tisdag 21 februari

dags för en liten uppdatering här kanske, fast har inte så mycket att säga. förra veckan var det fullt upp så jag hann inte blogga något. i söndags hade vi första kalaset för novalie, så helgen gick åt till städning och bakning. men det är alltid roligare att baka själv! jag gjorde bla. en marsipantårta med ett lager hallonmousse och ett lager dumlefluff, och det vart riktigt gott faktiskt. gjorde rocky road brownies också och dom vart också lyckade. till helgen är det dags igen, då är det kalas nr två, men då för rickards släkt. det är kul men samtidigt skönt när det är över ;)



nu har jag nyss kört 30 min på min crosstrainer, och det känns så skönt att vara igång att träna igen efter 1 månads vila! träningen får mig verkligen att må bra. imorn får det bli ett pass på gymmet.



Söndag 12 februari

Hej alla fina!

Ligger just nu i sängen på hotellrummet och tar igen oss efter en god frukost! Helgen har spenderats i Stockholm. Igår strosade vi runt lite på stan och jag passade även såklart på att ta en fika med min syster som bott här i 6 år, fast jag har inte hälsat på henne förns nu! Det var jätte mysigt, men mina fötter mår desto sämre. Jag skulle inte ha valt klackar kanske, eller iaf tagit med mig ett par reservskor.

Nu väntar vi på att affärerna ska öppna så att vi kan börja shoppingen. Igår blev det mest att man kollade runt massa, finns ju så mycket här så man vet inte vart man ska börja kolla.

Halv fyra går tåget hem till Degerfors igen, vill pussa på mina små älsklingar nu!!



jämställdhetsbonus

vi (eller rickard) fick nu i veckan hem ett brev om att han kunde ansöka om jämställdhetsbonus.
det är ju jätte bra. försäkringskassan betalar ut pengar till föräldrar som delar på föräldrapenningen. delar man helt lika så kan man få 13500 kr. delar man inte exakt lika så får den föräldern som har tagit ut mest dagar hela bonusen. hur jämställt är det? vilket i vårat fall är rickard. visst så har väl de flesta som bor ihop och har barn gemensan ekonomi, men ändå. nej då, jag är inte grinig :) glad för det vi/han får eftersom jag inte visste något alls om denna bonus!! :) så ni som också har delat, glöm inte att söka om jämställdhetsbonusen.

och ni som inte har fått barn än - så behöver ni inte ansöka om bonusen sen utan den kommer att betalas ut automatiskt i samband med den vanliga föräldrapenningen. (nya regler)


torsdag 9 februari

Gokväll!
Har varit hemma idag också pga smittorisken, men mår mycket bättre! Var ju så himla härligt väder idag så jag och novalie tog oss en promenad längs älven förut idag. Var skönt att komma ut från alla baciller här hemma.


nellie beställde pytt i panna och ägg till lunch idag, så det fick det bli (själv så åkte jag och köpte mig en god kebabsallad)



nu är det nästan bara 2 veckor kvar tills lilla novalie ska börja dagis, så det är bäst att lära sig att äta själv! det kommer bli en stor omställning för alla här hemma. pappan börjar jobba och det är jag som ska skola in. vi har fått plats på samma dagis/avdelning som nellie, så vi får se hur det går. men det är såklart mest praktiskt så. och så har ju novalie tryggheten i henne också, om hon nu har nån. jag hoppas det kommer gå bra, men jag är lite osäker för novalie är en liten kelgris som gärna vill vara nära mamma och pappa. men det ska nog gå :)


LCHF frukost/mellis

Vill tipsa om något som är en riktigt god LCHF frukost eller varför inte som mellanmål

6 plättar (2 pers)
3 ägg
3 msk fet creme fraiche
2 msk fiberhusk

blanda och klicka ut i en stekpanna med smör

serveras såklart med en massa grädde & bär



LCHF

Jag har börjat med LCHF lite smått för att bli av med mitt sötsug, och på måndag tänkte jag köra igång ordentligt med det. Idag har jag även läst Katrin Zytomierskas bok "dags att bli smal! LCHF på mitt sätt" Jag har inte tänkt att gå ner en massa i vikt. Men jag vill bli av med mitt sötsug och den "mjuka" kroppen. Ska börja med styrketräningen igen snart och försöka få en lite fastare kropp och ett liv utan en massa godis hela tiden!



Så på måndag sätter jag igång! I helgen har jag ju ordnat en överraskning till mig och rickard, vi ska åka bort och då vill jag kunna äta det som bjuds!


onsdag 8 februari

oj vad längesen det var jag skrev här. jag kollade och jag har inte bloggat sen i juli förra året! och det har hänt en himla massa sen dess. som de flesta kanske redan vet så flyttade jag och rickard isär i september. jag flyttade till en vindsvåning i karlskoga. rickard hade barnen på veckorna när jag jobbade och jag hade dem på helgen. vi hade fortfarande kontakt dagligen, ibland var det jätte bra och ibland kunde vi inte tala med varandra. men en morgon i november vaknade jag och undrade vad jag höll på med. jag saknade min familj så oerhört mycket. jag saknade det vi hade haft. vi började träffas igen och det dröjde inte länge innan jag flyttade tillbaka till dom som betyder mest!



det är inte alltid lätt att få tiden att räcka till och ta hand om varandra när man har två små barn. men nu i efterhand kan jag säga att det är såå viktigt att man fortfarande får tid för varandra och hittar på saker utan barnen. man är inte en dålig förälder för att man har barnvakt någon gång i månaden så att man kan hitta på något själva. det är så lätt att det går ut över varandra när barnen är trötta/griniga/hungriga när man står där och försöker laga mat samtidigt som man ska roa dem tills maten är klar. barnen är ändå det som betyder mest för alla föräldrar, även om det finns tuffa stunder. men jag skulle inte göra något alls för att byta bort mina älskade barn!

visst kan de tära lite på tålamodet ibland, men det är så det är. novalie kryper till 80% av dagens timmar runt och piper/gnäller, och det är inte alls roligt att höra på. men de andra 20% så är hon charmig och helt underbar ;) den 22 februari blir hon redan 1 år!



och nellie har blivit en sån stor tjej, snart är hon 2,5 år. hon tycker om att leka med novalie men hon tycker lika mycket om att berätta för henne vad man får och inte får göra. det är också roligt att butta novalie så att hon ramlar, gärna när mamma och pappa inte ser. novalie kommer att bli en härdad tjej. eller precis tvärtom, nu har vi kommit på att det kanske är därför hon kryper runt och gnäller och vill bli buren för att hon helt enkelt är rädd för nellie. tänk om det skulle vara så, vad hemskt!

men jag tror det mest handlar om att de tävlar om våran uppmärksamhet, de är ju bara barn.

och hur kommer det sig att jag sitter här och bloggar just nu då? jo det beror på att jag är väldigt rastlös. nellie fick magsjuka i fredags kväll, novalie spydde lördag och söndag kväll. och igår var det min tur. och nu ligger rickard. usch säger jag bara! men jag känner mig redan mycket bättre idag!



Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11