som det kommer och har absolut inga krav. än så länge när vi har satt henne på pottan så har hon kissat ibland, bajsat ibland och ibland kommer det ingenting. tänkte att jag skulle börja ha henne naken eller iaf utan blöja några stunder om dagen för att se om hon får för sig att gå till pottan eller om hon bara kissar på golvet. är nog bäst att ta bort mattan i vardagsrummet då. vi får helt enkelt försöka göra pottan till en rolig grej och se hur det går. än så länga har det inte blivit några protester, men blir det det så ställer vi undan pottan några veckor och prövar sen igen :)





måndag

idag har nellie och jag varit ute på lite ärenden. först var vi till OK där vi postade lite paket från saker som jag sålt på tradera. sen gick vi vidare till sko-hjalmar och tittade på vinterskor till nellie, köpte inga idag, måste fundera ut vilka hon ska ha först. gick dit också mest för att kolla om mina kängor hade kommit in som jag beställde i slutet på augusti, men det hade dom inte. så nu hoppas jag verkligen att de kommer in den här veckan, för sen har jag ju nästan ingen anvädning av dom, för snart är det ju vinter och då behöver jag köpa ett par riktiga vinterskor istället!

när vi kom hem bakade jag en hurtbulle och gjorde spenatsoppa till mig, nellie fick äta rester från igår vilket var potatis, sås och lax. efter lunch ringde jag panduro för att kolla så min beställningen skulle hinna komma innan fredag. men nu hade de ökat leveranstiden då de hade så många beställningar. så då fick jag ta bort beställningen och ta en tur in till örebro istället. för jag har en beställning på en doptavla som ska vara klar tills på söndag. men det gjorde inget, då fick ju jag och nellie nått att göra också :) passade på att köpa grejer till en till doptavla som är beställd tills november också.

till kvällsmat gjorde jag hel kyckling i lergryta i ugnen, med ris och sås. så himla gott! ett par från bjurtjärn var här och köpte våran gamla sängstomme också, så nu är vi av med den. nu är rickard ute och klipper gräset som inte var klippt på en månad, så jag antar att det går tungt. stackarn! själv så ska jag pyssla lite med tavlorna och måla en byrå. sen blir det att se idol, trodde att det skulle vara biggest loser idag. men så verkar det inte vara.



söndag

nu är vi äntligen hemma. eller rättare sagt så kom vi hem igår kväll. men då hade vi fullt upp med att packa upp allt så då hade jag inte tid med er :) nu efter tre dagar på ullared så är jag faktiskt rätt så trött på´t. trött på alla folk inne på gekås och trött på att bo i husvagn. skönt att komma hem till ett hus med lite utrymme och sin egna säng. även fast jag inte tyckte att det fanns så mycket att ha så har vi handlat för ungefär 5000:- men vi har inte köpt någor onödigt utan bara sånt som vi behövde och sånt som går åt hemma. till nellie köpte vi en vinterjacka och några toppar och pyjamaser.

nellie tyckte nog också det var skönt att komma hem till sin egna säng, för hon tog sovmorgon till åtta imorse. själv så vaknade jag klockan sju och rickard hade redan åkt på crosstävling då. första natten sov nellie jätte bra, men andra natten somnade hon inte förrens elva. hon ville väl inte riktigt sova när vi inte var hemma. men det är väl en vanesak. väl inne på gekås så skötte hon sig utmärkt, hon satt i sin vagn och antingen sov, jollrade, charmade in sig hos folk eller bara satt och iakttog folk. så det var skönt i alla fall :)

nellie och jag har precis ätit lunch, potatis, lax och sås. sås och potatis är något som jag verkligen kan äta hur mycket som helst av nu när jag är gravid. och det är också något som jag går och är sugen på. mandariner är också väldigt lätt att sitta och mosa i sig framför tv:n.

nu sover nellie middag och hannes också skulle jag tro. för när han har sovit klart så ska han och magda komma hit på lite fika och hämta sina saker som jag köpte med åt dom i ullared. en åkpåse och en vinteroverall.



onsdag

ingen rolig natt inatt. egentligen ska jag väl inte klaga för de flesta nätter brukar vara helt utan problem. men inatt hostade hon ganska mycket och vaknade vid fyra och var jätte pigg. vi tog in henne till våran säng men hon låg bara och slängde sig på mig och slog på mig. hon verkade inte vara sjuk iaf, bara pigg. när hon hade hållt på så ett tag gick jag upp, bytte blöja på henne och la ner henne i sin säng igen. jag gick sen och la mig och hörde inte ett ljud från henne förrens vid halv sju. så de timmarna sov jag skönt iaf :) har haft några jobbiga veckor med huvudvärk så jag behöver verkligen riktigt med sömn. som tur är så lägger ja mig så tidigt så jag sover oftast 9 timmar ostört per natt ändå.

var hos barnmorskan idag. jag skulle egentligen inte dit förrens jag är i vecka 24. men jag ringde idag pga min huvudvärk och yrsel och då fick jag en tid direkt. är alltid skönt att kolla upp så alla värden är normala. och det var dom också som tur var. så huvudvärken vet jag inte vad den beror på. ska börja ta niferex järntabletter nu så får vi se om det blir bättre. jag har oftast aldrig någon kraftig huvudvärk utan jag bara känner det lite grann mest hela tiden. och det blir ännu värre när den dag efter dag kommer tillbaka och man är gravid och vill inte ta för mycket alvedon heller. passade på att väga mig när jag var hos barnmorskan också och jag har gått upp 5,3kg hittils, så vi får väl se vart det här slutar :P

nu blir det till att se på tv en stund innan det är dags för sängen. imorn bär det av mot ullared, så vi hörs inte förrens på söndag!

här var hon inte stor min tjej



namntavla


en enkel tavla att hänga över barnets säng. också ett bra tips på att ge i tex. doppresent.

färgen på bokstäverna och hjärtanen går att få i vitt, ljusblå, ljusrosa, ljusgrå eller svart.

storleken på denna tavla är 33*24cm

priserna är följande:

upp till 5 bokstäver: 150:-

mellan 6-8 bokstäver: 160:-

mellan 9-10 bokstäver: 170:-

vid mer än 6 bokstäver blir tavlan lite större, men priset är ändå det som står ovan.

jag kan även skicka tavlorna mot en avgift på 25:-

[email protected]



måndag

idag är jag verkligen jätte trött. nellie vaknade halv sex och jag kände att jag hade behövt sova den där sista halvtimmen till, men det tyckte inte nellie. så det var bara att gå upp och göra välling och frukost. sen sorterade vi lite tvätt innan vi gav oss ut på en promenad. jag trodde att jag kanske skulle bli lite piggare av det, men det vart jag inte. till lunch åt vi rotmos och fläsklägg som jag fått av svärmor. sen har nellie lekt med sina leksaker själv en stund och jag har kunnat vila i soffan. nu ligger hon och pratar lite för sig själv i sitt rum, dags att sova middag. men får väl se om hon somnar eller inte. annars blir det lek några timmar till innan pappan kommer hem. för då ska vi åka iväg till återvinningen med lite skräp. har även hunnit med att baka en äppelkaka, rickard får väl ta med den till jobbet så att inte jag äter upp hela :)

ikväll ska jag göra potatismos och torsk. sen blir det biggest loser och ullared. så bra med boxer att man bara kan spela in på hårdisken och titta på det när man vill. skönt också att det äntligen har börjat nått man kan se på på tv.

det så bara poff, så fick jag världens mage ;)



ny säng

nu har jag äntligen fått en vit säng också! eller fått och fått, jag har gjort en sänggavel av svärmors gamla toadörr :) nu ska jag bara klura ut vad vi ska ha för sängbord. hon kom med förslag att jag kunde ha kabeltrummor. var nog inget seriöst förslag från hennes sida, men kom på att om man får tag på ett i trä och sen målar det vitt så kan det bli riktigt bra.

så är nån intresserad av en malm sängstomme 160*200cm i färgen mellanbrun med två sängbord så finns annons på blocket. endast 800:- för allt.


söndag

helgen har gått fort som vanligt. igår var vi i örebro på lite ärenden. vi beställde även våran syskonvagn. det blev en babyjogger city select och jag tror vi kommer bli nöjda med den också. så nu blir vi snart 10 600:- fattigare. inte dåligt för en barnvagn, men den kommer säkert att användas i några år framöver också :) vi kom fram till att ta en svart då den säkert inte blir lika smutsig som den vita. på kvällen blev det tacos och sen lungt framför tv:n.


idag följde jag med svärmor och svärfar till örebro igen. var tvungen att köpa några bokstäver till tavlorna. nellie och rickard var hemma och myste framför tv:n. nellie vaknade och var snorig idag så hon har nyst och snorat hela dagen. hoppas hon inte blir allt för sjuk nu bara. när vi kom hem fick vi mat hos rickards föräldrar, rotmos och fläsklägg. så himla gott! vi har även hunnit med att rösta. nellie sover nu och rickard tittar på film så jag får väl ta och göra lite kvällsmat snart.

en ny vecka imorn. och den har jag sett fram emot. för på torsdag förmiddag åker jag, nellie och rickards föräldrar till ullared med husvagnen. på torsdag kväll kommer även rickard, kalle och mathilda ner i husbil. och vi kommer att vara där tills på lördag. så det blir många shoppingdagar :)


till anonym

angående kommentaren du skrev om tavlan så kan jag göra en med vit bakgrund med ljusblåa bokstäver. priset skulle då bli 150:-

hör gärna av dig via mail då jag inte vet vem du är :) så kan vi skriva där istället.

[email protected]


kärlek till vitt

har börjat göra den här typen av tavlor också. det går i princip att beställa med vilken text som helst. den är gjord av en canvasduk på träram och bokstäverna är i träfiber. priset beror på vilken storlek man vill ha på tavlan och antal bokstäver/siffror.

bara att höra av sig vid intresse :)

 



fredag

en fredag utan planer som ändå har gått ganska fort. började med att vi steg upp och åt frukost. sen rensade vi bland nellies urväxta kläder. la det i olika kassar beroende på storlek och kön. lika bra att göra så så slipper man riva upp alla kläder sen igen. förstår inte hur man kan ha samlat på sig såhär mycket kläder när nellie bara är ett år!

och det här är bara de kläderna som hon redan har växt ur!

när rensningen var klar tog vi oss en promenad i regnet. ibland är det skönt när det regnar, blir frisk luft då i alla fall. men träligt när allt blir blött. och hunden ser dränkt ut när man kommer hem. sen lagade vi köttbullar, potatis och gräddsås som vi åt till lunch. efter lunch fick nellie sova middag och jag la in lite auktioner på tradera på några barnkläder som jag ändå vet inte kommer att användas till nästa barn. precis när jag hade lagt in den sista auktionen så vaknade nellie. då var det full fart ett tag igen. rickard kom hem lite tidigare idag, skönt med fredagar :) vi har varit på kronhallen en sväng där hälften av alla andra degerforsare också var och snart ska vi köpa oss en varsin kebabtallrik. och inte nog med det, till efterrätt blir det ben&jerry´s half baked. är det fredagsmys så är det :)



torsdag

idag fick det bli bilen till öppna förskolan. var nästan säker på att om det inte regnar när vi går dit så kommer det att börja regna när vi går hem. och det gjorde det också, så det var skönt att vi hade bilen då. det gick lite bättre på sångstunden idag, så länge inte nellie sitter i mitt knä och jag håller i henne så är hon nöjd. hon vill stå själv och dansa istället :) idag var magdalena och hannes med också. sen följde dom med hem till oss. vi åt potatis och fiskpinnar och sen somnade de små en stund innan det blev lite lek. efter mellis åkte magda och hannes hem så då tog nellie och jag en promenad. så tiden skulle gå lite fortare tills pappan kom hem. nellie sov bara en halvtimme efter maten så hon var lite gnällig nu innan läggdags. men nu sover hon, hon hann nog inte ens lägga sig i sängen innan ögonen slockna.

fredag imorn! då ska jag köpa mig en godispåse med mina favoriter :) har inga planer för dagen imorn så vi får se vad som händer. nu ska vi ta och äta och invänta idol. fast halv åtta hos mig funkar ju också att se på. det värsta är bara att man blir så sugen på alla goda efterrätter som de gör. synd att man inte är en lika bra kock bara.



ja då var man i vecka 18 nu igen då :) tråkigt att behöva gå tillbaka, men så är det.


kärlek

idag fick jag sovmorgon till klockan sju. annars brukar ju våra dagar börja redan klockan sex, så det var väldigt skönt. även fast jag somnar runt nio på kvällarna. är nog för att jag har en liten nellie-bus att ta hand om hela dagarna plus att jag är gravid, det är klart att man är trött på kvällen då. men på dagarna känner jag inte av det så mycket, då njuter jag mest av tillvaron. ibland kan jag bara stanna till och tänka hur bra livet egentligen är. jag känner att jag har valt helt rätt att skaffa barn tidigt och att vi ska ha en till ganska snart. även fast vissa dagar kan vara jobbiga emellanåt så överväger alla härliga stunder. man kan inte göra annat än att bli så fruktansvärt glad när man ser nellie, hon är mitt allt.

nu ska vi ju inte glömma min underbara sambo. resan till spanien utan varken rickard eller nellie gjorde oss alla tre väldigt starka. min kärlek till dom båda växte enormt och efter sista inlägget som rickard skrev kunde man inte göra annat än att smälta. mamma läste också det inlägget och sa med gråten i halsen: "vilken bra kille du har, var rädd om honom" hur kan jag ha fått tag på en sån underbar kille som han. och det hela var en slump att vi träffades, men det är väl så det ska vara. jag är i alla fall super nöjd över hur vårat liv ser ut tillsammans. och väldigt glad över att en viss person aldrig klarade att bryta vårat förhållande, jag säger aldrig, för nu vet jag att vad hon än får för sig så tänker jag hålla mig fast vid den jag älskar. ingen annan ska få förstöra det vi byggt upp tillsammans!

det är inte alltid ett barn för samman ett par ännu närmre, men det har i alla fall nellie gjort med oss. och snart kommer vi bli fyra, sen kanske fem. vem vet, jag vet i alla fall att vi kommer vara en familj som håller ihop. man lever inte i ett förhållande för att klaga på varandras dåliga sidor utan man ska uppskatta varandras positiva sidor. jag kan vara väldigt dålig på det ibland, men det kanske gäller att tänka efter lite. jag har ju allt jag vill ha, nästan ;)



Grattis Hannes!

.. som fyller hela 1 år idag :)



måndag



imorse tog jag och nellie en promenad direkt när vi vaknade. det var nog världens svettigaste promenad. var jätte hungrig och det blev jätte varmt. men efter 45 minuter var vi hemma och kunde njuta av frukosten. sen tog vi en skön dusch innan nellie skulle sova sin förmiddagstupplur. hon måste varit trött idag för hon sov 1,5 timme. det brukar hon inte göra på förmiddan.



var tvungen att gå in och titta till henne för att se så hon andades. och hon såg ut och sova så skönt :)

medans hon sov passade jag på att tvätta och laga mat. sen blev det lunch och lek. men hon ville inte sova middag idag, var nog för hon sov så länge tidigare. så det blev en sväng till öppna förskolan efter lunch istället. när vi gick hem somnade hon en liten stund i vagnen i alla fall. det var tur det för när rickard kom hem tog vi bilen upp till råbäck. där gick vi ett varv på banan och nellie satt i ryggsäcken på rickards rygg. putte och hundarna följde med också. nu har vi ätit kvällsmat och nellie sover. är jättejätte sötsugen.. hur ska det här sluta..? iof så är jag ju värd det nu efter två svettiga promenader. bättre att motionera och äta än att inte motionera och äta massa gott i alla fall :) så jag har ju inte motionerat i onödan, även om det kan kännas så om man sen unnar sig nått extra ;)

rickards motto: ähh, du kommer ju bli tjock i alla fall ;)



lördag

då var den här dagen också snart slut. idag har jag och nellie varit på kalas hos rickards gammelfarmor, hon fyllde 90 år. så det blir ju nellies gammelgammelfarmor. och hon tycker om nellie så mycket. hon bjöd på smörgåstårta och fika och nellie åt hon också. rickard var och tatuerade sig så det var därför han inte var med. nu har han bara en sittning kvar på armen så är den klar sen!

nu sover nellie och rickard ligger och sover i soffan. kul..? vad ska man då hitta på?

imorn ska jag äntligen få träffa min fia. hon kommer hit imorn förmidda och så ska vi göra spenatsoppa såklart :)



fredag

imorse var jag ute och gick med mikalea. och nu på eftermiddan har jag haft besök av magda och hannes. har haft trevligt sällskap idag också med andra ord.

ikväll blir det kräftor och mys hemma hos pappa och åsa!

blev ett väldigt kort inlägg för tänkte passa på att göra mig klar nu medans nellie sover. hörs imorn!


torsdag

den här veckan har gått väldigt fort. redan fredag imorn! har nog varit för att jag har haft saker att hitta på hela tiden. imorse gick vi till öppna förskolan igen, klockan tio var det sångstund. men nellie hade ingen lust alls att sitta still och sjunga. så vi fick gå och leka efter en stund istället. var inte där så länge idag. tog sällskap med eleonore hem, och vart inbjuden på fika. nellie vart ganska fort trött eftersom hon inte sovit nått sen hon vaknade klockan sex imorse så vi gick hemmåt strax innan tolv och då somnade hon direkt. när hon hade vaknat tog jag och eleonore en promenad och så följde hon och olivia med in på lite mellanmål efter det.

nu har rickard och jag precis ätit kycklingtacos och nellie har somnat för kvällen. hon var helt slut idag, inte konstigt så mycket som hon har lekt.

en suddig bild på hur roligt nellie, olivia och båtsman hade förrut :) har råkat ställt in kameran på nått som gör att det blir suddigt när det rör på sig. ska försöka klura ut hur man får bort det bara...



ultraljud

bebis mår bra och allt såg ut som det skulle. men hur roligt är det när man blir framflyttad 10 dagar till när man redan har blivit framflyttad 5 dagar på förra ultraljudet? förstår inte hur det kan stämma. för i så fall så var jag i vecka 2 när jag fick positivt graviditetstest, och det stämmer ju inte direkt. jag kan ju inte få positivt grav-test innan ägget har blivit befruktat. hmm.. men jag fick i alla fall beräknat datum till den 23 feb och mitt första datum var 8 feb, så jag chansar på nånstans där emellan då :) huvudsaken är att bebis och jag mår bra!

var meningen att magdalena skulle passa nellie medans jag var på ultraljud idag. men nu hade hannes och pelle blivit sjuka så då lämnade jag nellie hos faster thilda istället. och det hade gått så bra så. när jag var klar hämtade jag nellie och så åkte vi och hälsade på åsa. hon hade precis vaknat när vi kom så vi åt lite frukost igen. nu har nellie och jag ätit lunch för en stund sen och efter det somnade hon direkt. när hon vaknar blir det nog en promenad om vi orkar oss ut.



tisdag

tog en svettig promenad direkt när vi vaknade idag också. sen blev det frukost och ett mysigt bad tillsammans. är så smidigt med den nya duschen. nu kan nellie sitta och leka med sina badleksaker medans jag duschar. då behöver jag inte snabbduscha för nellie älskar ju att bada. efter badet var hon trött så då fick hon sova en timme. sen gjorde vi lite lunch och lekte tills klockan blev tolv. för då var det dags att sova middag. har inte varit några problem alls för henne att sova i sin nya säng. och hon har inte gått ur den en enda gång än. medans hon sov belv jag rastlös så då råkade jag baka kärleksmums. så typiskt mig, men jag tycker att det är roligt att baka. men tyvärr så äter man ju alldeles för mycket av det också! när hon hade vaknat och var pigg och gla igen så tog vi en promenad till öppna förskolan. var en hel del barn där idag också, och det var roligt.

nu är vi mätta på lax och potatis och ska titta på ullared som vi spelade in igår :) blir ju så sugen på att åka dit när man kollar på det. men det blir nog en tur dit om två veckor. för då ska rickards föräldrar dit med husvagnen torsdag-lördag så då följer vi nog med. det går ju inte att säga nej till.

roligt att dom kommer så bra överrens, dom leker verkligen med varandra och har nytta av varandra



måndag

idag har vi hunnit med en hel del. direkt när vi vaknade vid halv sju tog vi på oss kläder och gick ut på en promenad. när vi kom hem gjorde jag havregrynsgröt och kokade ägg som både nellie och jag åt. men idag var hon inte så förtjust i gröten utan skulle hellre ha ägg. sen slängde vi oss i duschen och sen tog vi bilen in till öppna förskolan i karlskoga. när vi kom dit klockan nio så var det inte en enda kotte där. men bara efter några minuter så kom det några barn till. halv elva åkte vi till magdalena och hannes, där åt vi lunch innan vi sen åkte vidare till grönfeltsgården. där somnade nellie i vagnen ganska dirket och jag passade på att sy en lampsärm, som jag för övrigt vart väldigt nöjd med :) från en brun lampfot med en senapsgul lampskärm med fransar på som kostade 40:- på loppisen så blev det en vit fin lampa istället! varför köpa en lampa på vita rummet för 800 när man kan göra en själv :)

när vi kom hem åkte vi och storhandlade så vi har mat för veckan. ska även tillägga att jag fick 10 chokladkakor av magda idag också. hennes pappa var där med en hel kartong med runt 50 stycken i. så nu är det bara att äta. är ju livsfarligt att ha så mycket choklad hemma, det är så svårt att låta bli att ta. jag som hade tänkt att försöka inte äta något godis på veckan den här veckan. men jag tror jag ångrar mig :) rickard kommer ju sitta och äta och då vill ju jag också ha. men egentligen är allt ditt fel Magda! ;) ähh, men vi blir ju ändå tjocka så det kvittar väl!

det var kallt ute imorse

 



bebis

nu ikväll har jag kännt massa sprattel i magen. tror att det var runt vecka 18 förra gången också som jag började känna så. så den lilla där inne borde ju leva, det är jobbigt att aldrig vara säker. men snart kommer den väl börja härja omkring hur mycket som helst och då vet man med jämna mellanrum att det är ett liv där inne. på onsdag morgon är det ju dags för ultraljud så då får jag besked i alla fall :) och vi tänker inte ta reda på könet. jag är så nyfiken som vanligt, men rickard vill absolut inte, så då får väl jag acceptera det :) var samma sak förra gången! men jag vet hur roligt det var sen att inte ha någon aning om vad man skulle få för nått. nu så spelar ju kön absolut ingen roll, men ändå så himla spännande.


söndag

idag blev det en tur till marknaden i filipstad. var ganska mycket folk så det var till och med svårt att komma fram på vissa ställen. fanns inte så värst mycket att ha, fick med mig tre penslar hem och tre godisremmar :) vi åt lunch där också och sen åkte vi hemmåt. när vi kom hem kom sara och fredrik förbi och grattade nellie. hon fick en stor nalle som lyser i olika färger när man klappar händerna framför den eller trycker den på tassen. hon verkade tycka om den också. sen åt vi lite glass och jordgubbar. nu har dom precis åkt hem och nellie har gått och lagt sig. tänkte göra nån smidig kvällsmat nu, blir nog makaroner och hamburgare.

imorn har vi tänkt att gå till öppna förskolan på eftermiddan. nellie är inge snorig alls längre och jag har inge ont i halsen idag heller. det är bara rickard som är dålig här hemma ..



tavlor

har börjat gör lite tavlor som kommer säljas på grönfeltsgården hantverk & design.
jag har målat med akrylfärg på canvasduk.

här är de tre tavlor som jag gjort hittils, ska göra nån mer ikväll när älsklingarna ändå ligger och sover :)







lördag

imorse tog vi en tur in till loppisen i strå. skulle kolla efter en lampa och det hittade jag. en jätte ful, men ska måla om lampfoten och byta lampskärm till en i tyg, så den kommer nog bli fin när den är klar :)

när vi kom hem började vi med maten. det blev grillad fläskfilé, kyckling och potatis i ugnen. magdalena, per och hannes var här på lunch idag. vi hade ett litet kalas för de små eftersom nellie nyss har fyllt och hannes fyller snart. nellie fick bamseklossar och en rosa bil av hannes. när maten hade smält var det dags för efterrätt, magda hade gjort en jätte god hallonpaj som vi nästan lyckades äta upp! men sen var vi mätta också!

nu har jag precis målat skåpet en gång till och rickard ligger däckad i sängen. han är förkyld och vi vet ju alla hur förkylda karlar blir. jag känner också av i halsen men hoppas att det inte blir värre bara. har varit förkyld mycket nu på senaste tiden ..


hm..


fredag

gud så skönt med fredag :) då blir det tacomys och jag vet att jag kommer få vara med mina älsklingar några dagar innan det är dags för jobb för han på måndag igen. innan hans semester så var han ju även hemma fredagar i flera månader, så helgerna går fort nu när det bara är två dagar.

idag har nellie och jag plockat lite här hemma på förmiddan. och efter lunch tog vi en promenad ner till samhället för att se om mina kängor som jag beställt på sko-hjalmar hade kommit. men det hade dom inte, skulle komma i mitten på september. på vägen hem gick vi förbi coop och handlade lite tills ikväll och imorn. för imorn kommer magda, per och hannes hit på lunch. då blir det grillat, kanske sista grillningen för i år.

nu sover nellie och det har hon gjort sen halv två. jag har hunnit med att måla ett gammalt skåp så länge och suttit här en stund. men kommer nog behöva måla det där skåpet tre gånger till. vet inte riktigt vart jag ska ha skåpet, men det får vi se sen :)

nu vakna lillskruttan bara för det, så hej så länge. hoppas alla får en underbar helg!


säljer ...

nellie och jag har haft lite rensning och städning nu på morgonen och hittat lite saker som bara står. någon som är intresserad ?


har 2 st likadana

vas + blomma. vasen är svart och 15cm hög och 15cm bred, blomman är en orkidé av plast (väldigt smidigt eftersom riktiga orkidéer har en tendens att dö fort) i alla fall mina :)

pris: 40:-/st (komplett)


värmeljushållare 2st

spegel värmeljushållare, 40cm höga och 7cm breda

pris: 20:-/st


skål

jätte fin helt NY skål, perfekt som fruktskål. 15cm hög och 23cm i diameter

pris: 50:-


vas

helt NY vas med mönster av blommor. 25cm hög och 15cm i diamter

pris: 50:-

ring, sms:a, kommentera eller maila om du är intresserad att köpa något. först till kvarn! :)

[email protected]


torsdag

var tänkt att vi skulle gå på sångstund idag med magda och hannes. men tyvärr så har nellie varit lite snorig nu på morgonen och nyser emellanåt. så känns bättre att inte gå dit då. vill ju inte att dom andra barnen ska bli sjuka om det nu är så att hon håller på å bli förkyld. men jag tror att man kommer få räkna med att de är snoriga nästan året om snart, speciellt när dom börjar på dagis. men det är så det är att ha småbarn :) lika härligt ändå. funderar på vad vi ska hitta på istället idag. tror att det blir en sväng in till karlskoga. måste kolla på en ny micro då våran vekar ha lagt av igår. inte ens 3 år är den. men det är väl så med nya saker nu för tiden. ska man ha nått som håller är det nog bättre att köpa en begagnad micro så håller den säkert i 20år till. men det får allt bli en ny i alla fall. håller den 3 år den också så är det väl så.. måste växla in våra spargrisar också, någon som vet hur man gör? tar man bara med sig spargrisen till banken eller ska man lägga i alla mynt i sånna där rör?

igår ställde vi in nellies nya säng i hennes rum. så nu ser det inte ut som ett bebis rum längre utan ett barnrum :) hon somnade så skönt i den igår kväll och sov där hela natten och nu ligger hon där och sover förmidda. hon vaknade kvart i sex idag så det var lika bra att hon fick sova en stund nu.





onsdag

har hittils hunnit ätit frukost och varit ute på promenad med nellie och båtsman. nu försöker jag lägga nellie i sin nya säng (som alltså inte är en spjälsäng utan en vanlig fast med högre kanter och lägre botten) jag hör hur hon fumlar runt där inne, men det är inget gnäll än så länge. hon försöker väl kanske klura ut hur man ska ta sig ur sängen. så snart kommer hon väl gåendes här till mig. är ju bara 5 månader kvar till den andra lilla ska titta ut så är kanske lika bra att börja vänja henne vid den sängen. men kommer det aboslut inte funka så köper vi såklart en till spjälsäng. men det ska nog gå :)

är lite tomt på dagarna nu när inte rickard är hemma längre. men sen jag kom hem från mallorca så har jag haft fullt upp varje dag. men idag har jag inga planer alls, så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. det återstår att se!

en morgontrött nellie, som är less på alla brev om valet!




Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11