potträning

har suttit och läst lite nu om potträning. det står att de flesta börjar potträna mellan 18-24 månaders ålder medan andra inte är redo förrens framåt fyraårs åldern. så sent trodde jag faktiskt inte att det var. har börjat med nellie lite smått, men vi tar det bara som det kommer och har absolut inga krav. än så länge när vi har satt henne på pottan så har hon kissat ibland, bajsat ibland och ibland kommer det ingenting. tänkte att jag skulle börja ha henne naken eller iaf utan blöja några stunder om dagen för att se om hon får för sig att gå till pottan eller om hon bara kissar på golvet. är nog bäst att ta bort mattan i vardagsrummet då. vi får helt enkelt försöka göra pottan till en rolig grej och se hur det går. än så länga har det inte blivit några protester, men blir det det så ställer vi undan pottan några veckor och prövar sen igen :)



Postat av: Tina

Du kan ju ha byxor på också, då känner nästan barnen ännu tydligare att "hoppsan, jag blev blöt nu" eftersom byxorna blir blöta och börjar klippa. Så får man tvätta byxorna bara :)

På förskolan där jag jobbar har vi 2 barn som precis börjat kissa på toaletten, båda strax över 2, men också 1 barn som varit torr sen hon var dryga året gammal.

Dom är duktigare än man tror :)

2010-09-28 @ 19:27:42
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Tina

Byxorna börjar inte klippa, dom börjar ju klibba* ^^

2010-09-28 @ 19:28:00
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Jessie - 23 år & mamma till Jacob [snart 3år]

Ta det som det kommer - det är nog det bästa men det är bra att ni har börjat smått:)

2010-09-29 @ 00:26:03
URL: http://passionfrukt.blogg.se/
Postat av: Anonym

2010-09-29 @ 18:55:32

Design & Layout av HejTina


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: