tisdag

idag har vi varit på öppna förskolan i degerfors. vi gick dit till dess att dom öppnade klockan ett. då var det bara några äldre barn där men sen kom det massor av barn i olika åldrar. var faktiskt roligt där, och det tyckte nellie också. för när vi skulle gå hemmåt vill halv fyra så ville hon hellre vara kvar och leka med bilarna. men det blir nog en sväng dit på torsdag, då är det ju sångstund också. tog sällskap hem med ett par som var där som bor i kvarteret bredvid, konstigt att det inte är någon som man har sett förrut som varit ute och gått. men alla är väl ute olika tider och iof så brukar jag inte stöta på så många med barnvagn när jag är ute och går. trevliga var dom i alla fall :) de hade en dotter som var nio månader.



ser lite roligt ut att ta kort på magen uppifrån, men det är ju ur den här synvinkeln jag ser den hela tiden. och då ser den gigantisk ut. kanske för att jag inte har några jätte bröst som täcker hela magen uppifrån ;) men än så syns fötterna!


måndag

idag har det varit full rulle hela dagen. klockan åtta åkte vi till magdalena och hannes, därifrån tog vi en promenad till öppna förskolan. var ganska många barn där idag, men barnen såg ut att ha kul. nellie gick mest omkring bara med en liten bil i handen som hon skakade på. sen så fick hon vara med och åka rutschbana med två andra större tjejer också. efter sångstunden vid halv elva så gick vi hemmåt igen. då var lill kottarna trötta och hungriga. som tur var så hade pelle maten klar när vi kom hem. det blev fiskpinnar och potatis, och det var gott. sen lekte barnen en stund till innan båda slockna. när nellie sen vaknade åkte jag hem igen för att therese och tyr skulle komma på besök. trodde att jag skulle få hjälp att äta upp tårtan. men då var ju hon laktosintolerant, så det vart inge tårta för hennes del heller. men som tur var så hade jag ju kladdkaka att bjuda på istället. det är roligare nu också när barnen är lite större och kan leka med varandra. våra små bebisar har blivit så stora nu! när de hade åkt hem så åkte vi iväg och handlade lite mat. så till kvällsmat blir det kalkon och potatissallad. vilket tjatigt inlägg, men nu vet ni hur min dag har varit i alla fall :)

imorgon öppnar öppna förskolan i degerfors igen. jag har aldrig varit där förut förutom på babymassagen så jag funderar på om vi kanske ska ta oss dit imorgon. men tyvärr så var det bara öppet mellan 13-16 måndagar och tisdagar. jag går hellre dit på förmiddan, men det går ju inte då.



magen vecka 17


nu växer den fort :)


söndag

då har det varit kalas här hela dagen igår. men skönt att ha allt på samma gång så är man klar med det ;) självklart är det roligt också, men det är ju en del som ska fixas. tre tårtor beställde vi, men det vart 1,5 över. det blir alltid för mycket, men bättre det än tvärtom. så idag har vi fått bjuda hem en massa så tårtorna skulle ta slut. men det är fortfarande en hel tårta kvar! själv så tycker jag inte om tårta så den lär inte ta slut ikväll heller. rickard har nog fikat tre gånger igår och tre gånger idag. själv så mår jag dåligt av att bara titta på allt fika.

nu till nellies kalas, i och för sig så var det ju mitt kalas också. vi hade en jätte bra dag och jag tror att nellie är hel nöjd. hon fick jätte många paket och var på humör hela dagen. även fast hon hade fått lite feber av vaccinationen. hon knallade runt och var inte ett dugg blyg. många fina paket blev det också. det här fick hon: en leksakstelefon, en prinsesskrona, en bok, en tamburin, fingervantar, tumvantar, en bukowski nalle, ett par stövlar, ett par uggs, en ballerinakjol, ett fleeceunderställ, ett bagheera träningsställ, 2st överdragsbyxor, en hello kitty trehjuling, ett fleecefodrat regnställ, en vinteroverall, en tröja, presentkort på skor, en vit dunväst och en pingvin som sjunger som hon kan ha i badkaret. det blev mycket mjuka paket. trodde att hela vardagsrummet skulle vara fullt av leksaker nu, men allt hon fick var verkligen jätte bra och sånt som man behöver. själv så fick jag pengar och presentkort på skor. också väldigt välbehövligt. jag vill ju ha en ny sängstomme så det är bara att spara.

idag har vi varit på nora marken. var lite större än vulkanmarknaden, men köpte inte så mycket ändå. det blev en t-shirt till nellie och ett hjärta på en pinne som jag ska ha i en blomma. men det fanns jätte fina indredningsbutiker i nora, små och gulliga med fina saker.

nu blir det inte mycket mer skrivande för idag, för nu ska vi ta och grilla fläskkotletter :)













gott med tacos



bvc kontroll

stora tjejen har blivit 72cm lång och väger nu 8,9kg


drömmar

jag har planer och drömmar som snurrar runt i mitt huvud hela tiden. drömmar som skulle bli så fantastiskt bra, härliga, mysiga och helt perfekta om de skulle bli sanna. och det hoppas jag. vill inte hoppas för mycket men jag/vi tror faktiskt att det skulle fungera. med lite tid bara.. jag får drömma vidare så länge!


morgonbak

imorse har nellie och jag bakat lite inför kalaset imorn. vi har än så länge gjort en kladdkaka och chokladbollar. bullarna tänkte vi baka imorn förmiddag så de blir färska och goda. sen så har vi beställt tre tårtor också och köpt lite andra kakor så det ska nog finnas fika så det räcker hoppas jag :)

nam ..



nellies berömda min :)

 

nu sover nellie och snart ska vi bege oss till bvc för vaccination och 1års kontroll. sen blir det till att laga lunch, sen kommer sotaren och sen är det helg! längtar mer till helgen nu när rickard har börjat jobba. för det är ju då man hinner umgås lite mer och hitta på nått roligt tillsammans. imorn blir det ju kalas hela dagen och på söndag kanske det blir en sväng till nora om vädret inte är allt för dåligt.



nellie 1 år

när man fyller år får man gå på fik och äta blåbärsmuffins, tårta blir det på lördag

 

den här presenten fick nellie av oss imorse

 

farmor kom förbi med en skolbuss

 

och dom här fina lexington handdukarna fick jag av rickard på min dag igår



bilder från resan



















hemma igen

nu är jag hemma. kom hem igår kväll klockan sex, men hade en del annat att göra. ingen idé att jag skriver nått mer om resan för det mesta har jag ju redan skrivit. vi har i alla fall kort och gott haft det varmt och skönt. men med mycket saknad. och när jag läste rickards sista inlägg så kunde man ju inte göra annat än att gråta en skvätt! annars har jag klarat mig från det resten av veckan. resan hem igår var väldigt jobbiga timmar, jag var nervös men vet inte varför. jag satt mest och sa till mig själv jag ska inte börja gråta nu när jag ser dom, jag ska inte, jag ska inte. men det första jag gjorde när jag såg rickard och nellie var att börja gråta och pussa och krama på dom. var massa folk som stod och väntade där, men de förstod nog saknaden efter sin sambo och lilla dotter. och nellie har blivit så duktig att gå. såå sköönt att var hemma igen! tyvärr så är nellie väldigt gnällig. hon vart såklart glad att se mig, men hon ville inte gå och lägga sig igår kväll. så vi satt och mös i soffan till åtta. hon vaknade redan kvart över fem imorse och ville krypa ner i våran säng. idag har hon klängt på mig hela tiden och jag har inte fått släppa taget om henne en sekund. hon kanske är rädd att jag ska lämna henne igen? men det tänker jag absolut inte göra, inte för en så lång stund.

lite kort från resan kan jag slänga in lite senare :)



idag fyller jag ju år också. inget man har tänkt så mycket på direkt. 22år. planerna för dagen är bara frisören för att färga håret klockan två. annars inget speciellt. ska kanske gå ut och äta med rickard ikväll eller så köper vi hem nått gott :)


the end of this chapter

å då sitter jag här å spikar på mitt sista blogginlägg. ni som känner mig har förstått att jag har skrivit med glimten i ögat och med en viss touch av allvar. så ni alla arga mammor där ute, jag vet att ni gör ett jäkla jobb där hemma. så slå inte ihjäl mig en mörk vintermorgon i maj. nej men ärligt talat, vad har jag nu lärt mig under min allra första vecka helt själv med min dotter? visst de har varit tufft, kämpigt, gnälligt och stressigt. men de har också varit en av de bästa veckorna i mitt 24åriga liv. en vecka fullt av liv, glädje, mys, skratt och kärlek. nej jag är inte gay, män kan skriva så också!

jag är jäkligt nöjd över mig själv att jag fick och tog den här chansen. den har betytt mycket för mig. jag växte ett antal storlekar som människa och person. nu har jag tvingats tagit tag i hela cirkusen som en ensamstånde i stort sett gör vecka ut och vecka in. även många mammor med partners gör samma jobb. å inte är de bara era slöa män som är problemet i det vill jag ganska så säkert lova. visst många yngre pappor tar nog ett litet steg tillbaka och låter mamman dra de stora lasset. vissa av lathet och vissa av rädsla och okunskap. men jag vet många som också inte får ta hand om sina egna utan att mamman ska vara där och nosa dom i arslet hela tiden! släpp taget. de gör er nytta alla 3 eller om ni nu är fler. om det nu mot förmodan är någon pappa som läser den här bloggen så stå för fan på er. säg till att dom får släppa på spärrarna och släppa in er i den rollen ni förtjänar som pappa till barnet. jag kan erkänna att jag kanske inte har dragit samma tyngd som carro gjort under nellies första 1år, men jag vill nog också säga att de inte var helt medvetet heller. de bara blev så helt enkelt. nu kommer jag vara mer aktiv som förälder. nu har jag bevisat för mig själv att jag klarar av allt på egen hand.

tror att nellie också har utvecklats en hel del under vår vecka tillsammans. inanna carro åkte så hade hon en tendens att var väldigt mammig. inte så konstigt när de umgicks mer eller mindre under hela nellies vakna timmar om dygnet. nu är de verkligen inte samma gnäll som de kunde vara då när hon var med mig. kanske kännde hon också att hennes pappa kännde sig mer ansvarsfull och säker i sin roll. vem vet. hon har också blivit mycket mer stadig i sitt gående. nu kan man verkligen börja kalla det att hon går. inte bara steg utan mindre promenader. det är riktigt kul att följa. så nu vill jag bara tacka för att ni "lyssnat" på mig under den här veckan. hoppas jag inte förstört carros verk helt och hållet. nu blire skönläsning med nya numret av slitz i söffa. over and out



veckan i bilder

den här 50" led tv:n skulle passa perfekt i mitt nya rum! jag skriver ett n på allt jag vill ha när jag fyller år



randigt är tydligen trendigt




på cross i gullspång med adam



man tager vad man haver, blöjjbyte!

hoppas ni har förståelse för den dåliga kvaliten på bilderna. de är tagna med en sån där ajphone. sen hoppas jag på att ni läser mitt allra sista blogginlägg, man ska aldrig säga aldrig men har svårt att se att jag kommer att blogga igen. som sagt de sista inlägget kommer ikväll. för imorgon kommer frun i huset hem och tar över spakarna. lucky you


lördag

å så vart de lördag. idag har jag kört motocrosstävling så gott som hela dan. släppte av nellie-bus vid morsan. farsan tog jag med som mekaniker som vanligt. vi skulle vara där vid halv 8 bestämde vi igår. med tanke på att nellie har vaknat kl 6 varje morgon i typ ett halvår så bestämde jag mig för att de var helt onödigt att ställa klockan. å va tror ni händer. jo the kid söver till 7. stressigt? hmmm. men de är ju en del av den mammalediga vardagen. att vara stressad menar jag. hur många gånger har inte vi pappor fått höra när vi kommer hem från jobbet att de har haft de så stressigt. första gången på nästan en vecka som jag har kännt av den kända mammastressen. den varade i ca 32 min. jobbigt? neeee. så då har vi slagit ner ännu en sak som de beklagar sig över.

tävlingen då? med tanke på mina få träningstimmar så är jag jävligt nöjd. i kvalet så låg jag 4 i nästan hela heatet. när de var 1 varv kvar vart jag omkörd av 2st och slutade 6:a. helt okey med tanke på att jag ville dö efter 10 min. inte ens halva delen av loppet. i finalen så lyckades jag med att vara näst bäste poängplockare i laget med slutlig nionde plats. tog ut mig så jäkla hårt att jag höll på att spy i hjälmen. summering - riktigt nöjd.
så ikväll vart de bubbelbad, sen när busen lagt sig för natta så tvingade jag min bror att åka till raffes å hämta den flötigaste pizzan de har. tre kronor.

nån som har nån ide om ny gren i tävlingen "mammaledig i vardagen" är varmt välkommen med förslag. även present till carro står högt på önskelistan över kommentarer.


fredag

som ni har sett så kan carro inte släppa taget helt om vardagen. vaddå besöksstatistiken håller i sig? jag har ju för fan slagit rekord =) skönt att höra att dom har de bra i värmen i alla fall. saknar henne? jo! igår var pelle, maggan och hannes på besök i byn. tog en promenad ner till vulkanmarken. å då är ju frågan fanns de nått att ha. svar nej. letade såklart efter hårdrockstshirts åt nellie men de var riktigt dåligt utbud på den varan. så jag å pelle kom på iden att trycka en tshirt. nån frän text på eller nöe. "my mum sucks!" var de hetaste förslaget. men som tur är så var så vart inte vår briljanta ide verklighet. carro hade blivit rasande. inte för att jag hade tänkt att ungen skulle ha den på dagis precis. bara för att reta henne lite bara för att hon gömt maiden tröjjan som jag köpte förra året. tillslut hitta vi en iron maiden tshirt i barnstorlek. pappan fick marknadsgodis!

vidare i tävlingen "mammaledig i vardagen" så provade vi på att ta en fika igår. de måste vara en av de finaste grejjerna mammorna sysselsätter sig med. godsaker, kaffi och massa sölaskit snack. solklart 5 av 5 bebisar.
får se vad nästa gren kan erbjuda i tävlingen. det är en ljuvlig värld de lever i. de mammalediga.





fran carro

och lasarantalet fortsatter att halla i sig. jag far nog ta och sluta blogga om vardagslivet och lata rickard fortsatta med det har helt och hallet. avundsjuk? nej inte alls. bara stolt, stolt over min man som ar sa duktig pa att blogga och halla er lasare intresserade :) och det ar jatte roligt att ni kommenterar ocksa. inte kunde jag tro att det skulle ga sa bra.


nu till hur det ar har nere pa mallis. forsta tva dagarna hade vi det valdigt mulet, men lyckades saklart att branna mig lite iaf. natten till igar sa drog det in ett ovader over spanien. men vi klarade oss med regn och aska endast over natten. men pa fastlandet sa blev det ganska stora oversvammningar. sa vi ska vara glada att vi ar pa mallis. nar vi vaknade igar var det lite mulet men efter nan timme var det klarbla himmel. det har det varit idag ocksa. men nu tycker jag att det ar lite for varmt istallet. idag har jag legat vid poolen for jag ar sa trott pa all sand nere pa stranden. men har uppe vid poolen ar det annu varmare. sa jag badar en gang i kvarten ungefar.

maten har varit bra hittils. vi har atit pa en kina restaurang tva kvallar dar de hade en jatte god buffè. favoriten ar en rakratt med jatte rakor i. sen ar kycklingen och biffen ocksa jatte god. ikvall tankte vi ta bussen in till gamla stan for att se om de har lite nmer shopping. vi bor i centrala alcudia men det fanns inte sa mycket att ha har. jag har iaf kopt ett par roda foppa tofflor till nellie och ett par farskinnstofflor till henne. har varken hittat natt till mig sjalv eller rickard.

det ar nastan bara barnfamiljer har. jag ligger pa stranden och tittar pa alla fina barn som leker med sina foraldrar i vattnet och sanden. och annu mer saknar jag da min egen familj. nasta semester ska dom med!! alcudia ar verkligen en stad for barnfamiljer, det ar jatte langgrunt och alla spanjorer ar sa gulliga. inte en enda som ar jobbig och tjatar.

nu ska jag ta och ga ut och pina mig vid poolen en stund till innan det ar dags att ga upp till hotellet och ta en dusch.

alskar er! puss & kram



fran mallorca

carro som skriver nu, sitter pa hotellet och har lanat internet en snabbis. jag ser iaf att rickard kommer att fa ta over bloggen nar jag kommer hem. roligt att sa manga ar nyfikna hur det gar for han :) vill bara tala om att vi har det bra har. men saknar mina hjartan super mycket. men nu har jag klarat halva tiden och ska klara andra halvan ocksa. samtidigt ar det skont med egen tid ocksa.

far se om det kanske kommer ett langre inlagg senare i vecka!

hej sa lange



mammaknep

tja, ännu en dag avklarad på pappaveckan. ni som väntar på att få höra resultat från cafebesöket måste jag tyvärr göra besvikna. vi fick skjuta på de tills idag, så ikväll eller imörn kommer expertutlåtandet från cafebesöket.
så va gjorde vi igår då? jo vi provade på en annan klassiker som de mammalediga brukar göra. sitta och kolla på marathon av dockusåpor! de kommer bli tufft tänkte jag, de måste vara en jobbig grejj som måste utföras när man är mammaledig. så MTV körde laguna beach helö dan igår. men jag måste erkänna att de var nått som jag kunde stå ut med, inte alls jobbigt. samtidigt lekte jag med nellie mellan alla mattider och sövningar. så experiment dockusåpatittande får 4 av 5 bebisar.

hann även med ett annat mammaledigknep igår. tog busen nellie och bilen ner till kronhallen. inte för att storhandla, för de har jag fått höra att de gör inte de mammalediga när de är hemma själva. utan jag köpta bara sånt som jag kunde bära med en hand. bananer, brö och köttfärs. den här upplevelsen var inte lika bekväm som dockusåpatittandet. kan bero på att jag har en fruktansvärd träningsverk fortfarande och att jag hade nellie på armen under hela inköpet. så endast 2 av 5 bebisar får kronhallsbesöket. fattar inte hur ni orkar att åka och småhandla varje dag.

snart ska vi åka till berget för att mammafika. sen blire vulkanmarkön med pelle, maggan å hannes. hoppas på uppehåll. morgonpromenader håller fortfarande i sig, har inte bangatt än. men imöra blire inställt. då ska vi upp till crossbanan tidigt. har tävling med laget, därav den obligatoriska träningen i onsdags. träning är till för tallanglösa sa jag till coachen å visade vart skåpet skulle stå. tyvärr så är kondition ingen tallang märkte jag. får bli bättring till nästa säsong om man nu har tid att tävla då med 2 knattar.



jobbigt?

ännu en dag. jag har ont i hela kroppen och jag känner mig psykiskt nerbruten. de här är krävande vill jag lova.
å då tror ni att jag menar att ta hand om nellie-bus. ne jag åkte cross för första gången på 2månader igår kväll. å de är det som känns idag vill jag lova. nellie är den lätta biten. först nu förstår jag vilka fina dagar ni har alla mammor!

idag ska vi utforska den världen lite mer. kanske ska ta cafe biten idag. det är ju en klassiker för alla mammor, de vet ju alla. morgonprommenaden avklarad i vanlig ordning i alla fall. inga milfs idag heller även fast jag sköt på tiden en kvart. konstigt, måste kanske söka mig till andra distrikt.

imöra är de degerfors största happening. vulkanmarken, eller nöe. får se om pelle å maggan kommer ner från hålan karlskoga och gör mig sällskap. förra året så var ju inte nellie född när de var marken. så vi visste inte va de var för modell på bebisen i magen. jag tyckte att vi skulle köpa 2st hårdrocks tihssor till nyförvervet, en guns n roses och en iron maiden. men carro som är väldigt noga med klädseln tyckte att de var ytterst olämpligt att köpa dom, tänk om de är en tjej var hennes argument. men då drog jag fram de tunga artelleriet och drog en vals om att de bara var hon som bestämde allt och att jag kännde mig utanför, givetvis med en rejäl klump i halsen å hundögon. se hon gav med sig så klart.

när jag skulle klä på henne idag så tyckte jag att de skulle vara dags att använda den helt oanvända maidentröjjan. men tror ni att jag hittade den? nej, carro har tydligen lagt den på nått bra ställe där jag aldrig skulle leta. så nu är de krig, imöra är de vi som köper fler maiden thsirts!

sen behöver jag hjälp med att hitta present till carro, hon fyller år dagen efter att dom kommit hem från mallis.så är de nån som har ett hett tips så är de välkommet. förra året fick hon en laptop så jag har inte en aning hur jag ska kunna toppa den presenten. förresten fick jag ett sms av carro igår. de hade tydligen asbra väder och hade legat på stranden hela dagen. på kvällen skulle de ut å käka och shoppa. avundsjuk? njaa kanske lite.

ne nu har lill-köna vakna till liv. ikväll rundar vi av dagen med bubbelbad och kanske en film när nellie somnat. såg nya karate kid i förrgår. den var bra, men inte lika bra som sina föregångare.





still alive

tjaba, ni är garanterat nyfikna hur den första dagen som ensam pappa gick. de finns nog en hel del tvivlare bland er där ute. =) den egna tiden började med att jag dumpade av käringa och svärmor vid örebro airport halv 4.
sen tänkte jag - va fan gör vi nu? hmmm va gillar tjejer mest? shopping! så när vi lämnat semesterfirarna bakom oss drog vi till marieberg. då tänker ni väl att ho är ju för fan bara 1år, inte gillar hon shopping än. men de gjorde hon visst, inte gina, hm eller ikea som ni vuxna köner gillar givetvis. utan vi tog oss in till örebros största leksaksaffär och handlade lös. ta va du vill sa jag till nellie. så tusen spänn fattigare och en nöjd nellie drog vi hem mot degerförs.
sen vart de en ovanligt lugn kväll hemma, inte alls så gnälligt som de kan vara när vi är hemma bägge två. så jag har fortfarande inte ändrat min inställning till de lätta hemmadagarna!

imorse tog vi den obligatoriska morgonpromenaden vid halv 7, även den gick helt smärtfritt. pluggade i iphonen i örona, laddade med bandit rock och de va riktigt skönt faktiskt. så efter en vecka lär man vara nice and tight. tyvärr så var de dåligt med andra milfs som var ute med sina barnvagnar. hade väll kanske förskönat upp bilden om morgonprommenaden en aning kanske. trodde alla mammor var ute o knalla i sina tajta träningskläder vid den tiden, jämförde vagnar med varndra och tala skit osv. men jag kanske bara gick på fel väg? så jag släpper inte tron riktigt än!

nu ligger nellie o sover förmiddag. sen blire lite ärenden till kga, ni som är nyfikna på hur carro har de så rapporterar jag så fort jag hör nått.





vecka 15

en suddig bild på magen. nu lämnar jag er och hoppas att rickard tar bra hand om er! puss&kram



gästbloggare

nu när carro åker på en veckas behövlig semester så är tanken att jag ska hålla ställningarna här hemma, med allt vad de innebär. tydligen var detta ämne "bloggen" en av de viktigare uppgifterna jag fått. vi lär se hur de går med den saken. nu ska jag äntligen få känna på hur de är att vara pappaledig på riktigt, utan att carro "lägger sig i" eller hjälper till som hon hade sagt de. mina förväntnigar är att jag kommer få en avkopplande och lugn stund här hemma. alla vet ju vilka fina dagar alla mammor som är mammalediga har, fika, sova middag, träffa andra mammor å söla skit, leka, spela tvspel, blogga osv. känner på mig att jag är som skapt för den här uppgiften!



en bild från i maj när vi var i råbäck och knalla


måndag

idag efter frukost tog vi en promenad tillsammans. snart börjar ju rickard jobba så då får jag och nellie promenera själva igen. nån som vill ha nån att gå med så säg till :) när vi kom hem blev det en dusch och sen åkte vi och handlade. vi har också börjat ösa bort en del av jorden som ligger på framsidan. vi fick lite väl mycket jord när vi skulle fylla igen gamla garageuppfarten, så nu måste vi köra det i skottkärror och lägga det i en hög på baksidan istället. vi har säkert kört runt 50 kärror idag, och det är mer än hälften kvar. men det var så tungt så vi får ta en bit i taget.

har packat klart det mesta idag också, för imorn lämnar jag ju landet för en vecka .. och när jag kommer hem fyller min prinsessa 1 år. då blir det kalas och tårta. och jag fyller 22 år dagen innan nellie. jag har spanat in en sängstomme på ikea som jag vill ha, så alla som frågar vad jag önskar mig så kan jag säga att presentkort på ikea inte skulle sitta fel i alla fall :)

såhär ser nellie ut när pappa klipper gräset


söndag

då var det redan söndag. i 6 veckor har rickard varit hemma nu, vad tiden går fort! nu har han bara 1,5 vecka pappaledigt kvar. och nu är det bara 1 dag kvar innan jag åker till mallorca. som jag skrev förrut, ju närmre det kommer ju mer "rädd" blir jag till att lämna nellie en hel vecka..

idag har vi varit hos magdalena och per på söndagsmiddag. det låter ju bra i alla fall. kanske inte blev nån klassisk söndagsmiddag direkt, det blev hemmagjord pizza. men det är lika gott det :) kanske ska prova på att göra en stek när vi bjuder hit dom nästa gång. stek, potatis, brunsås och svartvinbärsgelé. mums! kom iof precis på att magda inte äter annat än kyckling och fisk, så det sket sig ;) vi kom dit vid halv elva och åkte nog inte därifrån förrens runt fyra. så det vart en heldag, men det var så trevligt. nellie och hannes lekte faktiskt med varandra idag. det går bättre när vi är hemma hos dom, då kanske hannes känner sig tryggare.

åkte förbi pappa och åsa också för att säga hej då innan jag åker. men pappa var tyvärr inte hemma. dom hade haft det bra i turkiet, men lite väl varmt kanske. till nellie hade dom köpt en stor badhandduk med hello kitty på. får hoppas att jag hittar lite saker till nellie och mig i spanien. har försökt att inte ta med mig allt för mycket i resväskan så att jag har plats för det jag köper om jag hittar nått.



i väntan på maten, självklart åt dom små också pizza



nellie tyckte hannes såg lite smal ut så hon tyckte att han behövde bygga lite muskler


lördag

har hunnit med mycket idag redan. vaknade halv sex och var pigg då. rickard var ju inte hemma inatt så jag hade tråkigt igår kväll och somnade strax innan nio, så det var inte så konstigt att jag var pigg. nellie vaknade strax efter sex, då klev vi upp och åt frukost. sen dammtorkade vi hela huset. sen tog vi en promenad. blir lika svett av en promenad nu som jag blev när jag sprang förrut, och andfådd som bara den! när vi kom hem dammsög jag medans nellie kröp efter slangen. sen fick det bli en dusch och nu sover nellie. passade på att städa i badrummet också.

halv tolv kommer fia och emil hit på lunch. det blir spenatsoppa, ägg och bröd. har inte ätit det på jätte länge så det ska bli gott. igår natt kom pappa och åsa hem från turkiet. antar att de är jätte bruna nu när de haft 35 grader varmt. kanske ska ta och hälsa på dom i eftermiddag också om dom inte har nått emot det. måste hinna träffa dom innan jag åker på tisdag i alla fall.

vill tipsa om en bra film, remember me heter den. ni som har lätt att fälla tårar kommer antagligen gilla den. såg på änglavakt för några dagar sen, den kan jag också rekommendera.

jag lovar en bild på magen snart, så länge får ni nöja er med den här bilden :)





torsdag


nu har jag en stund för mig själv medans nellan och pappan badar. nellie tycker det är jätte kul med bubblorna :) när de har badat klart blir det till att sova middag för nellie och sen ska vi åka in till mammas butik och hälsa på. var längesen jag var där, så de kanske har fått in några nya fina saker.

nu är det inte så många dagar kvar tills jag åker till spanien. ju närmre det blir ju mer börjar jag fundera på hur jag ska klara mig utan nellie. iof så har jag ju inte varit borta från rickard heller så länge som en vecka, utan bara några dagar. men nellie har jag ju bara varit ifrån cirka 6 timmar som mest. jag vill ju inte få ett sammanbrott i spanien efter några dagar för min längtan efter dom. men jag ska försöka att tänka att jag verkligen behöver den här veckan för mig själv, och rickard och nellie behöver den tillsammans. jag vet inte om det bara gör det värre om jag tar med mig kort på dom.. nu låter jag kanske fjantig, men ni som har egna barn förstår säkert!

nu ska jag nog ta upp nellie ur badet innan hon ser ut som ett russin, 40 min får räcka :)


onsdag

 

idag efter frukost gick vi ut och grejade i trädgården. vi satt bland annat upp nellies gunga i trädet, som hon var jätte glad över! sen så körde vi ut massa matjord där gamla garageuppfarten var och sådde gräs där. svärmor kom förbi efter lunch och kidnappade nellie, hon skulle bara ta en promenad. men hon kom hem efter 4 timmar. då hade dom varit på hennes jobb(dagis), hälsat på nellies gammelgammelfarmor och sen hälsat på ett annat dagis också. men då hann rickard och jag med det vi skulle göra i trädgården. dom på dagiset tyckte att nellie kunde börja nu direkt. men hon ska börja efter jul innan den andra lilla kommer. när nellie väl kom hem var hon helt galen. hon kunde helt plötsligt gå jätte mycket, 23 steg tog hon och bara skrattade :) hon tycker det är så roligt när hon upptäcker att hon kan.


tisdag

eftermiddagen bestod av massa lek och bullbak


mys

vilken härlig förmiddag jag har haft tillsammans med nellie. pappan jobbar idag. först tog nellie sovmorgon till klockan sju, kors i taket eftersom hon somnade klockan fem igår kväll. jag vaknade klockan sex som vanligt och gick upp och åt frukost. när nellie sen vaknade tog vi på oss kläder och gick ut på en promenad. var lite stel i kroppen idag efter gårdagens springtur, så det var behövligt. när vi kom hem tog vi oss ett skönt bad. sen blev nellie trött så nu sover hon sin förmiddags tupplur. klockan elva blir det lunch och sen kommer sara hit och hälsar på. vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men nått skoj ska vi nog kunna göra :)



klappa händerna när du är riktigt glaa :)


gott

det skulle bli 40 stycken stod det, jag fick det till 6 stycken :)



måndag

började dagen med en promenad idag. såhär brukade alla mina inlägg börja förrut. men dagarna ser inte alls likadana ut när rickard är hemma också. men om två veckor börjar han jobba igen så då får man väl se till att gå tillbaka till sina gamla rutiner. kommer både bli skönt och jobbigt. nu är man ju så van att alltid ha hjälp hemma om det är nått man behöver göra. och nu på sista tiden så har nellie varit riktigt gnällig. vet inte vad det beror på, kan ju vara tänder eller så tycker hon att det har blivit tråkigt att vara hemma. för pga vädret den senaste tiden så har vi varit mycket inne. för såfort vi åker bort och hittar på nått så är hon super nöjd. hemma har det kvittat om vi har lekt med henne, bärt på henne eller vad som helst så har det inte varit bra förrutom vissa stunder. men snart är sommaren slut så då kanske man skulle börja ta och gå till öppna förskolan ibland så nellie får leka och sjunga med de andra barnen. någon som vet när dom öppnar igen?

nu har vi nyss varit och handlat det som behövs till veckan och nellie sover middag. så passar jag på att blogga på min egen tid. skulle behöva städa lite också. men det får bli ikväll när nellie sover, för då ska rickard bort på arbetsdag på crossbanan iaf.

är så sugen på att börja med löpningen igen. men har inte vågat springa nått nu sen jag fick veta att jag var gravid, vill inte öka risken för missfall. vet att det är delade meningar om den saken. men nu är ju ändå den största risken för missfall över så man kanske skulle börja jogga lite smått. beror ju på hur det känns i kroppen också. förra gången jag var gravid sprang jag en del, men fick sluta efter ett tag då jag kände av det i bennhinnorna allt eftersom jag blev tyngre. men det är väl bara att prova kanske.


nellie vill gärna dela med sig av maten. ger vi henne smörgås när båtsman är i köket så ger hon den till honom..



men ett riktigt matvrak är hon


söndag

idag tog vi en tur in till örebro igen, känns som att vi är där jämnt. men vi orkade inte bara sitta här hemma så då åkte vi in så kunde jag passa på att växla pengar till resan också. först stannade vi på lager 157 för att se om de hade några kläder till nellie. dom hade verkligen ingenting till henne, men istället så hittade jag och rickard varsin tröja, vi som inte skulle köpa nått. sen åkte vi vidare och åt lunch på max. sen in en sväng på ikea där vi köpte en halkmatta till duschen så det inte är så halt åt nellie när hon traskar runt i badet. var även inne på babyproffsen och tittade på syskonvagnar igen. nu har vi ändrat oss, det blir ingen teutonia team cosmo. istället blir det en babyjogger city select. först tyckte jag inte om dom vagnarna där barnen sitter framför varandra. men efter att ha vägt för och nackdelar så blir det det bästa för oss. för när vi såg teutonian hur den såg ut hoppfälld så skulle vi troligen inte få in den i bilen ens. så vi kommer också att sälja våran första emmaljunga vagn. den är så fin och jag tycker verkligen om den, men det är ju synd att den bara ska stå här hemma och inte användas. en kompis till rickard som ska ha sitt första barn i januari kommer och tittar på den ikväll. men vill dom inte ha den så lägger vi ut en annons på blocket och på bloggen :)

 

city select. sen så kan man ha sittdelarna eller liggdelen hur man vill.

 

 

 

när vi kom hem gjorde vi köttfärssoppa och bakade en hurtbulle. som ni ser på bilden så har nellie fått en ny plats vid matbordet. förrut har hon fått sitta på kanten, men nu har hon sin egen plats vid bordet. hon fick ta rickards ;) blir så mycket rymligare i köket när hon sitter vid bordet.


namn

jag ska berätta att jag faktiskt inte tycker om att vara gravid. jag kan inte säga att jag hatar det, men det är något som jag aldrig skulle gå igenom om jag inte visste vad det leder till. man känner sig svullen, stor, osmidig, hormoner som styr över en, svårt att sova, har inga kläder som passar, svettas mer, får ont i ryggen. visst är det så att många tycker det är helt fantastiskt att vara gravid. det tycker jag samtidigt, i alla fall vissa stunder. som tex när man känner första sparken, eller när man kan trycka lite på magen och man får ett svar tillbaka iform av en liten spark. det är något så underbart som växer där inne, det går det inte att ta miste på. och när man väl får barnet i famnen efter förlossningen så har man glömt bort hur jobbigt det var att vara gravid och föda. jag hade en väldigt enkel förlossning sist, så just därför så är jag inte alls nervös över det den här gången. det kommer säkert inte gå lika lätt som sist, men jag kan ju inte gå och oroa mig över något som jag inte kan styra över. en sak vet jag i alla fall, att jag inte vill ha kejsarsnitt. men måste man så måste man.

jag har kommit på ett namn som jag tycker om ifall det blir en tjej, Mollie. Nellie och Mollie :) blir det en kille så tycker rickard att han ska heta Melker.



fredag

imorse var jag ute på en liten promenad på första gången på över en vecka. tror att jag börjar bli frisk nu, har fortfarande lite hosta men inte ont i halsen. var skönt att komma ut i friska luften, fast det var jobbigt också även fast jag bara gick en halvtimme och ganska sakta. men jag får väl börja lungt nu när jag varit sjuk.

vid halv tio kom fia hit. vi åt lax och potatis, lekte med nellie och låg ute i solen en stund. men det vart för varmt så vi gick in igen. när solen väl är framme klagar man över värmen och när det är molnigt klagar man över det. men idag var det ingen skön värme ute, tyckte mest att det var kvavt. självklart kommer det vara väldigt varmt när vi är i spanien, men då kan man ju bada när man vill och gå runt i bikini. känner mig inte alls direkt bekväm i bikini just nu, men det spelar ingen roll. jag är ju faktiskt gravid också :)

har fått en massa goda polkagrisar av svärföräldrarna, de kom hem från gränna idag. sen så har nellie hunnit med att bada idag också. nu ska jag strax lägga henne. var meningen att vi skulle äta tacos ikväll, men vi hade visst ingen köttfärs i frysen upptäckte vi. så det blir till att köpa en kebabpizza när nellan gått och lagt sig.



onsdag

idag har vi varit ute på lite små ärenden. på förmiddan åkte vi in stan i karlskoga och kikade lite. jag fick med mig ett par mammabyxor hem, men inte sånna jag letade efter. så det blir till att beställa ett par mamma treggings från deras hemsida istället. för det är inte mycket dom har här i stan. till nellie köpte vi ett par nya skor. för de hon har nu börjar bli lite små och är så svåra att få på. det blev ett par vita/rosa adidas med kardborreband istället i storlek 19. på vägen hem stannade vi till hemma hos pappa och åsa. de bjöd oss på kaffe och bullar och nellie fick makaroner och köttförsås.

när vi kom hem sov nellie middag och vi passade på att äta och städa upp i nellies nya rum. nu när vi har hållt på och renoverat så har vi bara lastat in alla saker i det rummet. men det ska ju också renoveras nu så det var lika bra att få bort alla saker. nellie kommer få det rummet så får nästa bebis hennes rum som hon har idag. det är ju vitt så det spelar ju ingen roll vad det blir för kön.

vi har också kört iväg skräp till återvinningen och varit en sväng nere på samhället. när vi kom hem så fick nellie prova nya duschen själv. hon tyckte det var jätte kul och bara skvätte vatten överallt. sen gjorde vi fiskpinnar och mos innan vi hoppade i badet allihopa. sen vart det välling och lägggdags för nellie, hon slocknade direkt! hoppas hon sover skönt inatt nu också, det borde hon göra för hon var nog helt slut efter badningarna.


först fick hon kolla läget utan vatten i




tisdag

rörmockaren kom äntligen igår. så nu håller putte, kalle och rickard på att montera duschen. det verkar inte vara det enklaste, de har hållt på i tre timmar men inte kommit så långt. så det tar nog några timmar till..

idag har magdalena och hannes varit här. vi har ätit rotmos och korv och till efterrätt blev det vaniljmunk. blev inte så mycket lek för hannes och nellie idag för efter maten somnade nellie och sen när nellie vaknade somnade hannes. men lite hann dom bråka i alla fall. nu är jag avundsjuk på magdas goa gravidmage, önskar jag kunde hoppa fram till vecka 22 nu och verkligen se gravid ut. blir nog en tur till stan imorn för att se om h&m har några mammabyxor. för kläderna från förra graviditeten är så utslitna.

idag är det bara två veckor kvar tills jag och mamma åker till mallorca. vill hinna bli frisk innan dess i alla fall, men det borde jag bli. nu har jag inte feber längre, men hostan har blivit värre och det känns fortfarande en hel del i halsen.


sen är det ju ...

.. det här med syskonvagnar. ja, det är inte lätt att välja. det finns ju en del. ni som har några tips och råd får gärna kommentera. men än så länge lutar det åt en teutonia team cosmo. någon som har erfarenheter om denna vagn?



läggdags

tänkte berätta hur det går med nellies nattningar. för ett par veckor sedan bestämde vi ju oss för att hon skulle börja somna själv i sin säng. vi trodde aldrig att det skulle gå, jo nångång kanske, men inte så snabbt. det var bara de första dagarna som hon skrek/gnällde en liten stund innan hon somnade. nu äter hon välling i soffan och efter en kvart ungefär så går vi in med henne i hennes rum, stoppar om henne och säger godnatt och går ut och skjuter igen dörren lite. hon somnar direkt, utan något gnäll! det har verkligen underlättat också, för annars fick vi ibland sitta en halvtimme-timme inne hos henne tills hon somnade. och på dagen när hon ska sova middag är det bara att göra likadant, det har sparat mycket tid. och nu blir det ju extra viktigt med rutinerna när det kommer en liten till sen. men det kommer nog att gå bra :) visst kändes det jobbigt i mammahjärtat att höra sin dotter skrika, men nu känner sig nog även hon mer lugn när hon ska sova.

på tal om framsteg så kan hon även ta 8 steg själv nu. lilltjejen börjar bli stor nu..


gravid!

ja, jag är gravid. jag kan lika gärna berätta det officiellt nu eftersom så många redan listat ut det. men jag är fortfarande nyfiken om vem det var som kommenterade ett inlägg anonymt och frågade om jag var gravid igen eller om det bara var ett ryckte :) nu är jag gravid i vecka 13 och har varit på kub-test idag. allt såg bra ut och det var endast en bebis i magen, men det räcker nog. beräknat datum för födsel är den 13 februari. har vart en lång väntan fram tills idag, jag har bara velat veta om bebisen mår bra där inne. nu vill jag hoppa fram några veckor så att den riktiga mammamagen kan komma fram. just nu känner jag mig bara lite små tjock, men lite mage har jag fått i alla fall, det känns på kläderna. ska bli så roligt att nellie ska bli storasyster :)



Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11