middagstips



Färskostfylld laxfilé med potatismos
(4 pers)

600 g laxfiléer
50 g färskost (tex. philadelphia)
1 tsk krossad rosépeppar
1/2 tsk krossad vitpeppar
1 tsk salt

Krossa vitpeppar och rosepeppar i en mortel tillsammans med saltet, blanda hälften i färskosten. Skär ett snitt i varje laxfilé och fyll med oströran, strö resten av peppar och saltkrosset på laxfiléerna innan du sätter in dem i 200 grader i ugnen i 15 minuter.

Potatismos

1 kg potatis
3 dl mjölk
1 msk smör
1-3 krm färskriven muskotnöt
1/2 tsk salt

 

Koka potatisen. Koka upp mjölken (eventuellt värm den i mikron) så den inte kyler ner potatisen när du gör moset. Häll av potatisvattnet, häll i mjölk och kryddor i potatiskastrullen och kör några sekunder med elvispen, eller använd en potatispressare.


Postat av: elin andersen

gud vilka bra mat tips man får=)=) ser underbart ut!!!

2010-02-18 @ 18:01:24

Design & Layout av HejTina


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: