middagstips



saffransgryta med räkor och pasta
(15 min) (4 pers)

400 g pasta
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
0,5 g saffran
2 dl fiskbuljong
1/2 purjolök
1 dl matlagningsgrädde
2,5 dl skalade räkor
salt och peppar

Koka pastan.

Pressa ner vitlöksklyftan i en kastrull och fräs den i olivoljan tillsammans med hackad lök och saffran.

Tillsätt fiskbuljong (2 dl vatten + 1/2 fiskbuljongtärning) och grädde, koka upp och smaka av med salt. Vänd ner pastan, purjolöken och räkorna i saffranssåsen. Avsluta med svartpeppar från kvarnen.

Om man vill ha grytan lite mustigare kan man ha i 1 dl kesella eller creme fraiche.

Design & Layout av HejTina


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: