måndag

då var vi tillbaka till vardagen igen då, måndag! jag kan ju säga att vi har en hel del att göra här hemma. att ha en nyfödd och ett genomförkylt barn här hemma tar på krafterna. på natten tills igår vaknade nellie och kunde inte sova, hon hostade och hade feber. då fick hon komma in och sova mellan rickard och mig. som tur var så sov novalie i sin vagga då. nellie låg mellan oss och drack vatten och kollade på tv. vid halv fem vaknade vi av att hon hostade upp massa slem och spyr en massa, stackars liten. då var det bara att tvätta alla sängkläder och sen så gick vi upp. sen igår så steg tempen upp till 40,3 grader på natten. så gårdagen var tuff, för nellie ville hela tiden vara på mig också och jag var ju tvungen att ta hand om novalie och ge henne mat. samtidigt som jag inte vill att hon ska bli smittad. vi försöker vara noga med att tvätta händerna när vi går emellan barnen, men det är säkert svårt att inte bli smittad när nellie nyser och hostar hela tiden. idag har nellie också hög feber och halsont. hon vill inte äta och skriker nästan bara hela tiden. det är svårt och frustrerande och inte veta vad man ska göra. hon har fått alvedon, men det verkar knappt hjälpa..

igår natt fick rickard sova med nellie i sängen så sov jag och novalie i soffan. men jag förstår att det inte blir lätt för rickard att sova med nellie när hon vill rymma till mamma hela tiden. och jag måste ju sova med novalie eftersom jag ska amma henne. inatt fick jag i alla fall sova lite mer eftersom rickard hade hand om nellie. jag gick och la mig vid sju igår kväll, sen så åt novalie två gånger på natten och vaknade vid sju. men det känns ändå ganska jobbigt idag i alla fall när nellie är så dålig. sen så blir man ju så orolig när febern är så hög och hon bara skriker, och jag vill verkligen inte att novalie ska bli sjuk också. det är väl tur att det blev så här ändå nu när rickard är hemma, så att jag inte skulle behöva göra allt själv!

nu grymtar den lilla här bredvid mig så det kanske är dags för mat :)

nu vet ni hur läget ser ut här hemma, så vi får se när jag har tid att blogga nästa gång. huvudsaken är ju att ta hand om våra barn. men just nu ligger nellie och pappan i sängen och försäker vila lite.


förlossningen - Novalie

här kommer en "liten" text om hur förlossningen med Novalie gick till :)

på eftermiddagen/kvällen måndagen den 21 februari kände jag mig trött i kroppen och hade väldigt mycket sammandragningar och hugg i ljumskarna. klockan nio somnade jag men vaknade runt midnatt av att jag kände av sammandragningarna. kunde inte somna om då jag var så spänd om det verkligen var dags nu eller inte. efter att jag legat vaken ett tag och känt av sammandragningarna så väckte jag rickard och sa att jag trodde att det var på gång. jag kunde inte ligga vaken längre i sängen så jag och rickard gick och la oss i soffan och tittade på big brother som vi hade spelat in. jag började även klocka värkarna och det var ca 5-10 min emellan och de höll i sig cirka 40-50 sek. då var klockan fyra på natten ungefär.

jag känner på mig att det kommer dra igång ordentligt på dagen. så jag äter en tidig frukost klockan fyra så jag har mat i magen. men värkarna fortsätter att komma med samma mellanrum. vi ringer i alla fall rickards mamma och förbereder henne på att vi kanske måste åka in idag så att hon kan ta hand om nellie. klockan nio började nellie dagis och då hade det inte hänt så mycket mer. kanske att förvärkarna gjorde lite ondare än tidigare. vi tog en liten promenad för att se om värkarna skulle komma igång och sen skjutsade rickard nellie till dagis. men det hände inget mer. jag blev väldigt rastlös och frustrerad av att ingenting hände. rickard och jag satt oss vid köksbordet och spelade yatzy för att få tiden att gå. och jag vann såklart :) det var så skönt att ha han hemma ifall att det skulle gå fort på slutet. fortfarande ingen förändring på värkarna så vi tog en promenad till. kände av tätare värkar just under promenaden, men när vi kom in så var det ca 5-7 minuter emellan. vi gjorde lite lunch och sen så ringde jag in till förlossningen. frågade om jag kunde få komma in på en kontroll för att se om det hänt någonting. klockan tre åkte vi in, låg med ctg i ungefär en halvtimme och sen kollade barnmorskan om jag hade öppnat mig något. klockan fyra ungefär så var jag öppen 3cm. men både jag och barnmorskan tyckte att vi skulle åka hem då omföderskor kan vara öppen flera dygn innan bebisen kommit ut. och jag kände mig så himla pigg i övrigt så då gjorde vi det.

rickard hade tatueringstid klockan fyra i degerfors också. men eftersom jag inte trodde att det var dags så tillät jag honom att åka, men han lämnade först av mig hemma. rickards mamma var hemma hos oss också och passade nellie. och hon lovade att stanna kvar tills rickard kom hem. men jag hann bara innanför dörren och lägga mig i soffan innan jag kände av rejäla värkar. och de kom med 1-3 minuters mellanrum bara. jag ringde rickard efter en stund och förvarnade honom och då hade de precis börjat tatuera han. men den här gången skulle han bara göra en liten grej så det skulle inte ta mer än någon timme. vid fem ringde jag igen för att se hur det gick för han. då var han precis klar, då skulle han bara tanka bilen och åka hem och hämta mig.

klockan sex var vi inne på förlossningen och de tog på mig ctg direkt. efter att ha legat med den i cirka en halvtimme så kom barnmorskan in i rummet igen. hon tyckte synd om mig då jag hade värkar med 1-2 minuters mellanrum bara. så allting vart så intensivt. men när hon undersökte mig så hade jag också öppnat mig mer, runt klockan sju var jag öppen 4-5cm. då kände jag att jag ville ha lustgas. så jag började andas det och det kändes lite bättre, men jag hade fortfarande täta värkar. klockan åtta började jag få krystvärkar. men inget vatten hade gått än, så det sprängde verkligen. klockan 20.02 tog de hål så vattnet gick. sen efter en krystvärk så föddes Novalie klockan 20.06. även fast förlossningen var utdragen med värkar under cirka 20 timmar så gick öppningsarbetet väldigt fort. men jag är glad att jag bara behövde ha extremt ont under en kort tid i alla fall :) jag är nöjd med hur förlossningen blev och det blev inga större komplikationer. moderkakan kom ut nån minut efter novalie bara och sen så blev jag sydd 6 stygn. det låter mycket, men barnmorskan sa att det var ganska ytligt i alla fall.

efter den här förlossningen var jag mycket piggare än efter nellies. det gör inte ont när jag sitter och jag känner knappt av stygnen. det kan sticka till nån gång ibland bara. och jag känner redan att jag kan göra det igen. men vi får se om det slutar med 2 barn eller om det blir 3, det får framtiden visa :)



lördag




just nu ligger alla mina fyra älsklingar och sover, i soffan ligger tre utav dom och nellie sover i sitt rum. så då passar jag på att plocka lite här hemma och sätter mig här en stund. men jag tror dom vaknar när som helst nu, så min förlossningsberättelse får vänta tills ikväll.

kan ju i alla fall tala om att det går bra än så länge. självklart har vi en avundsjuk storasyster här hemma, men jag försöker ta mig tid till nellie också när jag inte ammar den lilla eller vilar. jag känner mig piggare för varje dag som går men försöker ändå att ta det lite lungt. amningen fungerar jätte bra, mjölken har runnit till och jag har verkligen inte dåligt med mat just nu i alla fall. novalie äter en hel del, men hon var ju så stor när hon föddes så hon behöver nog mycket mat. vi får även sova bra på nätterna, igår kväll fick hon mat vid halv elva, sen vaknade hon klockan två och fem och åt igen. sen sov hon till åtta ungefär. det jobbigast är ju att vi inte kan ta sovmorgon till åtta eftersom nellie vaknar vid sex-halv sju. men så är det ju :) vi kan ju turas om såklart, men jag tycker det är mysigare att gå upp tillsammans och äta frukost och så.

imorse badade novalie för första gången, hon tyckte att det var skönt en liten stund i alla fall. nellie stod i duschen och kollade på så länge. men när novalie var färdig badad fick rickard ta över henne så tog jag och nellie en lång dusch tillsammans. var längesen det var så skönt att duscha, skönt att kunna känna sig lite smidigare igen :)

sen kom nellies farmor förbi och tog med sig nellie på en promenad ner till samhället. då passade jag på att baka eftersom vi får besök i eftermiddag. vid två kommer pappa och åsa och vid fyra kommer mamma och min syster. det blev bärkladdkaka idag också, men det är ju så gott!

novalie satt i sin stol och kollade på medans jag bakade. men jag låter henne bara sitta där korta stunder eftersom hon inte är så gammal än. det är perfekt när vi andra äter mat eller när jag ska laga mat/baka. så den kommer nog komma till användning. nu börjar jag se att hon är en lite större bebis, hon ser snarare ut som att hon skulle vara 1 månad, inte 3 dagar :)

 



Novalie

 

22/2 kl. 20.06 föddes våran dotter som fått namnet Novalie. Allt har gått jätte bra och vi har idag kommit hem från BB. Uppdaterar mer senare om förlossning mm. när jag får tid över.

 

hon var en stor tjej på 4200g och 51cm lång



åker in

har nu senaste timmarna haft ca 5 minuter mellan värkarna. åker in till förlossningen och kollar om det hänt något då jag haft värkar så länge. hör av mig igen när jag kommer hem, för jag antar att jag kommer bli hemskickad.


oregelbundna värkar

jaha, då har värkarna blivit oregelbundna, så det kanske inte är dags än i alla fall! har läst att vissa omföderskor går med förvärkar i flera dygn. så vi får väl se ...


nu gör det ondare

nu känns värkarna rejält mycket mer, men än så länge inte så mycket att jag behöver andas mig igenom dom. men jag har i alla fall talat med förlossningen och jag stannar hemma ett tag till. rickard har varit vaken med mig de senaste timmarna medans nellie fortfarande ligger och sover så skönt :)


kan inte sova - värkar ?

nu kanske värkarna äntligen är på gång. somnade igår kväll klockan nio med molande värk långt ner i magen och vaknade vid tio igen med lindriga sammandragningar. har svårt att avgöra om det bara är förvärkar eller om det kommer bli något av dessa värkar. än så länge gör de inte sådär jätte ont, men de kommer regelbundet, med ca 5-10 minuters mellanrum. fast visst har smärtan ökat lite med varje värk, så jag hoppas verkligen!

uppdaterar senare om jag hinner, annars vet ni vart jag är :)


malm byrå mellanbrun säljes

har även lagt ut en annons på blocket, men jag kan ju slänga in en här också :)

bredd: 160cm djup: 48cm höjd: 78cm

500:- SÅLD



måndag

ja då var det bara 2 dagar kvar till BF. jag har inte känt av någonting inatt eller nu på morgonen. det känns fortfarande svårt att ställa in sig på att det kan vara två veckor kvar. men jag försöker verkligen att bita ihop nu, även fast allt känns jobbigt!

inte minst imorse när jag skulle klä på nellie när vi skulle gå till dagis. jag satt mig på golvet i hallen med alla nellies kläder. det ska ju på med fleeceställ, fuskolle, mössa, vantar, skor och overall. och när nellie bara vill göra allt själv men inte kan, samtidigt som hon springer iväg med kläderna och börjar skrika såfort jag försöker hjälpa till, då blir det inte lättare när jag sitter där höggravid med världens hårdaste mage och får sammandragningar hela tiden. det tog väl en kvart kanske, men kläderna kom på och jag bet ihop och lät det fick ta den tid det gjorde. vi tog en promenad till dagis idag, känns som vi lika gärna kan gå dit när det bara tar 10 minuter än att vi ska böka med bilen.

idag medans nellan är på dagis ska jag nog bara ligga i soffan, försöka sova lite kanske..



deppig dag

har inte haft någon rolig dag idag. jag har känt mig allmänt deppig och har inte orkat göra speciellt mycket. idag har varit en sån dag som jag tänker att jag helst skulle vilja gå och lägga mig och vakna upp när det är dags att föda barn! men man får väl ha sånna dagar ibland. jag hoppas i alla fall att jag kan se morgondagen lite ljusare.

så jag har ingenting att berätta för er ikväll! vi får helt enkelt höras imorn istället. och jag hoppas ni andra höggravida inte är lika deppiga som jag! men det börjar bli tufft nu..


söndag (Bf-3)

nähä, ingen bebis än och inga värkar har satt igång. bara att avvakta ännu mer! har inte haft någon bra natt heller. jag vaknade vid halv ett för att kissa, men sen kunde jag inte somna om. jag bara låg och vred och vände mig och tyckte synd om alla med sömnproblem. jag har alltid lätt för att somna annars, så jag vet inte vad det var. jag somnade nog inte igen förrens klockan var halv fyra nånting. sen vaknade jag kvart över sju av att nellie pratade i sitt rum, då var jag helt kallsvettig. hormonerna styr verkligen kroppen nu under graviditeten. men det borde inte vara många dagar kvar nu.

nu på förmiddagen så har rickard lekt med nellie medans jag sydde gardinen till bebisens rum. sen så har vi ätit lunch och nu sover nellie middag. sen är det tänkt att vi ska åka och handla så vi har mat till veckan. vill även gå ut på en liten promenad i det fina vädret.

hörs kanske senare!


lördag - slemproppen har lossnat!

idag fick vi sovmorgon av nellan till strax efter sju. sen låg vi och myste i sängen tillsammans som vanligt innan vi gick upp och åt frukost. och när jag gick på toa imorse så märkte jag att slemproppen lossnade! det är ett slem som sitter runt livmodermunnen för att skydda bebisen mot infektioner och liknande och när den gått är det ett tecken på att det snart är dags för förlossning. jag läste att förlossningen vanligtvis startar 1-7 dagar efter att slemproppen lossnar, men det kan även ta flera veckor. men eftersom jag är så nära BF nu så borde det ju betyda att det snart är dags. jag vet inte heller om det var hela slemproppen som lossnade, men det var i alla fall delar av den, den var ca 2 cm stor. det här kanske inte var information som alla ville veta som läser min blogg, men det fick ni veta i alla fall nu :) det står ju ändå i rubriken vad det handlar om :)

sen gjorde vi oss iordning och åkte in till stan i karlskoga, då vi hade lite ärenden att fixa. tog först en sväng in på kappahl där vi köpte en overall till nellie som hon ska ha på dagis. den är väldigt tunn så den blir perfekt i vår när det är smutsigt ute. nellies farmor var också med oss till stan och hon köpte ett fleece ställ till nellie också som hon kan ha under om det är lite kallare.

 

sen så åkte vi förbi mammas butik där jag köpte tyg, så jag kan sy en ny gardin till bebisens rum nästa vecka. var även på cheapy och köpte slippapper till slipmaskinen. så imorn ska rickard slipa linneskåpet som nellie ska ha i sitt rum, och så tänkte jag måla det nästa vecka om det inte kommit någon bebis än. så nu har jag några projekt i alla fall för att få veckan att gå. vi var också inne på jysk och köpte korgar som nellie ska ha sina leksaker i som ska stå i linneskåpet.

 

när vi kom hem åt vi lunch och la nellie. nu har rickard och jag precis fikat också, blev bärkladdkaka som jag bakade igår med glass :)

 

 

vid fyra ska vi på kalas hos rickards farfar som fyller år idag. sen blir det hem och bara ha en lugn och mysig lördag, och med choklad såklart!

 

uppdaterar självklart om jag får några känningar under dagen/kvällen!




fredag

nu är det fredag! för en vecka sedan så trodde jag att jag skulle bli tvåbarnsmamma, men så blev det ju inte. eller jo jag kommer ju att bli det, senast om 2,5 vecka i alla fall. men jag har läst lite på internet och endast ca 4% går över så länge som 2 veckor. och så brukar de som redan fött barn få andra barnet några dagar innan BF. så statistiskt sett så borde den komma snart! om jag inte är en av de där få procenten, men nu känns det svårt att tänka att det är så nära. får ställa in mig på att vara gravid en vecka till då. har jag klarat 40 veckor, så borde jag klara en till!

har fått sova väldigt skönt inatt i alla fall, somnade innan nio igår kväll och vaknade klockan sju imorse. så 10 timmars sömn är inga fel. lika bra att sova så mycket man kan nu. fick ett sms av rickards syster direkt när jag vaknade. hon undrade om vi skulle göra nått speciellt idag. men vi hade ju inga planer, så hon kom hit vid tio. då tog vi en promenad ner till samhället och kikade in på barnbutiken och skoaffären. köpte en tunika till nellie och ett par jeansleggins. tunikan var lite stor, men hon växer ju :) kändes inte alls konstigt att vara ute och gå, men det kanske jag får känna på till kvällen istället! när vi kom hem gjorde vi spenatsoppa och ägg till lunch. sen fick nellie sova middag och mathilda åkte hem.



känner mig stor som en flodhäst! såhär gravid har jag aldrig varit förut eftersom jag fick nellie på BF - 6 (är idag på BF - 5)



såå söt <3


torsdag

åh redan torsdag, gud vad härligt! vilket också betyder att vi går in i vecka 40! förmiddagen har vi spenderat på öppna förskolan. nellie har fått sjungit, fikat och lekt en massa. kanske blir sista gången på länge vi var där idag. för nästa vecka har de sportlovsstängt. och veckan efter det så hoppas jag att den lilla tittat ut i alla fall.



vi hade torsdagsmys igår med pannkakor, så varför inte ha fredagsmyset idag istället med tacos! det får det nog bli. för imorgon kväll kommer emma och adam hit om vi inte har fått någon bebis än, och då ska vi köpa kina mat.

skulle vilja ha en stor chokladkaka nu också! :)


onsdag

nu har vi extra rent hus här hemma. jag har bäddat rent i sängen, tvättat och hängt två maskiner tvätt, dammtorkat, dammsugit hela huset, skurat badrummet, plockat ur diskmaskinen och plockat lite. och nu ska jag VILA!

nellan hjälpte till att bäda rent innan vi gick till dagis, eller hon sprang mest runt i sängen och slängde sig

 

idag var det inge roligt att gå till dagis. nellie började skrika så fort jag satt henne i vagnen. man undrar ju såklart vad som är fel eftersom hon inte kan tala om det själv. men jag gick vidare och lät henne skrika en stund, men hon gav sig inte. hon skrek och sparkade av sig skorna, och jag kan ju inte låta henne sitta utan skor när det är 10 minus ute. jag knäppte lös henne och tog på henna skorna igen, sen släppte jag ned henne. och det verkligen lyste av det leendet jag fick när hon fick gå själv. så det är alltså det stadiet vi har kommit till nu, kan själv. och det har jag märkt med andra saker också, hon ska bara äta själv och så vill hon klä på sig själv. det är ju bra att hon vill själv, men ibland behöver hon ju lite hjälp också. vi vart väl en kvart sena till dagis, men vad gör väl det. min stora tjej. hon har också börjat tala en hel del, men man förstår inte mycket av det hon säger. men det kommer mer och mer i alla fall :)

 

nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra till kvällsmat idag. är sugen på pannkakor, men det är ju torsdagsmat och ska ätas imorn ;) men vi kanske fuskar lite och kör på det idag istället.

skulle vilja hitta på nått i helgen om bebis inte har tittat ut än. känner att jag inte bara vill sitta inne och vänta och vänta. men inte det lättaste att veta vad man ska hitta på när det kan ske när som helst också! får fundera lite helt enkelt :)


7 dagar kvar till BF

vaknade lika besviken imorse att jag inte hade fått några värkar. jag sa till rickard imorse att det känns som att det aldrig kommer komma någon bebis, och han höll med. både jag och rickard var så inställda på att bebis skulle komma mycket tidigare eftersom vi blev flyttade så långt. sen eftersom vi vet när jag hade ägglossning så vet vi att det inte stämmer med den 23 februari! men tyvärr kan man ju inte göra något åt det, utan kroppen känner väl av när det är dags att trycka ut det som finns där inne :) ska försöka låta lite mer positiv nu, men jag är så nyfiken vad som döljer sig där inne och sen så vill jag bli lite smidigare så jag kan leka ordentligt med nellie och vara ute och gå promenader. nu är det dags för storstädning, får se om det kan sätta fart på det hela :)


tisdag

idag efter att jag lämnat nellie på dagis så åkte jag hem och gjorde mig iordning. sen tog jag bilen in till stan i karlskoga för att titta på lite kläder åt nellie. jag hittade inte så mycket, men fick med mig ett par jeans, en dagis tröja och ett bar dagis byxor.

nellie tittar skeptiskt på sina nya jeans

 

skulle ta en titt på amningsbehåar på lindex också, men de hade slutat sålt det! så typiskt, för de hade jätte sköna amningslinnen som jag köpte där när jag amma nellie. jag har ju dom kvar, men de är ganska välanvända då jag näst intill bodde i dom 3 månader efter förlossningen. jag hade nästan aldrig behå på mig. det jag var ute efter nu var en amningsbehå utan byglar som jag fått tips om via en blogg. men nu fanns det ju inga så. kikade in på h&m också där jag i alla fall hittade ett amningslinne, så det blir nog bra ändå. annars får jag kolla på lindex nästa gång vi åker till örebro.

 

när jag kom hem från stan åt jag lunch och sen satt jag mig och vila i soffan tills det var dags att hämta nellie. tog en promenad till dagis, sen gick vi förbi hemma och hämtade båtsman och gick en liten bit till. han måste ju också få lite motion. promenaden kändes bra i kroppen, men jag har idag fått sammandragningar var femte/tionde minut ungefär. kan det inte betyda att det är dags snart, positivt är ju i alla fall att jag vet att det är livmoderns sätt att förbereda sig :)

 

när rickard kom hem så började jag med maten, idag åt vi blomkålsgratäng och kyckling och champinjongryta. men det börjar redan kurra lite i magen, så dags för nån mellis snart. rickard är iväg och tränar, så jag får försöka roa mig själv en stund till. mina dagar är väldigt långa nu när jag går hemma!

 

 



vecka 39



vecka 39

kroppen förändras en hel del under graviditeten. den här gången så tycker jag att min rumpa har försvunnit, eller kanske inte försvunnit, men den har hängt ner sig i alla fall :P å andra sidan så har jag aldrig haft en fyllig rumpa, men när jag börjar amma sen så kommer den väl bli obefintlig. jag vill faktiskt ha en rumpa. får väl se till att få lite muskler där sen istället! jag har inte alls fått så mycket vätska i kroppen som jag fick under min förra graviditet, men det beror nog på att det var sommar då och nu är det kallt. min förlovningsring sitter jätte löst och håller på att åka av. sist fick jag ta av mig den 3 månader innan. viktuppgången är ju nästan densamma, så det hänger nog på all vätska jag fick då. men mer behåring på halsen/magen/rumpan har jag fått den här gången också .. sen så har jag fått en utputande navel, det fick jag inte förra gången. ska bli spännande att se hur kroppen kommer att se ut sen efter förlossningen!

har haft mycket sammandragningar idag, men inget som gör ont.


ny friserad nellie

nellie har numera lugg, pappan tyckte så synd om henne som fick håret i ögonen hela tiden.



barnmorskan vecka 39

nu är besöket hos barnmorskan avklarat. jag fick åka dit sjäkv då sotaren inte hade kommit när rickard kom hem. bebisen var nu inte längre rörlig utan ruckbar, så det går åt rätt håll. men hon sa att det inte är säkert att bebisen fixerar sig förrens det är dags när man väntar andra barnet. så det kan alltså ändå dra igång när som helst. det jag hade känt som hugg och ilningar trodde hon också var nerver som låg i kläm och att bebisen borrar sig ner i bäckenet. jag frågade även om järntabletterna och hon sa att jag kunde gå ner till att äta två tabletter i veckan istället. sf-måttet var 35-36, hjärtljudet 152 och viktuppgång sen inskrivning 12,2kg. fick en ny tid den 28 februari som jag hoppas att jag inte behöver gå på!

blir ingen romantisk middag eller restaurangbesök för älskling och mig. vi kör på kebabpizza istället ;)


9 dagar till BF

idag är vi nere på ensiffrigt i alla fall :) och det är alla härtans dag! men jag har inga speciella planer för dagen. nu medans nellie har varit på dagis har jag sovit en timme och resten av tiden bara legat och vilat. har haft ont i magen hela dagen och mår väldigt illa. tror att det beror på att jag inte mår så bra av järntablettena längre. jag var och köpte torkade aprikoser förrut som jag försökte äta, men jag höll på att spy utav dom! till lunch nu gjorde jag havregrynsgröt med en massa linfrön i och tog även en dos laktulos, så jag hoppas magen blir bättre. ska fråga barnmorskan idag om jag verkligen måste äta järntabletterna, eller om hon har några andra tips. eller det kanske ni har?

sotaren ska komma idag mellan 13-15, samtidigt ska jag hämta nellie på dagis kl 14 och sen vara hos barnmorskan klockan 14.30. men jag hoppas han kommer vid ett så allt hinns med. rickard skulle sluta tidigare idag också så vi skulle kunna pussla ihop sotaren, dagis och barnmorskan. får se om han kanske följer med till barnmorskan, han har faktiskt inte följt med en enda gång den här graviditeten. men det har inte gjort mig något, det var viktigare förra gången. men man gör ju heller inte så mycket på de där besöken. och idag hoppas jag blir sista besöket!

uppdaterar lite senare om hur det gick hos barnmorskan och så. tyvärr har det blivt dåligt med bilder senaste dagarna, det beror på att jag har packat ner kameran i bb-väskan, när jag trodde att vi skulle behöva åka i fredags. men jag kanske ska ta och packa upp den igen :)


söndag

nu tror jag allt att ni är lite nyfika, men det har tyvärr inte kommit ut någon bebis. det är så konstigt att det ibland känns som det är evigheter kvar, men till veckan är det faktiskt bara 1 vecka kvar till BF, och bebis borde komma innan om man räknar på mina beräkningar! jag har inte känt några mer värkar som gör ont, men jag har fortfarande hugg i ljumsken ganska ofta som gör att jag nästan faller ihop om jag står upp. tänkte höra med barnmorskan imorn när jag ska dit vad det kan vara för något. men jag antar att bebisen  trycker på någon nerv som gör att jag känner så.

idag har vi haft en riktig slappdag här hemma. vi har varit jätte trötta hela familjen. imorse efter frukost gick vi och la oss i sängen igen, och nellie satt mellan oss och lekte med lego. både rickard och jag råkade somna, men bara efter en liten stund vaknade jag och då satt inte nellie mellan oss. jag väckte rickard så han fick springa upp och kolla vart hon var. då hade hon dragit pallen till skafferiet, öppnat det och hittat en skål med godis. men den skålen som hon nådde så var det bara kolor i med papper på, så hon hade inte ätit nått i alla fall. men hon hade ju faktiskt kunnat ramla eller vad som helst! på eftermiddan låg jag i soffan och somnade igen, fick sova i 1,5 timme ungefär, och det kändes jätte skönt. det är inte ofta som jag har ro att vila, men idag har jag kunnat gjort det nästan hela dagen. nu vilar/laddar jag upp mig inför förlossningen, kroppen kanske känner på sig att det är dags snart och ber mig vila :) jag hoppas det är så i alla fall.


lördag

har väl inte så värst mycket att skriva idag. men tänkte bara meddela att det inte har blivit någon bebis i alla fall. och jag har inte haft några mer känningar. det var ju lite skönt att det ändå inte vart igår eftersom jag idag har suttit på loppis och så har min syster från stockholm varit här. hon är utbildad hud & spa terapeut, så jag fick fot pedikyr, så mina fötter är mjuka och fina inför förlossningen :) är ju inte det lättaste nu att sitta och fila fötterna själv. inte för att jag egentligen bryr mig att vara fräsch om fötterna just inför förlossningen, men det är ju alltid skönt att bli lite ompysslad! loppisen gick också bra, blev av med det mesta och gick 800-900 plus.

nu har min syster åkt hem och nellan har precis lagt sig. så älskling och jag ska nog ta och göra oss tacos och sen blir det tvmys och godis :)

skriver imorn igen om det inte kommit någon bebis inatt! längtar så nu!


fredag

har känt av förvärkar inatt och lite på morgonen. jag fick även springa på toa några gånger imorse, så jag trodde faktiskt att det var på gång. men det avtog tidigare i morse och nu har jag inte känt av något. så vi får se under helgen vad som händer :)

jag valde i alla fall att inte åka till öppna förskolan idag eftersom jag kände som jag gjorde imorse och pga vädret. så nellie och jag fick hitta på nått roligt hemma istället. vi har lekt och så fick vi för oss att baka bullar, det var mest nellies idé kan jag lova ;) eftersom hon älskar bullar! fick sms från sofie när vi bakade, så jag frågade henne om hon ville komma och fika med oss. så lagomt när bullarna var klara så kom hon och hennes sambo hit och hälsade på. passade ju perfekt, de ska också ha barn, fast de är beräknade mitten av mars. men hon var sjukskriven nu och barnmorskan på förlossningen hade sagt att det kunde dra igång när som helst, så nästa gång kanske vi ses på bb! vem vet :)

nu har de precis åkt hem och nellie sover middag. var ju meningen att jag skulle åka och packa upp inför loppisen, men jag kommer nog inte ens ut med bilen. får ta det imorn innan loppisen öppnar eller så får rickard och jag åka sen när han kommer hem från jobbet. men det känns lite dumt också att packa upp allt idag om det nu är så att vi får barn inatt/imorn fm. vi får se sen vad vi kommer överrens om. det känns som att det är på gång inom några dagar i alla fall.

ikväll blir det som sagt trevlig middag med eleonore med familj!


trött

nu är jag allt bra trött. för när nellie sov middag bakade jag. när hon vaknade lekte vi med duplo. efter nån timme klädde vi på oss och gick ut i snön. väntade på att pappan skulle komma hem så vi kunde vara ute med han när han skottade. men han kom ju aldrig så jag tog tag i skottningen, men jag tog bara på framsidan. garageuppfarten får rickard ta ikväll med snöslungan efter att han har tränat. när rickard kom hem gick vi in och stekte en massa pannkakor som fick bli våran kvällsmat idag. tycker egentligen inte att det är speciellt mycket mat, smakar ju som rulltårta typ. men gott är det i alla fall, och det tycker nellie med som slukade i sig 2,5 pannkakor.

efter middagen var det läggdags för nellie och rickard åkte iväg och tränade. jag packade in allt i bilen som ska med på loppisen på lördag. ska försöka bli av med en del saker som bara ligger i källaren. har även rensat i garderoben, så en hel del kläder följer också med. så imorn åker jag dit och lägger upp allt så det är klart tills på lördag. ska bli skönt att få lite ordning nere i rummet i källaren, men det känns som det bara blir fler saker som hamnar där hela tiden ;)

nu ska jag snart titta på halv åtta hos mig, sen blir det nog att se nått program som jag spelat in i veckan som jag inte hunnit se än. har en massa sammandragningar nu, men det beror nog på att jag hållt igång hela dagen!


torsdag

torsdag idag, vilket innebär att vi går in i en ny vecka. vecka 39 :) säger man det så så känns det så nära. men skulle jag gå över maxtid så innebär det ju att jag kan få vara gravid i 4 veckor till! och det är alldeles för mycket! igår em/kväll kändes det som det nästan var på g. jag har senaste tiden fått som ilningar ner i bäckenet och ljumskarna, men igår gjorde det till och med ont. de kom mest när jag stod och lagade mat, diska eller gick. vaknade även några gånger inatt av att det högg till. har fått så några gånger idag också så det kanske bara är bebisen som borrar ner sig i bäckenet, men det är ingen skön känsla direkt. ska till barnmorskan på måndag så då får vi väl se om bebis fixerat sig också.

imorse åkte nellie och jag till fia och umgicks. och när stan hade öppnat så åkte vi dit och kikade lite. hade kollat in en jacka till nellie på kappahl i örebro, men den fanns här i stan också. så vi köpte den, köpte faktiskt en blå då både jag och rickard tyckte att den var finast. tjejer behöver väl inte alltid ha rosa, jag får köpa nån söt mössa till så det syns att hon är en tjej i alla fall :)

har även spanat in en beige söt kappa på h&m som jag tänkte köpa till henne. vill ju ha nån "finjacka" också :)



klockan tolv kom vi hem, då åt vi lunch och sen la jag nellie. nu hoppas jag att hon sover ett tag så jag får vila lite. för sen är det väl full rulle igen. idag ska vi i alla fall baka, för imorn kväll kommer andreas, eleonore och olivia hit. då blir det middag och fika, så då har jag nått att baka till :)

och bara för att jag har en fullspäckad helg framför mig så kommer väl bebis att titta ut imorn. visst, det gör väl inget så som jag har tjatat, men har den inte kommit nu i veckan så kan den få vänta till nästa vecka ;)


svar på kommentar

fick en kommentar från Emma, men varken med bloggadress eller mail, så kan inte svar någon annanstans än här. Öppna förskolan är stängd idag för att personalen är på utbildning/kurs. Jag tror att det är idag det är stängt och att det är öppet imorn igen, är lite osäker. Men vi går nog dit imorn och kollar i alla fall :) Förresten, vem är du? :) brukar vi vara där samtidigt?


onsdag

åh, vad skönt, nu är det onsdag och mitten på veckan! tycker inte om tisdagar, finns inget vettigt med dom! men nu närmar det sig helg igen. jag klarade av kvällen igår utan att baka. rickard kom hem vid åtta, då tog vi en dusch sen tittade vi på sofias änglar. tycker det är så rörande men ett bra program. många tänker nog till vad de själva egentligen klagar på, och det är oftast ingenting om man jämför hur vissa har det.. som tex jag, jag klagar på tisdagar och rastlöshet..

idag bestämde jag mig i alla fall för att inte ha en lika tråkig dag som igår. när jag hade lämnat nellie på dagis så åkte jag till gymmet och körde lite lätt styrka för armar och axlar och gick 20 minuter på löpbandet. jag fick lite sammandragningar då och då, men inget som gjorde ont och det gick bra att köra ändå. stannade förbi på affären på vägen hem och köpte lite grejer inför middagen. nu ska jag ta och äta lite lunch, sen ska jag måla en kabeltrumma och eventuellt städa lite också. jag tänker i alla fall inte sitta här hela dagen och kolla på bak bloggar, för då blir jag tokig!



saknar såklart min sessa när hon är på dagis, men det är så roligt att hon tycker det är så kul att vara där. det händer lite mer där än vad det gör hemma med en höggravid mamma. men idag är sista dagen för den här veckan för henne, så nu har vi några dagar vi kan mysa på. imorn är det ju torsdag, men det blir ingen sångstund på öppna förskolan då för det är stängt. men fia kommer hit och umgås med oss istället :)


tisdag

vilken tråkig dag jag har haft. medans nellan har varit på dagis så har jag bara suttit i soffan med datorn i knät och kollat mat och bak bloggar. jag älskar att baka men har tyvärr ingen att baka till. förut så var det så roligt att baka då min sambo uppskattade det när han kom hem från jobbet. men nu när han inte äter sötsaker så blir det så tråkigt att baka, för vem ska jag baka till? jag äter ju inte upp allt själv, eller det kan jag väl men det skulle ju inte vara så bra kanske! nu sover nellie och rickard är iväg och tränar, och jag "orkar" verkligen inte bara sitta här flera timmar till, jag vill hitta på nått. men som höggravid så är det ju inte det lättaste och sen så måste jag ju såklart hålla mig hemma eftersom nellie sover. jag vill baka, jag ska nog ta och baka något nu. mitt sötsug gör mig bara ännu mer deprimerad. och när jag försöker röra på mig så känns det som jag väger över 100kg. snälla bebis, kan du inte komma ut snart så att jag slipper vara rastlös..



nellie stod och kollade ut medans jag lagade mat och pappan skottade


8 februari

idag är det den 8 februari, alltså vårat första BF-datum. men just nu känns det som det kommer dröja länge tills jag ska föda. på kub-testet flyttade de oss till den 13 februari och sen på RUL flyttade de oss till den 23 februari. jag har ändå en känsla att bebisen kommer att titta ut den 17 februari, så vi får väl se :) känns ändå skönt att vi idag har passerat det första datumet i alla fall!



vecka 38


måndag

nellie är på dagis sen klockan nio. själv så sitter jag i soffan med datorn i knät framför tv:n. kollar runt på lite mat och inredningsbloggar, samtidigt som jag bakar bröd. idag blev det brödet som jag gillar allra mest, hurtbulle. så om ungefär en timme så kan jag mumsa i mig mitt goda bröd :)


sen när jag hämtar nellie så ska vi åka till öppna förskolan direkt. vi ska dit och skriva på faderskapspapper. när vi kommer hem ska vi idag göra ugnstekt falukorv med chiligräddsås och ris till middag.

ja, detta inlägg blev inte mer intressant än så här :) kanske hörs lite senare!


söndag

då var helgen snart slut. igår var en seg dag då vi inte gjorde särskilt mycket, men idag har vi i alla fall varit ute på lite äventyr. efter frukosten imorse gick vi ut och gick en sväng i solskenet. är så skönt att jag kan komma ut och röra på mig lite grann igen. jag hade ju en period då jag knappt kunde ta mig framåt. det blir ju inga jätte långa promenader, men en halvtimme-40 minuter klarar jag av. när vi kom hem tog vi ett långt bad hela familjen, så mysigt! men visst är det lite trångt, speciellt eftersom jag inte är så smidig. nellie och rickard satt i vattnet och bubblade medans jag satt med vattenslangen på kanten och spolade vatten på mig så att jag inte skulle frysa. men efter ett tag så var det 30 grader inne i duschkabinen så då frös jag i alla fall inte. efter badet åt vi lite lunch och sen fick nellie sova middag. sen tog vi bilen till rickards föräldrar där vi bjöd in oss själva på fika, nybakta bullar och hallongrottor! nellie serverade sig själv och tog den största bullen hon hittade :)

nu på eftermiddan har vi gjort kalops, och vi hjälptes såklart åt allihopa! nellie och pappan fick sköta potatis skalandet, medans jag tog hand om kalopsen.

 



julklapp

jag har nog inte visat er vad jag fick av min älskling i julklapp. jag har ju iof inte fått det än eftersom jag vill ha båda barnens namn med på hjärtat. men så fort bebisen är ute så ska jag beställa det :)



lördag

idag vart det en tidig morgon igen. vaknade inatt klockan ett av att nellie stod i hallen och grät. stackarn hade väl kanske drömt något och blivit rädd och gått ur sin säng. hon fick i alla fall följa med oss in och sova mellan oss. och klockan sex så tyckte hon att det var morgon. nellie och jag såg på tv nån timme medans pappan försökte sova vidare. sen gick jag upp och kokade gröt och ägg. så idag blev det gröt frukost :)



om ni undrar vad det är i min tallrik som nellie försöker ta så är det linfrön som jag har i gröten, för att hålla magen i trim. den är ju inte den bästa när man käkar järntabletter ;)

sen lekte vi en stund med nellie innan vi åkte in till pappa och åsa. rickard hjälpte dom som vanligt med lite el-fix i tvättstugan. men nu så är det nästan klart. var tänkt att jag skulle åka förbi den nya loppishallen i karlskoga också, men nellie var så trött så vi åkte hemåt strax efter tolv istället. när vi kom hem åt vi blodpudding och lingonsylt, och nu har den lilla tjejen slocknat i sin säng.

några planer för resten av dagen finns nog inte. eventuellt en liten promenad med barnvagnen om jag orkar, annars blir det till att ta det lungt bara. och ikväll ska vi antingen se på film (i rymden finns inga känslor) eller melodifestivalen. eller om vi orkar med både och, vi får väl se :)


bärkladdkaka



var precis och tjuvåt lite (eller ganska mycket) på bärkladdkakan som vi ska fika när älskling kommer hem. och ni måste bara prova att baka en sån om ni inte gjort det förrut. för gud så gott det var!

här kommer receptet:

2  ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta bär (tex hallon & blåbär)
2 msk potatismjöl
ca 1/2 dl florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det, mjöl och vaniljsocker i smeten. Häll i smörad form med avtagbar botten (sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det enklare att få loss kakan!) Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen.

Grädda i ca 25 min, 200 C. Obs den ska vara kladdig!

Låt stå och kallna i kylskåp. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.


namn

vi har kört fast med namn igen. tjejnamnet novalie är vi helt överrens om båda två. men igår så sa rickard att han var osäker på noell, och jag har ju aldrig riktigt tyckt om det till 100%, så då kanske vi måste tänka om. jag tycker ändå att namnet är väldigt viktigt. vi ska ju tycka om namnet båda två, samtidigt som barnet ska kunna leva med namnet hela sitt liv och sen vill vi ha något som passar ihop med nellie också. någon som har förslag, så kom gärna med dom! :)


h&m

fick precis ett sms att min h&m beställning har kommit. alltid lika roligt när man får hem paket, får hoppas jag får med mig rickard och nellie på en promenad för att hämta ut det sen i eftermiddag. hoppas att något passar också. jag beställde inte alls mycket, det blev bara ett par jeans shorts till nellie, ett linne till nellie, ett par skor till nellie (som jag tror kmr att vara för stora, men hon växer ju), en vit väst till mig och en t-shirt.

 



hallen

såhär blev resultatet av hallen - vi satt upp panel på väggen där hatthyllan hänger så att den tål lite mer. har inte bestämt mig vad jag ska ha under hatthyllan än, tog en stol från köket sålänge. jag har ju en till övers i källaren som jag kan göra iordning och ha där. annars tänkte jag kanske köpa nån annan fin stol eller pall. eller om jag kanske ska ha nån slags skoförvaring. ja, vi får helt enkelt se sen :) nu har vi iaf en hatthylla uppe!



fredag

så var det fredag igen. vilket betyder att vi får gotta oss i några dagar. fast igår fuskade jag faktiskt, åt både en kexchoklad och en dubbelnougat. men rickard han tackade nej till allt. jag skyller på att jag är gravid :) fast jag kommer gotta mig idag i alla fall. bakade en bär-kladdkaka imorse som vi ska fika med när rickard kommer hem från jobbet. och så blir det säkert nått gott att tugga på framför tv:n ikväll. jag tror nog inte det blir så svårt att gå ner mina graviditetskilon ändå sen när det väl är dags. förra gången trillade dom bort ett efter ett väldigt fort. promenader med vagnen gjorde susen, och till våren/sommaren kan jag ju börja löpträna igen. rickard har redan gått ner nästan 3 kilo av bra mat på veckorna och lite styrketräning. men på helgerna äter vi vad vi vill. så det går att gå ned i vikt utan att helt vara utan det man älskar!

idag har vi varit på öppna förskolan och lekt. var där från nio till tolv, nellie var i full gång hela tiden så då var det lika bra att stanna kvar så länge de hade öppet. tycker det är jätte skönt att det finns öppna förskolor, barnen leker så mycket bättre där än hemma och sen så får man som förälder lite av den sociala biten också. alla är verkligen så trevliga på öppna förskolan i degerfors. när vi kom hem åt vi lax och potatis och nu ligger nellie och sover middag. jag tänker nog bara sitta framför tv:n/datorn medans hon sover idag. ska nog inte ge mig på att städa just nu då jag haft väldigt ont i ryggen sista dagarna. fast å andra sidan så finns det inte så mycket att städa heller. men visst skadar det inte att dra av lite med dammsugaren, kanske tar det lite senare. har ju inga planer alls för eftermiddagen/kvällen.

hoppas ni får en mysig fredag allihopa :)





onsdag

nu börjar det närma sig helgen igen. idag är sista dagen på dagis för nellie för den här veckan, så hennes helg börjar redan idag. nu när jag är mammaledig så går nellie på dagis 5 timmar mån, tis och onsdagar. vill ha henne hemma på torsdagar så att vi kan gå till öppna förskolan på sångstund då. och på fredagar kan det också vara skönt att ha henne hemma om vi vill åka och hitta på nått :)

idag var nellie morgonpigg och vaknade vid halv sju. vi låg som vanligt och myste i sängen en stund innan vi gick upp och åt frukost. idag fick det bli morotsbröd som var kvar sen igår. efter frukosten fick nellie mysa i sin vagn framför tv:n tillsammans med nussen och dockan medans jag bäddade sängen och gjorde mig iordning. sen tog vi en liten extra promenad innan det var dags att lämna henne på dagis. tycker inte om när det är is ute, men det ser ut att bli soligt och fint idag i alla fall. efter lunch ska jag åka in till mammas butik och sy två kuddar till soffan. ska även kika lite på tyg då jag tänkte sy en ny gardin till köket och bebisens rum.

när rickard kommer hem från jobbet ska vi nog sätta upp panelen i hallen där hatthyllan ska vara. kan vara skönt att få upp den innan bebis kommer. för sen antar jag att alla vill komma hit och titta på underverket och då är det ju bra att ha nånstans att hänga kläderna ;)

har sagt det förrut, men jag älskar verkligen den här vagnen!



förslag på fredagsmiddag

jag behöver förslag på goda fredagsmiddagar. har ni något gott att dela med er av? :) gärna goda efterrätter också!


kycklingsoppa med morotsbröd

nu sover den lilla och rickard är iväg till gymmet. själv sitter jag här och känner mig osmidigast i världen, men inte länge till nu! ibland känns det som det är så nära men ändå så långt bort. jag kanske ska ställa in mig på att jag går över två veckor, för då kommer jag ju bara bli förvånad när det väl drar igång. fast egentligen så har jag ju inge bråttom med att föda, det är bara så att jag längtar så och att jag vill bli lite smidigare igen. finns så mycket saker som blir så mycket lättare att göra när man inte är gravid. sist så hade jag väldigt ont efter förlossningen, kunde knappt sitta eller gå på ungefär två veckor. men jag hoppas det känns bättre den här gången. men då är det ju skönt att rickard kommer att vara hemma i två veckor med oss i alla fall. i sommar har vi tänkt att vara hemma tillsammans hela familjen i kanske två månader, så det längtar jag till :)

gjorde en god soppa och ett väldigt gott bröd till, till kvällsmat idag. så jag tänkte att jag delar med mig av receptet, om ni också vill testa.

kycklingsoppa



3-4 pers

2 kycklingfiléer, skuren i mindre bitar
3-4 potatisar, tärnade
2 morötter, skivade
1 gul lök, hackad
olja till stekning
½-1 tsk curry
salt och peppar
8 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 dl ris
ca 15 st sockerärtor (jag tog frysta haricots verts)
maizena

Hetta upp oljan i en kastrull och bryn kycklingen lite lätt. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grönsakerna och låt dom fräsa med någon minut. Krydda med curryn och häll på vatten, grädde, buljongtärning och riset. Låt soppan koka ca 15 minuter.

Blanda ca ½ msk maizena med lite vatten och red av soppan till önskad konsistens, så ta inte all maizenan på en gång utan lite i taget och se hur tjock du vill ja soppan.

Strimla sockerärtorna och låt dom koka med den sista minuten.

morotsbröd


6 (stora) kakor

50 g jäst
5 dl yoghurt
1 tsk salt
2 morötter
10 dl mjöl

pensling: yoghurt

Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.

Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna och pensla med yoghurt. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter


tacolåda med potatismos

kom ju på att jag lovade att skriva ut receptet på maten jag gjorde igår kväll om det blev gott. och det vart det också :) så här kommer receptet.

ca 4 pers

1 fläskkfile
1/2-1 påse tacokrydda
1 gul lök, hackad
1 gul paprika, i bitar
ca 200 g tortillachips
1 burk philadelphiaost
1 burk tacosås
2 tomater, i bitar
ca 1 dl riven ost
salt och peppar

Parera köttet och skär den i bitar och blanda med tacokryddan, låt stå och dra ca 10-15 minuter. Smula chipsen lite och lägg dom i en smord ungsfast form. Stek kött, lök och paprika i lite smör. Lägg köttetröran och hackade tomater över tortillachipsen. Blanda philadelphiaosten med tacosåsen, när det inte är några klumpar av philadelphiaost kvar så rör i ost och smaka av med lite salt och peppar. Bred över röran över köttet. Gratinera i mitten av ugnen på 225° i ca 15 min eller tills den fått lagom färg. Servera med potatismos och sallad.




tisdag

idag vaknade nellie klockan sju. då hämtade jag in henne till min säng så låg vi och myste och kolla på tv en stund. sen gick vi upp och kokade havregrynsgröt och ägg. är så himla gott så det ska jag försöka göra några gånger i veckan. och den lilla verkligen älskar det, jag tror vi åt lika mycket hon och jag :) bilden längst ner visar väl hur gott hon tycker det är!



 

när jag hade lämnat nellie på dagis klockan nio, så åkte jag in till karlskoga för att sola några minuter. de har ju även öppnat hus no4 i colluseums lokaler, så jag kikade även in där också. fick med mig en födelsedagspresent till mamma och en inredningssak till mig själv. kan visa bild när jag satt upp det.

 

nu ska jag snart äta lunch, måla köksstolen en gång till och sen lägga mig och vila.

 

usch vilket väder det är ute idag. har ingen lust alls att vara ute. det blir nog bara sen när jag går till dagis och hämtar nellie. sen ska vi ta ett varmt bad tillsammans. till middag idag blir det kycklingssoppa och nybakat bröd. ska kika lite på recept på bröd nu och se vilket jag ska göra :)




Mitt namn är Caroline och jag bor i Degerfors tillsammans med min sambo Rickard och våra döttrar Nellie, född aug-09 och Novalie, född feb-11