lördag

idag när vi vaknade gick vi direkt ut på en promenad hela familjen. tog en runda vid älven, är så skönt att gå där när solen skiner! när vi kom hem åt vi frukost och gjorde oss iordning för att åka till örebro. åkte dit för att kolla på skor, men det blev inga skor till nån av oss. köpte bara ett par shorts och ett par långa springtights. har haft väldigt ont i knät ett tag nu, men imorn ska jag nog prova att springa igen. ska försöka springa på grusväg och inte så långt. men eftersom jag tycker det är så skönt och avkopplande så är det svårt att sluta springa :)

i eftermiddag har vi grillat fläskfilé och nu har jag precis lagt nellie, novalie somnade här i soffan bredvid mig. rickard är ute och tvättar crossbussen, men han kommer nog snart in. då ska vi nog slå på en film och äta lite godis.

såhär myser vi runt ibland! bärsjalen var perfekt att ha när vi var i ullared.



fredag

nu är lösenordet borta ett tag igen. nu börjar kvällarna bli bättre med novalie så då kanske jag har tid att slänga in ett inlägg då och då. nu lägger vi novalie i hennes vagga mellan sju och åtta på kvällarna, hon ligger där vaken en stund och sen somnar hon för natten. men hon vill fortfarande ha mat en gång på natten vid 3, fast det är nog för att hon lägger sig så tidigt. efter nattmålet lägger jag över henne i vaggan igen så somnar hon om och sover till sex-sju ungefär. känns jätte bra att ha det så och det funkar :)

 

imorse lämnade vi nellie på dagis och novalie och jag tog en promenad. nellie har också utvecklas en hel del på senaste tiden. hon är fortfarande kort och go, men talet kommer mer och mer. fast ibland kan hon stå och prata en bra stund och man förstår ingenting. men hon kan ganska många ord som man förstår. den största utvecklingen är nog att hon förstår så pass mycket vad man säger. ber jag henne om att göra något så fixar hon oftast det. om jag tex. vill att hon ska hämta en blöja eller kläder till novalie :) hon tycker det är så kul att hjälpa till att ta hand om sin syster.

 

det är fint väder ute nu, men jag ska nog strunta i att lägga mig i solen och ta tag i städningen istället. får vara ute när rickard kommer hem istället och ikväll/em ska vi grilla. skönt med helg nu!



novalie - 6 veckor

novalie växer som hon ska och hon börjar bli en lite mer glad tjej. de första leendena kom runt 5 veckors ålder och nu sker det några gånger varje dag, då smälter man som förälder :)

hon har fortfarande vissa kvällar då hon har magknip, då kan hon skrika i någon timme. men det är iaf bättre nu mot vad det var för några veckor sedan. nu är det ungefär varanan kväll. det hjälps inte att gå runt med henne inne, det enda som hjälper är att ta vagnen och gå ut på en promenad. då blir hon knäpptyst och somnar direkt.

i måndags var vi på bvc, då vägde hon 5090g och var 57cm lång.





Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11