lördag

idag har nellie och jag varit på loppis igen. ovanligt va? :) men man kan alltid hitta gamla möbler som man kan göra nått fint av. idag hittade jag en liten byrå och en kökssoffa som ska renoveras. jag har även hunnit med att slipa av både den lilla byrån och köksbordet som jag köpte förra veckan. så nu är det bara målningen kvar.

imorn ska vi först åka till vingåker och köpa kläder till nellie. hon behöver en vinteroverall och lite annat. efter det ska vi åka till marieberg och ikea där vi också har en del som vi måste köpa.




nu ligger lillen i magen och sparkar för fullt. den kanske talar om att jag borde ta och äta nått. för idag har jag bara gått och små ätit godis och ingen mat. så jag ska nog gå ner i frysen nu och kolla vad det finns att äta. tycker inte om att bara ha en frys i källaren, så nästa investering får bli en ny kyl/frys att ha i köket.

förresten så har fyra tänder ploppat ut på nellie inatt, så det är kanske inte så konstigt att hon har sovit oroligt nu ett tag och varit dålig i magen. men det kanske är skönt att de kommer samtidigt i alla fall.


fredag

idag ställde jag klockan på halv sex för att komma upp i tid. annars så brukar jag och nellie ligga kvar och se på tv tills klockan sju ungefär. men nu är det väl bara att vänja sig att gå upp tidigt när jag snart ska börja jobba. nellie och rickard sov fortfarande så jag gick upp och gjorde mig iordning, så mycket enklare när man inte har ett barn som drar en i byxorna eller river runt med allt som finns i badrumsskåpet :P när rickard och nellie hade vaknat åt vi frukost tillsammans innan rickard åkte till jobbet. sen grejade nellie och jag lite här hemma med de vanliga sysslorna såsom att laga mat och tvätta. vi var klara redan klockan åtta så då klädde vi på oss kläder och gick till öppna förskolan. de öppnar ju inte förrens nio så det fick bli en rejäl omväg. men det var skönt ute idag! blev tre timmar på öppna fk idag, nellie älskar att vara där! nu ligger hon ute i vagnen och sover och jag väntar på att sofie ska komma hit på fika :) har ju gjort kärleksmums såklart.



jag ska börja jobba

vad saker och ting kan ändras fort. igår ringde jag ett samtal för att höra hur det såg ut med nellies dagisplats som vi sökt från och med januari nästa år. vi hade inte hört nått från dom så jag frågade om det fanns möjlighet för nellie att börja tidigare. och hon fick plats from 29 november. så nu ska jag alltså börja jobba igen. känns bra faktiskt. känner att jag behöver gör något nu innan nästa bebis tittar ut och jag ska vara hemma 1,5år till. min rastlöshet börjar sätta spår, men jag är nöjd att jag klarat det så här långt :) har ju världens goaste unge här hemma, även om hon har sina trotsiga stunder :) har ingen aning om vilken avdelning jag ska börja på, men det blir nog bra vilket som. ringde och pratade med transcom idag och de skulle ringa upp mig den här veckan eller början på nästa. har då bestämt att jag kommer jobba så länge jag kan. är ju beräknad till 23 februari, så nån vecka innan det om jag inte har fått än så är det kanske dags att gå hem. jag tror, eller vet att nellie kommer stortrivas på dagis också. så det här beslutet blir nog bra från allas håll. men det kommer bli en stor förändring för rickard. jag kommer ju troligtvis att få lämna på dagis om jag börjar senare än rickard och så får han hämta. och då när han har hämtat nellie får han åka hem och laga middag eftersom nellie ska äta klockan fem, och det brukar ju vi också göra nu. sen måste vi hjälpas åt med städning och tvätt och sånt som jag annars sköter på dagarna. men då får vi känna på hur det kommer bli att komma in i rutinerna som vi är tvugna att göra när nästa mammaledighet går ut. fast då med två småttingar istället :)


äntligen

nu har vi äntligen kommit på ETT namn som vi är överens om. och det är ett flicknamn. men vi vet ju inte vad som väntar där inne så vi måste ju ha ett killnamn som vi tycker om båda två också. det är svårare den här gången faktiskt! kom gärna med förslag ni som vill :) kanske avslöjar flicknamnet lite senare.


loppisfynd

var på en loppis här i degerfors i helgen och gjorde två fynd, en gungstol och ett köksbord. gungstolen har jag renoverat klart nu. jag fick byta klädsel och stoppning då den gamla var trasig och äcklig, sen så har jag målat den vit också såklart :) köksbordet har jag inte börjat med än. men det ska jag slipa ner och göra om i shabby chic. blir det bra och det passar i vårat kök så ska jag ha det kvar, annars får jag sälja det. har också tänkt att köpa en kökssoffa och två stolar till bordet.

såhär ser min nya myshörna ut nu :) perfekt att sitta och amma sen!



nu är jag tillbaka igen

som jag har skrivit i meddelandet till er som har fått användarnamn och lösenord så vill jag inte att ni ger det till någon. just för att det finns vissa personer som jag inte vill ska ha tillgång till min blogg. märker jag att läsarantalet blir mycket högre än antalet personer som jag gett lösenord till så kommer bloggen att läggas ner igen! så ni som vill att jag ska fortsätta att blogga, hoppas jag respekterar detta :)


bloggen kommer att försvinna

av diverse anledningar har jag idag valt att sluta med bloggen.. den kommer att avslutas imorgon, så ni mina läsare hinner se varför ni inte kommer in på bloggen längre.. tyvärr är det så..


fredag

såå skönt med fredag! dagen har spenderats i karlskoga med fia. direkt när vi kom dit tog vi en promenad i regnvädret. sen blev det lunch, mos, köttbullar och brunsås. älskar husmanskost! efter att vi smält maten, så åkte nellie och jag hem igen. vi var tvugna och bada och så är det skönare för henne att sova middag i sin säng. speciellt nu när hon har varit lite trälig att lägga. men efter badet behövde jag bara lägga ner henne i sängen, gå ut och så somnade hon direkt. så hon var nog väldigt trött.

ikväll när nellie har gått och lagt sig så ska rickard och jag fortsätta med renoveringen av hennes nya rum. det är då man får passa på. inte det roligaste på en fredagkväll kanske, men vi håller bara på tills klockan åtta för då är det ju idol.

nu ska jag gå ner i frysen och hämta upp en fläskfilé. för till kvällsmat blir det klyftpotatis och fläskfilégryta.



gammal bild på fia och nellie. här var hon bara nån månad gammal


 



nellie 0-1 år

det är mycket som händer på bara 1 år. vart tog min lilla bebis vägen. nu är hon ju min stora tjej. men lika goo ändå :)

BB

1 månad

2 månader

3 månader



4 månader



5 månader



6 månader



7 månader



8 månader



9 månader



10 månader



11 månader



1 år :)





torsdag

idag har vi varit på öppna förskolan på sångstund. var nog tre veckor sen vi var där sist. det syns så på nellie att hon älskar att vara där. hon går runt med ett leende på läpparna hela tiden. idag på sångstunden stog hon och dansade och klappade händerna. hon tycker det går bra att vara med en kvart ungefär, sen går hon iväg och leker med annat. min lilla älskling :)

strax innan elva åkte vi hem för att laga mat. idag fick det bli potatis, fisk och äggsås!

nu har lillan somnat och jag vilar upp mig för en eftermiddag full med lek :)


ikväll ska vi på tacos-kalas till min kusin som fyller 8 år. vi ska vara där klockan sex och det är då nellie brukar gå och lägga sig ungefär. så nu hoppas jag att hon sover middag länge så att hon orkar med kvällen. för jag tror nog att hon också är lite sugen på tacos.

såg att robinsson börjar ikväll, nån som vet om det kommer att visas på torsdagar jämt eller om det bara är idag? bättre om det är på en lördag kväll eller nått tycker ja.


mina fina systrar

nu har båda min systrar flyttat från karlskoga! min storasyster som är två år äldre än mig flyttade till stockholm för ungefär 4 år sedan och min lillasyster som är 2 år yngre flyttade till karlstad för en månad sen. så nu har jag ingen kvar här i karlskoga. till stockholm är det ju nästan 30 mil så det blir inte att josefine och jag ses så mycket längre tyvärr. MEN nu i helgen kommer BÅDA mina systrar hem till mamma i karlskoga så då ska jag och nellie umgås med dom hela lördagen har jag bestämt :)

jag har ju iof också flyttat från karlskoga, men bara 1 mil ;)

josefine och sarah


100

igår hade jag precis 100 besökare :)


onsdag

tack för hjälpen angående tatueringen. alla tyckte under och det tycker nog jag också, blir lättare och snyggare om vi får fler än två barn :)

idag har jag hunnit med att spackla en gång till medans nellan sov förmiddag. när hon hade sovit klart tog vi på oss kläder för att gå ut och kratta löv istället för promenad. så nu är nästan hela tomten krattad, orkade inte riktigt allt på en gång. sen blev det badning för oss båda och rester som var kvar av köttfärslimpan till lunch. nu sover nellie middag, därför jag sitter här såklart :)

är lite sugen på att baka något, inte för att jag är sugen på att äta det utan mest för att baka. fast iof så är det ju gott att äta också. funderade lite på om jag skulle prova på att göra krämbullar. fast efter att ha läst maddes blogg så vart jag sugen på blåbärspaj, fast det går ju så fort att röra ihop. behöver i alla fall åka och handla mjöl då det är slut hemma. och ikväll ska vi ju äta pannkakor så då behövs det också.

är lite saker som jag behöver åka in och köpa på cheapy så det blir väl en tur när nellie har vaknat.



den första bilden är från vecka 14, samma dag som jag åkte till mallorca. och då tyckte jag att jag hade blivit stor. den andra bilden är tagen nu i vecka 20. det har hänt ganska mycket den sista tiden med andra ord. hur ska jag se ut om ytterligare 6 veckor :) men det är mysigt också, speciellt när man börjar känna att det finns nått där inne!


tisdag em/kväll

idag har jag mått bättre. var trött imorse men det gick över under dagen. jag hoppade över promenaden imorse och tog istället en lugn promenad med svärmor när hon hade slutat. när jag gick hem till henne kände jag en konstig känsla nertill, det gjorde inte ont, men det var lite obehagligt. vet inte om det kan vara en liten grad av foglossning som jag börjar känna av. när jag är ute och går själv utan båtsman så går jag alltid så fort, ska nog ta och gå lite saktare nu så jag inte får mer ont. är ju skönt så länge man kan komma ut på en liten runda varje dag och få lite luft.

rickard och jag har gjort ett ryck i nellies nya rum nu ikväll. rickard har fortsatt med gipsningen medans jag har spacklat. tror att det kommer bli jätte fint där inne när det blir klart!

nellie uppskattade mammas köttfärslimpa, hon slevade i sig allt och fick till och med påfyllning :)

lovade ju en bild på de nya vinterstövlarna




nellie rymmer

nu har nellie kommit på att hon kan gå ur sin säng själv, hon kom gåendes hit för ett tag sedan. nu ligger hon och sover i mitt knä. är mysigt det också men man blir ju lite fast. var väl på tiden att hon kom på att hon kunde gå ur sängen eftersom hon både kan gå ner för våran säng och soffan själv. så nu vet jag inte hur vi ska göra. gick tillbaka med henne några gånger men hon kom tillbaka direkt. jag kan ju inte stänga in henne i rummet, för hon kommer ju inte upp i sängen själv. kanske får byta tillbaka till spjälsängen igen. men problemet kommer ju fortfarande finnas kvar sen när vi ska byta till den vanliga sängen. eller så kanske hon är lite större då och förstår att man ska ligga kvar :) då kanske man ligger och myser i sängen båda två på kvällen och läser sagor!



behöver eran hjälp

nellie var tydligen också trött. hon gick runt och drog sig i örat och tjurade lite, så nu har hon somnat gott i sin säng. tror att hon bara får sova en halvtimme så att hon kan somna när det är dags att sova middag. annars blir hon så tjurig framåt eftermiddan om hon inte sover middag!

jag har ju en tatuering under vänster nyckelben där det står nellie, nu funderar jag så på om jag ska skriva det andra barnets namn under hennes eller om jag ska skriva det under höger nyckelben? men tänk om vi skaffar tre barn, vart ska då det tredje namnet stå?

sen så har jag en annan tatuering på gång som jag ska göra när jag inte är gravid eller ammar. men den håller jag lite på ;)





trött

är riktigt trött idag. nellie vaknade halv sex, sen dess har hon sprungit runt i huset. men vi låg faktiskt kvar i sängen en stund och kollade på tweenies. nellie verkar tycka om det programet, hon dansar när de sjunger och säger "vovve" när hon ser hunden som är med :) tror det är klockan halv sju på barnkanalen varje morgon.

 

nu är det bara att fortsätta leka ;)



fortsättningen på min måndag

det fick bli en tur in till karlskoga på stan i alla fall. jag trodde ju att nellie hade somnat för att sova middag när jag skrev det förra inlägget, men det hade hon tydligen inte. hon satt i sängen och hade tagit ner gosedjuren från fönstret och lekte med. så det blev inge sova middag för min del, även fast jag hade behövt det. men jag tog i alla fall med mig nellie in till min säng så låg vi och myste där en stund innan vi gjorde oss iordning för att åka till stan. innan jag åkte var jag nere på sko-hjalmar och lämnade tillbaka mina kängor som jag köpte där i fredags. jag trivdes inte riktigt i dom och så var de så svåra att få på. och får jag inte på mig dom nu så kommer jag ju absolut inte att få det i höst/vinter när magen är ännu större. men jag hittade ett par andra kängor med dragkedja på insidan så de är lätta att få på. köpte även ett par vinterstövlar med jätte go fodring inuti, de hade också dragkedja på insidan så nu behöver jag inte kämpa så mycket för att få på mig skorna i vinter :) har inte tagit några bilder på dom än, men kan göra det imorn och lägga upp.

dom här jeansen köpte jag till nellie. tycker att dom är prisvärda och ser så sköna ut för att vara jeans. hon har ett par redan i storlek 74, men köpte ett par i den mörka tvätten i storlek 80. från h&m 79.90:-

innan vi åkte hem från stan så köpte jag med kanelbullar från bagarn´s och åkte hem till pappa. rickard var där och grejade lite med elen, men när han var klar så fikade vi lite. det är ju faktiskt kanelbullens dag idag. hade tänkt att baka egentligen men hade ingen ork till det idag!

vi kom hem halv sex, så då var det bara att slänga i nellie kvällsmat och sen var det sängen för henne. hon hann tyvärr inte få nått rotmos idag, kom hem senare än det var tänkt. men jag gjorde rotmos och korv till rickard och mig i alla fall.

nu håller min älskling på att skruva upp gipsskivor, jag springer dit ibland när han ropar och skruvar lite bara :) skönt att få sätta sig ner och vila lite. det känns tungt och jobbigt idag. känns som hjärtat slår lite fortare än normalt, imorn ska jag försöka vila så mycket jag kan. det är ju inte det lättaste när man är mammaledig. men det är väl inte meningen heller ;) men de dagar då hon inte sover nån middag blir faktiskt jobbiga, då får man ingen tid för sig själv en liten stund. jag tror de som inte har barn inte kan förstå hur "fast" man blir. man har verkligen någon att anpassa sig efter 24 timmar om dygnet. men det är det absolut värt också <3 för annars skulle vi ju inte skaffa fler :) man får så mycket tillbaka av de små liven.



såhär såg min frukost stund ut när nellie bara var några månader



nu istället så kladdas det smör och ost överallt när hon äter frukost själv, men hon är mitt charmtroll och får kladda hur mycket hon vill (nästan) som de säger, får de aldrig kladda när de är små så kommer de kladda senare istället ..


måndag

känner mig inte alls bra just nu! har huvudvärk och mår illa. kanske ska ta och sova middag nu när nellie sover.

imorse tog vi en dubbelt så lång promenad än mot vad vi brukar, så jag vet inte om det är därför kroppen säger ifrån att jag ska ta det lite lugnare kanske. det är ju egentligen det viktigaste av allt att lyssna på kroppen. vi har hunnit med att bada och äta lunch också. sitter och funderar på vad vi ska göra resten av dagen.. om vi ska till öppna förskolan eller om vi ska åka in till karlskoga och gå på stan en sväng. det beror nog på hur jag mår senare. nu ska jag vila lite i alla fall!


höstdag

ringde till rickard efter lunch och fick besked att tävlingen blivit försenad ganska mycket pga olyckor. det var två stycken som fick åka ambulans från crossbanan, varav en utav dom från rickards lag. så läskigt när det sker! det hade gått bra för rickard i kvalet i alla fall, han kom till a-final men i a-finalen gick det sådär. bara glad att han kommer hem skadefri. nu har han lagt sig i badet med en iskall öl. det är han värd! sen kan jag få krama på han.

jag hade ju räknat med att han skulle komma hem lite tidigare, så för att nellie och jag skulle få nått att göra så gick vi ut i trädgården och krattade löv. är ju inte speciellt roligt, man ser skillnad precis när man krattar men bara efter några minuter så har det trillat ner nya löv igen. men skönt för nellie att komma ut en stund också. hon knalla runt med spaden i högsta hugg och försökte kratta med den. sen fick hon syn på skottkärran som jag lastade alla löven i. när hon såg att jag kratta och la upp löven där så ville hon också göra det. så hon tog ett löv på marken och la i skottkärran. tog ju lite tid för henne med ett löv i taget, men hon hjälpte ju till i alla fall :) fast kan ju säga att hon sen plockade ut minst lika många som hon la i :)



jackan som hör till överdragsbyxorna är fortfarande för stor, så det fick bli missmatch med rött och rosa idag :)


förresten ..

jag måste berätta att igår kväll när vi hade lagt oss, så la rickard handen på min mage och då kände både jag och han hur bebis rörde sig där inne. bebis sparkade även "så hårt" att rickard kunde känna det utanpå magen! nu har jag fått ett livstecken där innifrån <3 nu hoppas jag att bebis fortsätter så varje kväll, det är så mysigt! speciellt när rickard får känna det också!


sköna söndag

idag har jag ringt och bokat sköna söndag till mig och rickard den 21 november på Loka Brunn. ska bli härligt att bara komma iväg han & jag en hel dag med badning, träning, mat & avkoppling :)




söndag

nellie och jag valde att stanna hemma idag. egentligen hade jag velat följa med på tävlingen, för det är sista tävlingen i serien för i år. nu har han bara en tråkig tävling kvar nästa helg, sen blir det nog inge mer cross för i år skulle jag tro. men det är lite skönt också får då får ju jag mer tid med honom :) och vi kan hitta på saker tillsammans på helgerna hela familjen. jag saknar att rickard inte är pappaledig på fredagar längre, men vi kanske gör så att han är det när vi får nästa lilla bebis :)

imorse var nellie och jag till coop och handlade det som kommer behövas till veckan. jag skrev ett matschema för veckan först så det skulle bli lättare och veta vad vi skulle handla. tror att jag ska fortsätta handla på söndags mornar klockan 8, för då var det knappt en kotte i affären. nån som vill ha tips på middagar till veckan så kan jag berätta att våran vecka kommer se ut såhär:

söndag kväll: spagetti & köttfärssås
måndag kväll: rotmos & falukorv
tisdag kväll: köttfärslimpa, potatis & gräddsås
onsdag kväll: pannkakor
torsdag kväll: fiskgratäng & potatis
fredag kväll: tacos

så nu behöver jag inte bekymra mig över vad vi ska äta till veckan i alla fall!

annars idag så har jag gjort spenatsoppa som jag åt till lunch. jag gjorde också klart köttfärsåsen tills ikväll så det bara är till att koka spagetti när rickard kommer hem. jag har tvättat två maskiner, vikit tvätt och så har nellie och jag badat. nu sover hon middag så jag passar på att sätta mig och vila i soffan med datorn i knät såklart :)


skulle kunna äta spenatsoppa varje dag!


film tips

igår såg jag och rickard på the backup plan. de flesta kanske redan har sett den, men har ni inte det så tycker jag ni ska göra det :) tror att alla som är gravida (även andra också såklart) tycker om att se filmer där små barn är inblandade. då blir längtan bara större och större!




lördag

denna lördag har spenderats hemma hos pappa och åsa. rickard har satt upp spottar i deras takfot hela dagen, så då har jag och nellie varit inne med åsa och lekt. vi blev bjudna på brunch, stekt potatis, bacon, ägg, korv och mackor. tanken var att det skulle ta runt 4 timmar, men vi åkte dit till nio och nu har vi precis kommit hem, lagt lillan och satt oss i soffan. så det var våran lördag det, men det var mysigt det också :) somnade en stund på soffan hemma hos dom, det var skönt för innan jag somna hade jag huvudvärk men nu är den nästan borta. är iof fortfarande lika trött, men det beror väl på graviditeten. har inga planer för lördagskvällen, blir till att hitta på nått att äta och se på tv en stund innan vi somnar. för imorn ska rickard på crosstävling i karlsborg. så det blir till att kliva upp ännu tidigare än vanligt om vi ska följa med. har inte riktigt bestämt mig än, men är lite tråkigt att sitta själva hemma imorn när det är sista dagen på helgen. så jag får fundera lite till.. om det inte är nån annan som vill hitta på nått skoj imorn? :)



nu ligger pizzan i magen


och nellie har somnat för natten. nu blir det egen tid för mig och rickard. idag får det bli idol och nått gott att tugga på. för när klockan blir nio brukar vi redan vara trötta och somna :)


nya skor

det här blev dagens sko köp. ett par enkla svarta kängor till mig och ett par vinterstövlar till nellie. stövlarna till nellie är av ett material som gör att dom knappt väger nånting och så är de fodrade inuti så de tål många minusgrader. nu hoppas ja att hon kommer kunna ha dem hela vintersäsongen, 700:- kostade dom, men det är dom säkert värda :) de säger att dom ska vara bra i alla fall!



vecka 20 :)

 

igår gick jag in i vecka 20. ett delmål avklarat. nu är det bara hälften kvar då :) det jag är lite orolig över är att jag nästan aldrig känner nått från bebis. tror jag i alla fall. moderkakan ligger ju iof framåt mot min mage så det kan ju vara därför jag inte känner nått. är det fler som inte kännt så mycket förrens efter vecka 20? och det är ju mitt andra barn så då känns det som jag borde känna det fortare?



fredag

1 oktober idag! Nu är det höst. Men det är ganska härligt :)
Idag har vi faktiskt lite saker planerade som vi ska hinna med,

-frukost
-dammsuga
-bada
-lunch
-ta en promenad till sko-hjalmar och hämta mina kängor som äntligen har kommit
-hoppas på att rickard kommer hem lite tidigare från jobbet, det är ju ändå fredag!
-åka till nord´s och köpa gipsskivor
-göra egen pizza om vi orkar ;)
-idol och fredagsmys

gipsskivorna är till nellies nya rum, vill komma igång där inne nu så vi slipper göra allt i sista stund. sen så ser det ju inte så vackert ut där inne nu, bara jobbigt att gå förbi det rummet.. så det blir väl till att börja med det nästa vecka. för nu i helgen är det fullt upp!




Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11